• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.03.2023

20:08

BAHMUT PRED PADOM, SATI SU U PITANJU?! Vagnerovci na kilometar od centra grada! Prigožin se oglasio i rekao šta mu je potrebno da bi nastavio u pohod

Tanjug/AP

Vesti

BAHMUT PRED PADOM, SATI SU U PITANJU?! Vagnerovci na kilometar od centra grada! Prigožin se oglasio i rekao šta mu je potrebno da bi nastavio u pohod

Podeli vest

Rusi su trenutno udaljeni samo nešto više od kilometra od centra Bahmuta, grada koji ruska vojska pokušava da osvoji od leta, izjavio je u subotu vođa paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin.

- To je zgrada opštine, administrativni centar grada - rekao je on, pokazujući sa krova u Bahmutu.

- Do tamo je kilometar i dvesta metara. Ovo je to područje, tu se vode bitke - rekao je on u video snimku koji je objavila njegova kompanija Konkord. Ove izjave nezavisni izvor nije mogao da potvrdi.

- Najvažnije je nabaviti pravu količinu municije i nastaviti dalje - insistira Prigožin, koji je u otvorenom sukobu sa ruskom vojnom hijerarhijom oko nabavke municije za koju kaže da je ključna za nastavak napada na Bahmut.

Prigožin je juče najavio otvaranje regrutnih centara

Prigožinovi vojnici su na prvoj liniji u bici za Bahmut, u kojoj su obe strane pretrpele velike gubitke. Pre početka sukoba, Rusi su nekoliko nedelja pokušavali da opkole grad od oko 70.000 stanovnika i uspeli su da preseku nekoliko važnih puteva koji su snabdevali ukrajinsku vojsku.

Dok posmatrači sumnjaju u strateški značaj Bahmuta, ta bitka, najduža otkako je počela ruska ofanziva pre više od godinu dana, dobila je simboličan značaj i za Kijev i za Moskvu, koje bi posle nekoliko ponižavajućih neuspeha ovde želele da pobede.

Šef Vagnera je u petak najavio da otvara 58 regrutnih centara u 42 grada u Rusiji kako bi pokušao da obnovi svoju vojsku, koja je pretrpela velike gubitke na istoku Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

12 dana poslije tih par sati pred pad bahmuta :D kod vas sat traje 15 dana?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17