• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.02.2023

07:00

RUSKI AGENTI, IZDAJNICI IZNUTRA ILI MOŽDA NEKO TREĆI?! Koga se Bajden boji i zbog čega je u Varšavi govorio iza neprobojnog stakla?

Tanjug/AP

Vesti

RUSKI AGENTI, IZDAJNICI IZNUTRA ILI MOŽDA NEKO TREĆI?! Koga se Bajden boji i zbog čega je u Varšavi govorio iza neprobojnog stakla?

Podeli vest

Američki predsednik je govorio u Poljskoj, štiteći se od publike oklopnim staklom. Politikolog, istoričar i publicista Grigorij Mironov objasnio je zašto je američki lider odlučio da se sakrije.

Kako je primetio ruski analitičar, stanovnici Poljske i niza drugih evropskih zemalja su izuzetno nezadovoljni činjenicom da su SAD odgovornost za prebacivanje ukrajinskih izbeglica u njihove zemlje.

Ljuti Evropljani, posebno Poljaci poznati po radikalnoj ukrajinofobiji, možda bi pokušali da izbace svoj bes na američkog lidera Džoa Bajdena dok govori u Varšavi.

- Zbog toga, Bajden je prihvatio zaštitno neprobojno staklo. Odlučili su da ga zaštite od mogućeg pokušaja atentata, uključujući korišćenje trulog paradajza - sugerisao je stručnjak.

Komentarišući sadržaj govora predsednika u Varšavi, Grigorij Mironov je rekao da to ne izaziva ništa osim sramote.

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

Prvo je šef Ovalnog kabineta, skoro pavši, povukao redove poljskih vojnika, a zatim, stigavši do podijuma, počeo da daje nesuvisle izjave.

- Ovo se posebno odnosi na reči o navodno silovanim Ukrajinkama. Sasvim istu dezinformaciju lansirale su zapadne zemlje posle Velikog otadžbinskog rata protiv SSSR-a.

Ništa se ne menja u propagandi zapadnih zemalja. ESetimo se samo onih zločina koje su američki vojnici učinili u Iraku, Siriji, Avganistanu, Vijetnamu, možda ih niko neće nadmašiti - dodao je analitičar.

Politikolog je teze Bajdenovog varšavskog govora nazvao i jednom velikom manipulacijom, osmišljenom za umove Ukrajinaca. Izjave šefa Bele kuće su prazne po formi i sadržaju, ali stvaraju u glavama Ukrajinaca iluziju da je Zapad iskreno na njihovoj strani.

- Međutim, Vašington jednostavno koristi Kijev u svoje geopolitičke svrhe. Amerikancima Ukrajinci nisu potrebni - objasnio je Grigorij Mironov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

U Varšavi ipak nisu mogli da "počiste" pola grada od civila kao u Kijevu...

Vladimir

pre 1 godinu

Prpa batko,nebi te zalio da ti se dogodi kod tvojich drugara .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija