• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

27.03.2023

13:30

NEPRIJATELJI RUSIJE, OTREZNITE SE DOK NE BUDE KASNO! Lavrov otkrio šta čeka Zapad nakon RATA u Ukrajini! "Neće biti po vašem..."

AP, Zoran Sinko

Vesti

NEPRIJATELJI RUSIJE, OTREZNITE SE DOK NE BUDE KASNO! Lavrov otkrio šta čeka Zapad nakon RATA u Ukrajini! "Neće biti po vašem..."

Podeli vest

Zemlje kolektivnog Zapada uložile su ogromne napore da izoluju Rusiju, ali ti pokušaji nisu bili uspešni, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Uprkos ogromnim naporima naših neprijatelja, njihovi pokušaji da izoluju Rusiju na međunarodnoj sceni su propali. To priznaju, doduše jedva, i sami predstavnici vladajućih krugova neprijateljskih zemalja - rekao je Lavrov na sastanku Upravnog odbora Fonda za podršku javne diplomatije „Gorčakov“.

On je naglasio da je savremeni svet multipolaran i da malo ko želi da „vadi kestenje iz vatre“ za bivše metropole, žrtvujući svoje nacionalne interese.

- Zbog toga je sasvim prirodno da se oko tri četvrtine svetskih država nije pridružilo antiruskim antiruskim sankcijama - ocenio je Lavrov.

On je dodao da su sve ove zemlje zauzele izbalansiran, odmeren stav o situaciji u Ukrajini i oko nje, uprkos neviđenim pritiscima, ucenama i pretnjama zemalja kolektivnog Zapada.

Prema njegovim rečima, zemlje koje se nisu pridružile sankcijama Rusiju vide kao pouzdanog i predvidivog partnera, spremnog da sa njima sarađuje na osnovu principa jednakosti i uzajamnog uvažavanja interesa.

Lavrov je naveo da će Moskva određivati perspektive za saradnju sa Zapadom pod sopstvenim uslovima ako se njegovi lideri „otrezne“.

- Što se tiče sadašnjih lidera Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, vidimo da su se zaglibili u pećinskoj rusofobiji, žrtvujući goruće probleme sopstvenih društava. Kada i ako se otrezne, odredićemo svoj stav o perspektivama za dalje odnose sa njima, ali ćemo, naravno, određivati sami i pod svojim uslovima - zaključio je ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija