• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

27.03.2023

12:58

RAZJARENA BRITANSKA ELITA! Princ Hari i mnogi drugi tužili grupu tabloida, danas počinje ročište!

printscreen

Vesti

RAZJARENA BRITANSKA ELITA! Princ Hari i mnogi drugi tužili grupu tabloida, danas počinje ročište!

Podeli vest

Britanski princ Hari pojavio se danas u sudu u Londonu gde advokat koji predstavlja grupu britanskih tabloida namerava da traži odbacivanje tužbe princa i drugih poznatih ličnosti zbog snimanja telefona i narušavanja njihove privatnosti.

Ovo ročište je u okviru jedne od nekoliko tužbi koje je princ Hari, vojvoda od Saseksa, podigao protiv medija. Očekuje se da će ročište trajati četiri dana, a prisustvo princa Harija u Visokom sudu u Londonu je znak koliki značaj on pridaje slučaju.

Medijska grupa Asosiejted Njuspepers (Associated Newspapers), izdavač listova kao što je Dejli Mejl, traži od suda da odbaci tužbe više istaknutih pojedinaca koji traže odštetu zbog medijske zlopuotrebe i ilegalnog nabavljanja njihovih privatnih informacija. 

Među ostalima koji su tužili medije su pevač Elton Džon, njegov suprug Dejvid Ferniš i glumice Liz Harli i Sejdi Frost.


Kada je objavljena tužba u oktobru prošle godine medijska grupa je odbacila kao "groteskno blaćenje".

Četvorodnevno preliminarno ročište u Visokom sudu u Londonu koje počinje danas će razmatrati pravne argumente i sudije će odlučiti da li će postupak moći da ide dalje.

Nenajavljeni dolazak princa Harija događa se samo malo više od mesec dana od krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, njegovog oca, 6. maja. Princ Hari i njegova supruga Megan žive u SAD od kada su objavili da odstupaju od zvaničnih dužnosti za monariju 2020. godine. Princ i njegova supruga pozvani su na krunisanje ali još se ne zna da li su prihvatili poziv. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NUKLEARNA PRETNJA KINI, Britanija i SAD naoružavaju Australiju
Planeta

NUKLEARNA PRETNJA KINI, Britanija i SAD naoružavaju Australiju

Amerika, Australija i Velika Britanija sklopile su pakt koji predstavlja nuklearnu pretnju Kini. U sklopu partnerstva AUKUS tri zapadne zemlje predstavile su detalje plana kojim Kanbera od Amerike treba da nabavi nuklearne podmornice iz SAD, a početkom 2030-ih treba da počne i da ih proizvodi. Peking je saopštio da je to veoma opasan put.

15.03.2023

07:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija