• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

13.05.2023

06:15

SKANDAL TRESE UKRAJINU! BIZNISMENI PRODAVALI RUSIJI DELOVE ZA S-400?! SBU sprovela hitnu akciju, razotkrivena cela mreža krijumčarenja!

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

SKANDAL TRESE UKRAJINU! BIZNISMENI PRODAVALI RUSIJI DELOVE ZA S-400?! SBU sprovela hitnu akciju, razotkrivena cela mreža krijumčarenja!

Podeli vest

Ukrajinska služba bezbednosti saopštila je u četvrtak da je navodno zaustavila šemu za ilegalnu isporuku kritične izvozne robe Rusiji.

„Služba bezbednosti je blokirala šemu ilegalnog snabdevanja Rusije kritičnim izvozom robe u Poltavskom regionu“, saopštila je agencija na svom Telegram kanalu.

SBU tvrdi da su u nabavku umešani šef lokalnog proizvođača dijamantskih alata i njegov saučesnik, koji ima posao u Rusiji. Agencija navodi da su među njihovim klijentima navodno bili i predstavnici Kurskog pogona elektroaparata, kome su osumnjičeni slali materijale za proizvodnju energetski zaštitnih sistema u objektima Ratne mornarice Rusije.

SBU takođe tvrdi da su osumnjičeni navodno bili u interakciji sa moskovskim istraživačko-proizvodnim preduzećem Tori, koje proizvodi komponente za ruske protivvazdušne raketne sisteme S-300 i S-400.

Osumnjičeni se terete za kolaboracionizam i nedozvoljeno rukovanje oružjem, municijom ili eksplozivom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija