• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

08.03.2023

10:33

TAJMS: Zapad zna ime naručioca diverzije na Sevrnom toku, u pitanju je "privatni sponzor", ostavio je i - "vizit kartu"!

Reuters

Vesti

TAJMS: Zapad zna ime naručioca diverzije na Sevrnom toku, u pitanju je "privatni sponzor", ostavio je i - "vizit kartu"!

Podeli vest

Zapadne obaveštajne agencije su znale za ukrajinsku umešanost u sabotažu na gasovodima "Severni tok" i "Severni tok 2", nedelju dana nakon eksplozija, piše britanski "Tajms".


Prema rečima autora teksta, NATO je pokušao da spreči da ova informacija izađe u javnost, jer bi to dovelo do zaoštravanja odnosa između Ukrajine i Nemačke. U članku se navodi i da evropski obaveštajci znaju i ime „privatnog sponzora” sabotaže. Službe bezbednosti ne otkrivaju njegov identitet, ali on je bogati Ukrajinac koji, navodno, nema veze sa predsednikom Vladimirom Zelenskim.

"Pre ili kasnije, njegovo ime će definitivno biti objavljeno, posebno ako se ima u vidu da je on ostavio svoju neobičnu 'vizit kartu'. Odnosi Ukrajine sa saveznicima ostaće u najboljem stanju, ako ova osoba i javno prizna", piše u tekstu, ne navodeći nikakav trag koji bi mogao da uputi na identitet "uticajne ličnosti".

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da ukrajinske specijalne službe nemaju nikakve veze sa gorenavedenom sabotažom.

"Za mene je ovo (publikacije) malo čudno, jer ova priča nema nikakve veze sa nama. Verujem da će istraga nadležnih organa razjasniti sve detalje. Ovo je, naravno, "kompliment" našem specijalnom službe, ali to nije naše delo“, rekao je Reznikov.

Ranije je "Njujork tajms", pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštio da su američki zvaničnici saopštili da nisu pronađeni nikakvi dokazi navodne umešanosti ruskih vlasti u napade na gasovode "Severni tok", te da novi obaveštajni podaci daju osnova da se pretpostavi da neka proukrajinska grupa stoji iza napada na gasovode.

Nemački list "Cajt" saopštio je da su nemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima "Severni tok", te da tragovi vode ka kompaniji u vlasništvu Ukrajinaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vernik

pre 1 godinu

Ovi amerikanci su toliko providni da im se i mala deca smeju jer su ove njihove konstrukcije i sumanute priče nadmašile čak i Holivudske stvaraoce SFI filmova. Koliko treba biti naivan i glup pa poverovati u ova nova "saznanja", samo nekoliko dana nakon što je poznati i ugladni istraživački novinar objavio da je Bela kuća direkni nalogodavac?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15