• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/suspilne.media

29.03.2023

13:07

KINA SE OGLASILA NAKON POZIVA ZELENSKOG DA SI DOĐE U UKRAJINU!

Tanjug/AP

Vesti

KINA SE OGLASILA NAKON POZIVA ZELENSKOG DA SI DOĐE U UKRAJINU!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je da za sada nema informacija o potencijalnom susretu kineskog lidera Si Đinpinga i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

 

- Po pitanju Ukrajine, Kina je održavala komunikaciju sa relevantnim stranama, ali u vezi sa konkretnim pitanjem nemam informaciju - rekao je Mao Ning, zvanični predstavnik kineske diplomatske službe.

Ranije je objavljeno da je kineski lider Si Đinping planirao da razgovara sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim odmah nakon posete Moskvi, ali se to nije dogodilo.

Zelenski je danas pozvao Đinpinga da poseti Ukrajinu i naglasio da pobeda njegove zemlje u ratu sa Rusijom u najvećoj meri zavisi od pomoći koja stiže od SAD i zapadnih saveznika.

Zelenski je posetio severni region Sumi i tako nastavio obilazak delova zemlje koji su pretrpeli veću štetu od ruske agresije, a u intervjuu za AP, čiji su novinari pratili Zelenskog na ovom putu, on je uputio poziv kineskom predsedniku Si Đinpingu da poseti Ukrajinu.

- Spremni smo da ga vidimo ovde. Želim da razgovaram sa njim. Imao sam kontakt sa njim pre ruske agresije, ali više od jedne godine nismo razgovarali - rekao je Zelenski.

Kineski predsednik Si razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi prošle nedelje, a Peking je nedavno objavio dokument koji je pozvao na nastavak mirovnih pregovora, ukidanje jednostranih sankcija i izrazio protivljenje upotrebi nuklearnog oružja. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koki

pre 1 godinu

Ma bas ce brat Si da sedne u voz i da ide u ratnu zonu. Da se nacrta natistima na izvolte.

Shone

pre 1 godinu

Идеш на поклоњење у Уошингтон и искаш визиту од америчке државе која ради против Кинеза ? Па ко је овде луд ? Руку на срце зеленовић је добро поткован за политичара. Има глумачку академију и праксу и умешан је у разноразне махинације. Где ћеш боље квалификације. Уместо да нађе начин да што мање украјинаца сачува животе, он путује по свету (и слика се за Вог са женом) и изазива Русе. А за сво то време се набио у бункер, ако није негде далеко, на сигурном.

Penzionerj

pre 1 godinu

Zelenski,bas si glup i prost glumac. Da Veliki Predsednik SI dodje tebi na noge,taj film nikada nećeš gledati. Svi pravedni i ponosni na svoje pretke mrze fašiste.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija