• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Mediji

15.03.2023

18:30

ZELENSKI ODBIJA DA PREDA BAHMUT, američki pukovnik ga upozorava, KAD RUSI UZMU GRAD URUŠIĆE SE CEO JUŽNI FRONT! BIĆE TO KRAJ...

Reuters/AP/Printscreen Youtube

Vesti

ZELENSKI ODBIJA DA PREDA BAHMUT, američki pukovnik ga upozorava, KAD RUSI UZMU GRAD URUŠIĆE SE CEO JUŽNI FRONT! BIĆE TO KRAJ...

Podeli vest

Ruske trupe u potpunosti su opkole ukrajinske snage u Artjomovsku (Bahmut), što će dovesti do lančane reakcije i kolapsa odbrane Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor. S druge strane, ukrajinski vojni vrh predvođen generalom Valerijem Zalužnim na sastanku sa predsednikom Zelenskim ponovo su se izjasnili za nastavak odbrane Bahmuta!

Pukovnik Mekgregor nema dilemu, ukrajinska vojska sada u teškoj situaciji zbog činjenice da jedinicama u gradu nedostaju hrana, lekovi i municija, a ukrajinski generali su napustili svoju vojsku. 

- Priča sa Bahmutom se bliži kraju, to će biti početak nove faze sukoba, usled čega će se južni front potpuno urušiti - rekao je pukovnik na svom Jutjub blogu.

U međuvremenu su ruske snage preuzele kontrolu nad naseljenim mestom Zaliznjansko, u predgrađu Arjomovska. Steže se obruč oko grada. 

Prema poslednjim podacima, Oružane snage RF su presekle ili preuzele kontrolu nad svim asfaltiranim putevima do grada.

Vladimir Zelenski odbija da povuče snage iz Bahmuta (Artjomovska)! Štaviše, šalje pojačanja u grad. Prema nekim procenama, u kolini se već nalazi oko 50.000 ukrajinskih vojnika.

Zelenski ističe da se budućnost zemlje odlučuje u istočnoj Ukrajini, gde su borbe veoma teške. 

- Situacija na istoku je teška i bolna. Moramo da uništimo vojnu moć neprijatelja, i to ćemo i uraditi - poručio je Zelenski.

Tokom sastanka ukrajinskog vojnog vrha kojem je predsedavao Volodimir Zelenski, članovi štaba vrhovnog komandanta i glavnokomandujući oružanih snaga Ukrajine, general Valerij Zalužni ponovo su se izjasnili za nastavak odbrane Bahmuta. 

- Sagledavši tok odbrambene operacije u sektoru Bahmut, svi članovi štaba izneli su zajednički stav o daljem držanju pozicija i nastavku odbrane grada Bahmuta - navodi se u saopštenju kabineta predsednika Zelenskog, prenosi TASS.

Istovremeno, pozivajući se na dobro obaveštene, neimenovane izvore u ukrajinskom državnom vrhu, nemački dnevni list Bild piše  da je situacija u Bahmutu izazvala spor između predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i generala Valerija Zalužnog. 

Prema podacima do kojih je došao nemački dnevnik, Zalužni je pre nekoliko nedelja rekao Zelenskom da bi ukrajinske trupe trebalo da se povuku iz Bahmuta, ali je Zelenski to odbacio i izjasnio se za nastavak borbi za Bahmut. 

I Američki Vol Strit džurnal objavio je u ponedeljak da ukrajinske jedinice trpe velike gubitke u Bahmutu zbog nepostojanja pouzdanih puteva za evakuaciju ranjenih i dovoz municije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija