• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

15.02.2023

10:09

NOVA ŠOK TVRDNJA O SEVERNOM TOKU! Herš ponovo ZAPALIO JAVNOST, progovorio o ČUDNOJ ODLUCI Bajdena pred SAMU OPERACIJU!

Reuters/Fotomontaža

Vesti

NOVA ŠOK TVRDNJA O SEVERNOM TOKU! Herš ponovo ZAPALIO JAVNOST, progovorio o ČUDNOJ ODLUCI Bajdena pred SAMU OPERACIJU!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden iz straha je odložio eksplozije gasovoda „Severni tok“ sa juna na septembar 2022. godine, rekao je u intervjuu za „Berliner cajtung“ novinar Simur Herš

On je dodao da su mnogi učesnici te operacije smatrali da je ludo tako nešto uraditi.

Podsetimo, pre nedelju dana na Heršovom sajtu objavljen je članak u kojem se navodi da su ronioci američke vojske prošlog leta, tokom vojnih vežbi, postavili eksploziv na gasovodu a da su ga tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

- Da, oni (američki ronioci) su to uradili pred kraj vežbi... Ali, Bela kuća se uznemirila u poslednjem trenutku. Predsednik je rekao da se boji da to uradi. On se predomislio i izdao novu naredbu prema kojima je eksploziv bilo moguće aktivirati sa udaljenosti u bilo kom trenutku - naveo je Herš.

Prema njegovim rečima, Bajden je naredio da se to uradi u septembru i mnogi učesnici te operacije koji su bili visoko pozicionirani u specijalnim službama bili su protiv plana smatrajući ga ludim.
Pri tome, zbog odlaganja je eksplodiralo samo šest od osam postavljenih bombi, rekao je Herš.

Foto: Reuters

Novinar ističe da se Bajden plašio da će Nemačka odustati od sankcija protiv Moskve uzimajući u obzir da su stvari zbog Ukrajine loše stajale po Zapad i zato je i doneo odluku da se organizuje diverzija.

„Severni tok 2“ je zaustavila sama Nemačka a ne međunarodne sankcije i SAD su strahovale da će Nemačka ukinuti sankcije zbog hladne zime, navodi on.

Herš naponinje da takvih planova još nije bilo u februaru prošle godine kada se nemački kancelar Olaf Šolc sastao sa Bajdenom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Pa kad bi Bajden Rusiju smratrao za veliku silu ne bi mu to na pamet palo, ali pokazalo se da je Rusija velika sila samo na papiru a to i dokazuje u Ukraini.

Sasa

pre 1 godinu

Sta hoce dekica dosad najaca izjava on i Amerika zele mir koga lazes bre . Jesu isto tako indijanci opstali , pa sta je bilo sa Japanom drugi svetski sve ste vi samo ne morotvorci . Vi ste naj vece zlo koje je hodalo svjetom al sad ce vam car svjeta Putin stati na rep vec se igra sa vama.

ZAvram

pre 1 godinu

Сво зло,сву проливену крв недужних, сва разарања, сва подстицања на рат међу браћом, сва алавост и грамзивост, коју, без зазора, показује пред лицем комплетног човечанства, све мајке, завијене у црно, сви порушени мостови... све ће се то, као бумеранг, вратити САД! И већ се враћа... Бићемо сведоци тоталног хаоса и потонућа тобоже "изузетих"... Додуше, они, који је воде, изузети су од памети и здравог разума!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17