• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

08.02.2023

15:50

KIJEV U PANICI! Strah od TRAMPOVE pobede SVE VEĆI, ambasador UPOZORIO na MRAČAN SCENARIO koji čeka Ukrajinu u slučaju PROMENE VLASTI!

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

KIJEV U PANICI! Strah od TRAMPOVE pobede SVE VEĆI, ambasador UPOZORIO na MRAČAN SCENARIO koji čeka Ukrajinu u slučaju PROMENE VLASTI!

Podeli vest

Na godišnjicu početka sukoba e u Ukrajini, Vašington treba da saopšte nameru za prebacivanje dalekometih raketa, dronova i mlaznih aviona Ukrajini, izjavio je Majkl Mekfol, bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji

„Čini mi se da će to promeniti tok rata. Zabrinut sam što se pomoć pruža u malim serijama, a to omogućava da se nastavi zastoj koji sada vidimo u Ukrajini na bojnom polju. Time se sprečavaju Ukrajinci da krenu u kontraofanzivu. Ako se ova pat pozicija potraje mnogo meseci, onda će podrška Ukrajini u našoj zemlji postepeno opadati", izjavio je Mekfol.

On tvrdi da će uz američku pomoć, Ukrajina uspeti da pobedi Rusiju ove godine.

"Već vidimo neke znake da se pomoć Ukrajini može smanjiti, posebno od republikanaca. Ako mislite da će se vojna i ekonomska pomoć nastaviti dugi niz godina, mislim da je to greška. Zato mislim da Ukrajincima treba dati svo oružje koje im je potrebno, i uvesti sve neophodne sankcije, kako bismo mogli da pobedimo 2023. godine“, rekao je Mekfol.

On veruje da će podrška Ukrajini u Sjedinjenim Državama početi da opada kada Donald Tramp aktivno počne svoju predizbornu kampanju.

„Ako pogledate sociološka istraživanja, situacija se postepeno menja. Uticaj će imati i predstojeći predsednički izbori. Jedini kandidat koji je do sada najavio da će se kandidovati je Donald Tramp. On je skeptičan u pogledu pomoći Ukrajini. Prema tome, ako se kandiduje za izbore i bude svakodnevno na televiziji, drugim republikancima će biti teško da govore u korist Ukrajine“, rekao je Mekfol.

Moguću američku podršku povezao je sa ukrajinskim pobedama na bojnom polju.

„Veoma je važno da su Ukrajinci prošle jeseni postigli uspeh. Njihova kontraofanziva je ostavila veoma snažan utisak. Svi su mislili da je Ukrajina blizu pobede. A Amerikanci vole pobednike. Dokle god vide da Ukrajinci pobeđuju, oni će navijati za Ukrajinu, a ako ne bude jasnih pobeda, onda će podrška opadati. I Putin je toga dobro svestan. Zato je sada toliko važno pružiti više pomoći Ukrajini“, rekao je Mekfol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Kiev ceka kapitulacija nezavisno od toga ko ce biti sledeci SAD-predsednik. Rusija se pobediti nemoze.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija