• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

08.03.2023

10:33

TAJMS: Zapad zna ime naručioca diverzije na Sevrnom toku, u pitanju je "privatni sponzor", ostavio je i - "vizit kartu"!

Reuters

Vesti

TAJMS: Zapad zna ime naručioca diverzije na Sevrnom toku, u pitanju je "privatni sponzor", ostavio je i - "vizit kartu"!

Podeli vest

Zapadne obaveštajne agencije su znale za ukrajinsku umešanost u sabotažu na gasovodima "Severni tok" i "Severni tok 2", nedelju dana nakon eksplozija, piše britanski "Tajms".


Prema rečima autora teksta, NATO je pokušao da spreči da ova informacija izađe u javnost, jer bi to dovelo do zaoštravanja odnosa između Ukrajine i Nemačke. U članku se navodi i da evropski obaveštajci znaju i ime „privatnog sponzora” sabotaže. Službe bezbednosti ne otkrivaju njegov identitet, ali on je bogati Ukrajinac koji, navodno, nema veze sa predsednikom Vladimirom Zelenskim.

"Pre ili kasnije, njegovo ime će definitivno biti objavljeno, posebno ako se ima u vidu da je on ostavio svoju neobičnu 'vizit kartu'. Odnosi Ukrajine sa saveznicima ostaće u najboljem stanju, ako ova osoba i javno prizna", piše u tekstu, ne navodeći nikakav trag koji bi mogao da uputi na identitet "uticajne ličnosti".

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da ukrajinske specijalne službe nemaju nikakve veze sa gorenavedenom sabotažom.

"Za mene je ovo (publikacije) malo čudno, jer ova priča nema nikakve veze sa nama. Verujem da će istraga nadležnih organa razjasniti sve detalje. Ovo je, naravno, "kompliment" našem specijalnom službe, ali to nije naše delo“, rekao je Reznikov.

Ranije je "Njujork tajms", pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštio da su američki zvaničnici saopštili da nisu pronađeni nikakvi dokazi navodne umešanosti ruskih vlasti u napade na gasovode "Severni tok", te da novi obaveštajni podaci daju osnova da se pretpostavi da neka proukrajinska grupa stoji iza napada na gasovode.

Nemački list "Cajt" saopštio je da su nemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima "Severni tok", te da tragovi vode ka kompaniji u vlasništvu Ukrajinaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vernik

pre 1 godinu

Ovi amerikanci su toliko providni da im se i mala deca smeju jer su ove njihove konstrukcije i sumanute priče nadmašile čak i Holivudske stvaraoce SFI filmova. Koliko treba biti naivan i glup pa poverovati u ova nova "saznanja", samo nekoliko dana nakon što je poznati i ugladni istraživački novinar objavio da je Bela kuća direkni nalogodavac?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17