• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

20.04.2023

20:00

RASKRINKAN PLAN EU ZA UKRAJINU?! MEDVEDEV DEŠIFROVAO STOLTENBERGOVU IZJAVU! Zapad Ukrajini postavlja iste uslove kao i Srbiji?

Reuters/AP

Vesti

RASKRINKAN PLAN EU ZA UKRAJINU?! MEDVEDEV DEŠIFROVAO STOLTENBERGOVU IZJAVU! Zapad Ukrajini postavlja iste uslove kao i Srbiji?

Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a je želeo da kaže da će Ukrajina postati članica Alijanse onda kada delovi njene teritorije pripadnu Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji, objasnio je ruski zvaničnik

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev se potrudio da objasni šta je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg imao u vidu kada je rekao da će Ukrajina "vremenom" da postane članica Alijanse. Vremenom – znači kada delovi njene teritorije pripadnu Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji, objasnio je Medvedev.

Stoltenberg je danas u Kijevu rekao da je Ukrajini mesto u NATO i da će vremenom podrška zemalja članica pomoći da to postane moguće.

- Ako prevedemo izjavu generalnog sekretara NATO sa ukro-engleskog na običan engleski postaće jasno da 'vremenom' znači 'pridružićete se Alijansi delovima teritorije koji će tada pripadati Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji', a 'naša podrška će vam pomoći' znači, 'toliko je dobro što ja uskoro neću biti tu - napisao je ruski zvaničnik na Tviteru.

Stoltenberg je na Međunarodnom samitu gradova i regiona u Kijevu rekao da će se Ukrajina na kraju pridružiti Alijansi, kao i da je NATO kao "prijatelj Ukrajine" poslao Kijevu pomoć vrednu 150 milijardi evra, uključujući 65 milijardi evra vojne pomoći i da će nastaviti da im šalje još aviona, tenkova, oklopnih vozila.

To će, prema njegovim rečima, obezbediti punu interoperabilnost sa NATO-om i to će Ukrajinu približiti mestu koje joj pripada u evroatlantskoj porodici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 11 meseci

Dajte malo ljudi imajte više obraza i prestanite prenositi ono što glavni alkoholičar kremlja dok je u DT-u lupeta :D jedino što može dešifrirait je boca vodke :D više je dosadio sa tom idejom da poljska planira uzeti zapadnu ukrajinu :D lupa vaš narativ iz devedesetih kad ste vi pokušali svojetati dijelove hrvatske i jadransko more :D

TEŠKE REČI! Medvedev odgovorio Stoltenbergu!
Planeta

TEŠKE REČI! Medvedev odgovorio Stoltenbergu!

NATO se ne boji trećeg svetskog rata koliko toga da Rusija pobedi u ukrajinskom sukobu – o tome svedoči izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, izjavio je zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev

18.02.2023

15:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija