• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

25.03.2023

09:58

KRVAVA NOĆ NA ISTOKU, AMERIKA POKRENULA ODMAZDU, BROJE SE MRTVI! Bajden se odmah oglasio i poslao poruku Teheranu! (VIDEO)

Vesti

KRVAVA NOĆ NA ISTOKU, AMERIKA POKRENULA ODMAZDU, BROJE SE MRTVI! Bajden se odmah oglasio i poslao poruku Teheranu! (VIDEO)

Podeli vest

U američkim vazdušnim udarima na položaje proiranskih snaga na istoku Sirije poginulo je 19 ljudi, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.


U izveštaju se navodi da je informacija o broju poginulih vezana za prvi uzvratni odgovor američke ratne avijacije na napad dronom izvršen na američke vojne položaje u Siriji, prenosi Rojters.

U izveštaju se navodi da je u napadu na američke vojne položaje poginuo šef gradilišta, kao i da su ranjeni jedan radnik i pet vojnika, ali Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi ove podatke.
 

Američki predsednik Džo Bajden izjavio da su SAD spremne da "upotrebe silu" kako bi zaštitile svoje državljane, nakon što je američka vojska izvela vazdušne udare na snage koje podržava Iran u Siriji, u znak odmazde za napad u kojem je ubijen američki vojnik i ranjeno pet pripadnika američkih trupa.

- Nemojte pogrešno shvatiti, Sjedinjene Države ne traže sukob sa Iranom, ali budite spremni na to da na ćemo upotrebiti silu da zaštitimo naš narod - rekao je Bajden novinarima tokom zvaničnie posete Kanadi, prnosi Rojters.

U napadu na bazu koalicionih snaga u blizini Hasake na severoistoku Sirije, prema izveštaju Pentagona, poginuo je jedan pripadnik američkog tehničkog osoblja, povređen je još jedan, kao i pet američkih vojnika. Prema obaveštajnim podacima, sumnja se da je napad izveden dronom iranskog porekla, saopštila je vojska, što je zaključak koji bi mogao dodatno da pogorša već zategnute odnose između Vašingtona i Teherana, navodi Rojters.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 1 godinu

A sta rade tamo "pripadnici americkog naroda" u Siriji? Da su dosli kao turisti, ne bi bilo nikakvih problema.

Ratko

pre 1 godinu

A STA VI AMEERICKA STOKO UOPSTE TRAZITE U SIRIJI . STOKO NACISTICKA MARS SVOJOJ KUCI U ONU TRULU VASU PRCIJU

Dimitrije

pre 1 godinu

Divljaci i najgori šljam divlja gde stigne a preti ostalima. A javlja Opservatorija za ljudska prava, pa svi znaju da je to jedan moron koji sedi u Londonu i radi za Britansku obaveštajnu službu. A Tanjug se poziva na njegov izveštaj, glupo do kraja

Paja

pre 1 godinu

Matori izlapitis, padavicar. Zemlja koja je zapocela 200 ratova. Puci ce i njima. Bolje da sebevi poplavama u Kaliforniji, klizistima a ne Sirijom, Irakom, Iranom… Prokleta zemlja.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija