• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2023

23:30

AMERIKANCI NE MOGU DA OBUZDAJU RUSIJU! Očajnički mole Kinu za pomoć oko Ukrajine! "Naterajte ih..."

Reuters, Pngwing

Vesti

AMERIKANCI NE MOGU DA OBUZDAJU RUSIJU! Očajnički mole Kinu za pomoć oko Ukrajine! "Naterajte ih..."

Podeli vest

Američki ambasador u Kini Nikolas Berns izjavio je danas da Peking treba da pritisne Rusiju da okonča rat u Ukrajini.

- Ono što treba da vidimo od Kine je da pritisne Rusiju da povuče svoje trupe, tako da Ukrajina može da povrati svu svoju teritoriju i ponovo bude potpuno suverena, u svakom smislu te reči - rekao je Berns na skupu tink-tenka Stimson center, prenosi Si-En-En.

On je dodao da bi bilo od pomoći ''kada bi Kina naterala Rusiju da prekine bombardovanje ukrajinskih škola, bolnica i stambenih zgrada''.

Berns je naveo da je u poslednja dva meseca zabeležen "ogroman gubitak ljudskih života", usled ruskih vazdušnih napada. Ambasador SAD u Kini je rekao da je razgovor kineskog predsednika Si Đinpinga i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog bio "dobar prvi korak", ali i da je nejasno šta će proisteći iz toga.

- Želeli bismo da Kina bude mnogo čvršća kada savetuje Ruse. Voleli bismo da vidimo akciju za okončanje rata, što je brže moguće. Naravno, pod uslovima koje ukrajinska vlada može da prihvati - rekao je Berns.

On je dodao da Vašington već mesecima "veoma pažljivo" prati pitanje slanja kineske vojne pomoći Rusiji. "Nismo videli dokaze da Kinezi to rade, ali nastavljamo da to posmatramo", zaključio je Berns.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 11 meseci

Da se Rusija povuce a da se vi privucete pa da iz Ukraine nisanite Moskvu . Na to moze samo budala da pristane a to Putin sigurno nije .

milan lala

pre 11 meseci

Kako bi bilo da Kina poradi na tome cvrsto da se vi povucete iz Srbije i okoncate okupaciju KiM ?

Rade R

pre 11 meseci

A svi znamo da je za Amerikance "slobodna i suverena" ona država koja je pod njihovom kontrolom! Svaka država koja je vazal SAD-a! Svaka ona država kojoj oni diktiraju šta će i kako da radi, koja je američki rob, u pravom smislu te reči! Odvratni bolesnici! Čak i fašizam podržavaju, kao što su ga podržavali i finansirali sve do četrdeset treće godine, prošlog veka, kada je već bilo sasvim izvesno da će Hitler izgubiti rat! Kreteni!

zora

pre 11 meseci

Ono sto je potrebno je da Kina pritisne Ameriku da povuce NATO snaga sa Kosova i vrati okupiranu teritoriju Srbiji. Tako bi ispostovali zakon UN koji su gazili bezbroj puta od drugog rata.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija