• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

25.04.2023

21:40

UKRAJINA STOJI IZA NAPADA NA SEVASTOPOLJ! Analize pokazale da su hidro-dronovi uronuli kod Odese! Oglasila se Moskva

Vesti

UKRAJINA STOJI IZA NAPADA NA SEVASTOPOLJ! Analize pokazale da su hidro-dronovi uronuli kod Odese! Oglasila se Moskva

Podeli vest

Analize rute kretanja ukrajinskih hidro-dronova pokazale su da su svi oni u vodu porinuti kod grada Odese, koja je deo rute za sprovođenje Crnomorske inicijative, istaklo je rusko Ministarstvo odbrane.

Iza napada vodenih dronova u zalivu Sevastopolja stoji Ukrajina, rekao je portparol Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Andrej Jusov, a prenosi list "Abšestvenoje".

Ukrajinski zvaničnik istinu je otkrio nespretno pokušavajući da ospori informacije koje je u javnost iznelo rusko Ministarstvo odbrane, saopštivši da je Kijev, za nedavni napad na Sevastopolj i na civilnu infrastrukturu Krima, iskoristio "žitni koridor".

Umesto da "opere" Ukrajinu, neveštim demantijem on je zapravo potvrdio da je Kijev namerno napao teritoriju Ruske Federacije brodovima sa automatskim upravljanjem. 

- Nedavni događaji na Krimu tiču se isključivo vojnih objekata i ni na koji način nisu povezani sa sporazumom o žitu, koji uključuje ukrajinske luke i civilne luke - izlanuo se Jusov, tvrdeći da se Ukrajina navodno pridržava međunarodnih obaveza koje se odnose na  žitni koridor.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je Kijev pokušao da napadne bazu flote u Sevastopolju pomorskim dronovima. Prema informacijama ruskog Ministarstva, nije bilo žrtava i infrastruktura grada nije oštećena.

Analize rute kretanja ukrajinskih hidro-dronova pokazale su da su svi oni u vodu porinuti kod grada Odese, koja je deo rute za sprovođenje Crnomorske inicijative, istaklo je rusko Ministarstvo odbrane. I kretanje ovih "bespilotnih" čamaca bilo je u zoni humanitarnog koridora, koji je deo inicijative za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz luka Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Ovi teroristički napadi kijevskog režima doveli su u pitanje planove za sledeće produženje "žitnog posla" i posle 18. maja, naglašeno je u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija