• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

09.02.2023

12:21

RUSIMA PREKIPELO! Kremlj najavljuje OZBILJNE POSLEDICE za SAD nakon izveštaja o SEVERNOM TOKU, Vašington DŽABE NEGIRA - SPREMA IM SE KAZNA!

Printscreen/Fotomontaža

Vesti

RUSIMA PREKIPELO! Kremlj najavljuje OZBILJNE POSLEDICE za SAD nakon izveštaja o SEVERNOM TOKU, Vašington DŽABE NEGIRA - SPREMA IM SE KAZNA!

Podeli vest

Moskva je sigurna da će biti posledica po Sjedinjene Američke Države nakon objavljivanja istrage o umešanosti Vašingtona u eksplozije na gasovodima „Severni tok“, rekao je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov

Uprkos tome što američki zvaničnici sve negiraju, Rusija je uvek smatrala su NATO zemlje umešane u sabotažu na gasovodu, izjavio je Rjabkov.

„Jučerašnja vest je potvrdila ono što smo mi zaključili – zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije (Marija Zaharova) juče je kazala da nikada nismo sumnjali u to da su SAD, a možda i druge zemlje NATO-a umešane u tu nečuvenu sabotažu“, rekao je Rjabkov.

Kako je dodao, očigledna i veoma primetna „želja zapadnjaka da nakon eksplozija razvodne pitanje istrage, da ga zabašure i da spreče ruske predstavnike da učestvuju u tome, krijući se iza demagoških izjava o tome da su to preosetljive teme – bio je jasan znak da tu nisu čista posla“.

„Kako i u kojim formatima dalje delovati, uzimajući u obzir materijal (američkog novinara Simora) Herša – to je drugo pitanje. Mislim da će to imati posledice, jednostavno je nemoguće da ih ne bude, uprkos svim brojnim demantima koji su momentalno usledili od zvaničnika iz Vašingtona“, poručio je Rjabkov.

Ranije je američki novinar Simor Herš objavio istraživanje o sabotaži gasovoda „Severni tok“. On tvrdi, pozivajući se na neimenovane izvore, da su eksploziju organizovali američki ronioci pomoću Norveške. Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, komentarišući materijal novinara, istakao je da Moskva nema podatke o tome ko je izvršio diverziju gasovoda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija