• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

28.05.2023

19:13

KRAJ! ERDOGAN JE PREDSEDNIK TURSKE! Prebrojano 97 odsto listića i ima nedostižnu prednost od 52,1 odsto! Orban i Katarski Emir mu već čestitali!

printscreen

Vesti

KRAJ! ERDOGAN JE PREDSEDNIK TURSKE! Prebrojano 97 odsto listića i ima nedostižnu prednost od 52,1 odsto! Orban i Katarski Emir mu već čestitali!

Podeli vest

Građani Turske biraju predsednika u drugom krugu izbora između aktuelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i opozicionog kandidata Kemala Kiličdaroglua. Portal Informer uživo prati dešavanja u toku izbornog dana i iz minuta u minut objavljuje najnovije rezultate glasanja.

Erdogan: Svih 85 miliona građana
Turske su pobednici izbora!

Erdogan je, obraćajući se svojim pristalicama u Istanbulu, zahvalio "svakom pojedinom pripadniku nacije koji nam je još jednom prenio odgovornost za upravljanje Turskom u sljedećih pet godina".
"Završili smo drugi krug predsjedničkih izbora uz naklonost našeg naroda", rekao je Erdogan, izražavajući zahvalnost naciji.
Zahvalio je turskoj javnosti na "festivalu demokratije" koji je zemlja doživjela tokom izbora.

"Ako Bog da, bit ćemo dostojni vašeg povjerenja kao što smo bili posljednju 21 godinu", rekao je predsjednik Turske.
Dodao je da su svih 85 miliona građana zemlje "pobjednici"  izbora 14. i 28. maja.

Erdogan može da slavi, prednost je nedostižna

Turski predsjednik Redžep Taip Erdogan ponovno je izabran, prema neslužbenim podacima državne agencije Anadolija, u napetom drugom krugu nakon što nije uspio osigurati više od 50 odsto glasova potrebnih za pobedu u prvom krugu 14. maja.

Otvoreno je 97 odsto glasačkih kutija, Erdogan je u drugom krugu dobio 52,1 procenata glasova, a njegov protukandidat Kemal Kilicdaroglu 47,9 odsto.
Službena Vrhovna izborna komisija tek treba potvrditi rezultate.

Pobeda bi značila da će Erdogan (69) produžiti svoju 20-godišnju vladavinu za još pet godina.

Foto: Printskrin video

Tekst potpisa

Orban i Katarski Emir čestitali Erdoganu

Iako još uvijek nisu prebrojani svi glasački listići, aktuelni predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan skoro je siguran u novi mandat na čelu države.

Erdoganu već stižu i prve čestitike na pobedi protiv Kemala Kiličdaroglua.

Mađarski premijer Viktor Orban čestitao je turskom predsedniku Erdoganu na "neupitnoj pobedi na izborima".

Emir Katara također je čestitao turskom predsedniku Erdoganu na pobedi u drugom krugu izbora, i poželio mu uspeh u novom mandatu.

Erdogan vodi ispred Kiličdaroglua za manje od pet posto

Redžep Taip Erdogan i dalje vodi u trci za predsednika Turske, ali se njegova prednost topi kako pristižu glasovi iz najvećih turskih gradova.

Nakon 94,11 odsto otvorenih glasačkih listića Erdogan ima 52,43 posto osvojenih glasova, dok njegov protukandidat Kemal Kiličdaroglu ima 47,57 posto osvojenih glasova.

Nakon prvih objavljenih rezultata Erdoganova prednost je iznosila oko 13 posto, a sada je manja od pet posto.

Erdogan vodi s 50,06 odsto, Kiličdaroglu 49,4 procenata 

Brojke koje je objavila opoziciona novinska agencija ANKA pokazuju da Erdogan vodi s 50,06 posto ispred Kilicdaroglua s 49,4 posto.
Rezultati su objavljeni na osnovu 88,8 posto otvorenih glasačkih kutija.

Erdogan blizu je novog mandata na čelu Turske.

Aktuelni predsednik Turske Redžep Taip Erdogan blizu je novog mandata na čelu Turske.

Nakon 86 posto prebrojanih glasačkih listića, Erdogan ima 53,15 posto  osvojenih glasova, dok njegov protukandidat Kemal Kiličdaroglu ima 46,85 posto osvojenih glasova.

Prema turskoj državnoj agenciji Anadoliji, odaziv birača u drugom krugu predsedničkih izbora bio je 85,24 posto.

To je nešto manje nego u prvom krugu pre 14 dana kada je izašlo 87 odsto birača.

 

Prednost Erdogana se smanjuje

Početna prednost aktuelnog predsjednika Redžepa Taipa Erdogana u izbornoj utrci ispred Kemala Kilicdaroglua znatno je smanjena, ali je ona još uvek značajna.

Nakon 71 posto prebrojanih glasova Erdogan ima 54,37 posto glasova, a Kemal Kiličdaroglu 45,63 posto.

Erdogan ubedljiv, osvojio 56,36 posto
glasova, iozbrojano 50 odsto listića 

Aktuelni predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan vodi nakon prvih preliminarnih rezultata izbora.

Nakon skoro 50 posto prebrojanih glasova Erdogan ima 56,36 posto glasova, a njegov protukandidat Kemal Kilicdaroglu 43,64.

Kiličdaroglu pozvao pristalice da pripaze na biračka mjesta nakon glasanja

Opozicijski kandidat za predsjednika Turske Kemal Kilicdaroglu pozvao je svoje pristalice da i nakon zatvaranja biračkih mjesta ostanu blizu njih i pripaze na biračke kutije s obzirom na to da se "ovi izbori održavaju u vrlo teškim okolnostima".
"Izrečene su svakakve klevete, ali ja vjerujem u zdrav razum građana. Demokratija će sigurno doći u ovu zemlju, doći će nam sloboda", poručio je čelnik CHP-a nakon glasanja.

Erdogan pozvao građane da 'zaštite glasačke kutije'

Erdogan je zahvalio svom predizbornom timu i onima koji drže glasačke kutije na uloženom vremenu i radu, dok je pozvao građane da "zaštite glasačke kutije".
U tweetu je rekao: "Želio bih zahvaliti svim svojim kolegama koji od ranih jutarnjih sati predano rade za glasačkim kutijama. Pozivam sve svoje sugrađane da zaštite glasačke kutije do konačnih rezultata. Sada je vrijeme da zaštitimo volju našeg naroda do posljednjeg trenutka!"

Birališta su zvanično zatvorena

Birališta su zvanično zatvorena u 17 časova po lokalnom vremenu (16:00 po srednjoevropskom vremenu). Očekuje da će preliminarni rezultati biti objavljeni u narednim satima.
 

Prijavljene neregularnosti na glasačkim mestima

Bilo je brojnih prijavljenih incidenata neregularnosti glasanja širom Turske, uključujući napade na posmatrače glasačkih listića i najmanje jedan slučaj mrtve žene koja je navedena kao kvalifikovana za glasanje.

Advokat Ronai Paidas rekao je da su pravni posmatrači napadnuti u Jazlici, selu u blizini granice sa Sirijom, nakon što su pokušali da zaustave više od jedne osobe u jednom trenutku da uđu u glasačku kabinu.
 

 

 

 

Fudbaler Mesut Ozil objavio pesmu podrške Erdoganu

Nemačko-turski fudbaler Mesut Ozil objavio je na Tviteru video snimak pesme koju su studenti univerziteta posvetili Erdoganu.

Pesmu pod nazivom „Hajde predsedniče, nasmej nas ponovo“ izveli su i producirali studenti nekoliko dana pre glasanja u znak podrške Erdoganu.

 


 

 

 

Erdogan delio novac i igračke na biračkom mestu

Aktuelni predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u školi u kojoj je glasao u Istanbulu podelio novac i igračke, kao što to često čini u danima izbora, javlja Al Džazira.

 

 

 

 

U Turskoj raspisani nalozi za hapšenje pet osoba osumnjičenih za dezinformacije o izborima

Tužilaštvo je izdalo nalog za hapšenje pet osoba koje su na društvenim mrežama širile dezinformacije o drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj, piše list "Milijet".

- Istanbulsko tužilaštvo pokrenulo je istragu o nalozima na društvenim mrežama koji su javno širili lažne informacije o drugom krugu predsedničkih izbora. Informacije su širene u cilju narušavanja javnog reda, stvaranja lažne percepcije u javnosti putem naloga na društvenim mrežama - piše list.

Navodi se da se su puštani provokativni postovi o predsedničkim izborima koji se održavaju danas.

Sojlu: Svi oni koji vode proameričku politiku su izdajnici

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je da će sve one koji vode politiku podržavanja interesa SAD u zemlji smatrati izdajnicima domovine.

Foto: Reuters

- Želim da istaknem da će od sada ko vodi politiku orijentisanu ka Americi, bilo da se radi o partijama ili pojedincima, u ovoj zemlji proglašavati izdajnikom otadžbine. Sasvim je očigledno ono što Amerika želi da uradi u Turskoj - kazao je Sojlu.

On je ranije više puta optužio SAD da se mešaju u izborni proces u Turskoj. Prema njegovim rečima, iza svih akcija protiv Turske stoji lično američki predsednik Džozef Bajden.

Mačke čuvaju izborne kutije


Na društvenim mrežama se dele video snimci mačaka na biračkim mestima.

 

 

Mačke su veoma voljene i ljudi se o njima brinu širom Turske, na ulicama, u prodavnicama i kafićima, kao i u domovima.

Istanbul, koji ima značajnu populaciju mačaka, takođe se često naziva „Catstanbul“.
 

 

 

 

Kiličdaroglu: Doći će demokratija

Kiličdaroglu (74), je opisao drugi krug kao referendum o budućnosti zemlje.

- Ovi izbori su održani u veoma teškim okolnostima, bilo je raznih kleveta. Doći će demokratija, doći će sloboda, ljudi će moći da na ulicama slobodno kritikuju političare - naveo je Kiličdaroglu. 

 

Erdogan: Molim se Bogu da izbori budu korisni za našu zemlju
 

Erdogan je, obraćajući se novinarima pošto je glasao u školi u Istanbulu, istakao da je ovo prvi put da se u Turskoj organizuje drugi krug predsedničkih izbora. On je, takođe, pohvalio visok odziv birača u prvom krugu i rekao da očekuje da će izlaznost birača danas ponovo biti velika.

- Molim se Bogu da oni (izbori) budu od koristi za našu zemlju i naciju - rekao je on.

 

Gradonačelnik Istanbula: Namera turske opozicije da ojača odnose sa Rusijom

Turska opozicija namerava da nastavi da razvija odnose sa Rusijom, koja je jedan od glavnih partnera Turske, izjavio je opozicioni gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu tokom glasanja u drugom krugu predsedničkih izbora.

Foto: Reuters

- Turska je zemlja koja je vekovima razvijala tradiciju državnosti na ovim prostorima. Svih ovih vekova Turska je obraćala pažnju na izgradnju posebnih odnosa sa svojim susedima. Osnivač Republike Turske Mustafa Kemal Ataturk je rekao: 'Mir u kući, mir u svetu'. I u tom kontekstu želimo da Rusija bude jedan od naših najvećih saveznika - kazao je Imamoglu.

On je dodao da je opozicioni tim suštinski odlučan da jača odnose sa Rusijom, da vodi spoljnu politiku sa njom na najvišem nivou i da gradi odnose koji su odgovarajući i za Tursku i za Rusiju.

Glasao Erdogan

Aktuelni šef države Redžep Tajip Erdogan glasao je sa suprugom.  Erdogan je pozdravio pristalice dok je glasao u Istanbulu, pozivajući Turke da glasaju na izborima. „

- Mislim da će proces prebrojavanja glasova danas biti veoma brz. Važno je videti takve izbore za predsednika za tursku demokratiju - rekao je aktuelni predsednik posle glasanja.

Glasao Kiličdaroglu

Kandidat za predsednika Turske Kemal Kiličdaroglu, lider turske opozicione Republikanske narodne partije glasao je sa suprugom u jednoj od prestoničkih škola.

Foto: Tanjug/AP

Odziv birača veći nego u prvom krugu

Dok Turci izlaze na birališta, čini se da je izlaznost birača veća nego u prvom krugu.

Redovi se pomeraju prilično brzo jer je proces glasanja u drugom krugu mnogo lakši nego u prvom krugu, rekla je, jer Turci glasaju samo za predsednika i imaju izbor između samo dva kandidata.

 

Kada će biti objavljeni rezultati izbora?

Prema izbornim pravilima, prognoze o glasanju nisu dozvoljene sve dok turski izborni odbor ne ukine zabranu u noći glasanja.

Međutim, Visoki izborni odbor obično dozvoljava ranije izveštavanje. Rezultati će se verovatno pojaviti ranije nego 14. maja s obzirom na relativnu jednostavnost glasačkog listića.

Prvi preliminarni rezultati u prvom krugu izbora su objavljeni oko sat vremena nakon završetka glasanja.

 

Ministar pravde: Glasanje počelo bez prekršaja

Glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj počelo je bez prekršaja, očekuje se velika izlaznost birača, kazao je ministar pravde Bekir Bozdag.

- Glasao sam za stabilnu, mirnu budućnost naše zemlje. Prema do sada dobijenim informacijama, od početka glasanja nije registrovan nijedan prekršaj. Očekujem visoku izlaznost - rekao je ministar novinarima.


O bezbednosti izbora brine oko 600.000 policajaca

Oko 600.000 ljudi, 73 helikoptera i 61 bespilotna letelica brinuće o bezbednosti drugog kruga predsedničkih izbora u Turskoj, prenosi list "Hurijet".

"Da bi drugi krug predsedničkih izbora prošao bez incidenata i obezbedio bezbednost, Ministarstvo unutrašnjih poslova budno budno pazi na celu zemlju. Ukupno 596.765 ljudi, uključujući 324.409 policajaca, 193.879 žandarma, 2.640 obalskih stražara, 58.648 radnika obezbeđenja i 17.189 dobrovoljaca raspoređeno je širom Turske. Osim toga, dežuraće 73 helikoptera, 8 aviona, 61 bespilotna letelica, 244 čamca", navodi se.

Dodaje se da su imenovani "timovi za informacioni kriminal" da nadgledaju moguće dezinformacije, "selektivna krivična dela" i "provokativne objave" na platformama društvenih medija.

 

Turci počinju da glasaju

 

Više od 64 miliona Turaka ima pravo da glasa na skoro 192.000 biračkih mesta, uključujući više od šest miliona onih koji su prvi put glasali 14. maja. Birališta se zatvaraju u 17:00 (16:00 po srednjoevropskom vremenu).

Biračka mesta su zvanično otvorena širom Turske.

Pružaćemo vam direktan prenos tokom celog dana, uključujući ažuriranja sa biračkih mesta, dešavanja u Turskoj i, naravno, rezultate.
 

Erdogan poručuje: “Dajete mi poverenje već 21 godinu, ja sutra dajem povjerenje Turskoj”.

 

Erdogan je optužiop protivkandidata Kiličdaroglua da otvara Tursku "LGBT" idejama

- Kemal sve radi po nalogu Amerike, po Bajdenovim instrukcijama. Bajden mu je rekao da mora da sruši Erdogana, to znam. Glasačke kutije će dati odgovor i Bajdenu. Mi ćemo im pomutiti planove da nas otvore LGBT idejama. Kao što zaustavljamo trgovce drogom, bande, Kurdske i Fetulahove terorističke organizacije, takođe nam je dužnost da Tursku zaštitimo od LGBT-a - poručio je Redžep Tajip Erdogan.

Velike promene nakon izbora?

Glasanje će odlučiti ne samo ko vodi Tursku, zemlju članicu NATO-a sa 85 miliona stanovnika, već i kako se njome upravlja, kuda se njena ekonomija vodi usred duboke krize troškova života i kakav je oblik njene spoljne politike.

Turska ekonomija je u fokusu. Ekonomisti kažu da je Erdoganova neortodoksna politika niskih kamatnih stopa uprkos porastu cena dovela inflaciju do 85 odsto prošle godine. Kiličdaroglu je obećao da će se vratiti ortodoksnijim ekonomskim politikama i obnoviti nezavisnost turske centralne banke.

Foto: AP photo/Tanjug

Što se tiče spoljnih poslova, pod Erdoganom, Turska je smanjila vojnu moć na Bliskom istoku i šire, uspostavila bliže veze sa Rusijom i doprinela do toga da odnosi sa Evropskom unijom i SAD postaju sve zategnutiji.

Turska i UN takođe su posredovali u dogovoru između Moskve i Kijeva o izvozu ukrajinske pšenice, a Erdogan je nedavno najavio poslednje produženje za dva meseca.

Situacija sa izbeglicama u Turskoj postala je značajna zabrinutost na ovim izborima. Zemlja je primila više sirijskih izbeglica nego bilo koja druga zemlja, ali sa ekonomskom krizom, ogorčenost je porasla protiv Sirijaca i druge izbegličke i migrantske populacije.
 

Koliko su tačne ankete u Turskoj?

Turski posmatrači i glasači ostali su zbunjeni 14. maja nakon što su rezultati pokazali da Erdogan vodi ispred svog rivala sa zdravom razlikom, uprkos tome što je većina anketa pokazala da je opozicioni lider Kiličdarogalu pobedio aktuelnog predsednika za nekoliko procentnih poena.

Erdogan je dobio 49,51 odsto glasova, dok je Kiličdaroglu, lider Republikanske narodne partije (CHP), dobio 44,89 odsto, što je dovelo do drugog kruga.

U istraživanju sprovedenom od 6. do 7. maja, ugledni anketar Konda dao je procenu za Kiličdarogluu na 49,3 odsto i 43,7 odsto za 69-godišnjeg aktuelnog predsednika.

Foto: AP PHOTO

Istraživanje licem u lice koje je od 10. do 11. maja sprovelo skoro 4.000 ljudi od strane agencije Ork, predviđalo je potpunu pobedu u prvom krugu kandidata CHP-a sa podrškom od 51,7 odsto.

Sinem Koseoglu iz Al Jazeere, izveštavajući iz Istanbula, rekla je da ankete uopšte nisu baš pouzdane u Turskoj.

- Pre izbora, mnogi anketari su bili kritikovani i optuženi da svoju pridruženu stranku ili lidera pokazuju ispred. Na neki način, ovi izbori] okazuju da su anketari politizovani... i pokušavaju da utiču na birače - rekla je ona.

 

Biografije predsedničkih kandidata

 

Kemal Kiličdaroglu

Kemal Kiličdaroglu se rodio 17. decembra 1948. godine u gradu Tunčeli na istoku Turske. Otac mu je bio oficir, a majka domaćica.

Političar je tokom kampanje izjavio da pripada religioznoj manjini alavita. U slučaju da pobedi na predsedničkim izborima, on će biti prvi predstavnik alavita na čelu zemlje u kojoj dominiraju sunitski muslimani.

Nakon što je završio Ekonomski fakultet, radio je u Ministarstvu finansija Turske, a 1983. godine je postao zamenik direktora Generalne uprave za prihode Ministarstva finansija. Tokom 1991. godine je postao generalni direktor Fonda za socijalnu zaštitu zanatlija i malih preduzetnika, a godinu dana kasnije je bio direktor Fonda za socijalno osiguranje.

Kiličdaroglu je 1999. godine napustio državnu službu i napustio politiku. List „Ekonomik trend“ ga je 1994. godine proglasio „državnim činovnikom godine“.

Tri godine je posvetio predavanju i preduzetničkoj aktivnosti, od 1999. godine do 2002. godine je radio kao profesor na Univerzitetu Hadžetepe u Ankari, a zatim kao član saveta direktora banke „Turki is bankasi“.

Foto: Tanjug/AP

Kiličdaroglu je 2002. godine postao član Narodno-republikanske partije i poslanik Velike narodne skupštine Turske. Nakon toga je ponovo izabran, a 2007-2010. godine je bio lider parlamentarne frakcije NRP i zamenik predsednika partije. Partiju je osnovao Mustafa Kemal Ataturk 1923. godine.

Predsednik Narodne-republikanske partije je postao 2010. godine. Podrška Kiličdarogluu u okviru partije je pobila sve rekorde: za njega je glasalo 1246 ljudi od 1250. Međutim, on nikada nije postao kandidat partije na predsedničkim izborima u Turskoj do ove godine.

Jedini put se Kiličdaroglu kandidovao na izborima za gradonačelnika Istanbula 2009. godine i izgubio od kandidata vladajuće Partije pravde i razvoja sa 36,8 odsto glasova. Njegov suparnik Kadir Topbaš je imao 44,7 odsto glasova.

Za to vreme, dok je bio na čelu partije, ona ni jednom nije uspela da pobedi Redžepa Tajipa Erdogana na predsedničkim i parlamentarnim izborima. Najveći uspeh su bili lokalni izbori 2019. godine, kada je kandidat NRP-a pobedio na izborima za gradonačelnika u Ankari i Istanbulu.

Redžep Tajip Erdogan

Potičući iz konzervativne političke tradicije, Erdogan je stekao reputaciju ličnosti koja izaziva podele u zemlji koju je 1920-ih osnovao Mustafa Kemal Ataturk po sekularističkim linijama.

On je nadmašio Ataturkovih 15 godina na vrhu Turske pre pet godina, postavši lider sa najdužim stažom koga zemlja poznaje. Godine 2014. postao je prvi predsednik izabran narodnim glasanjem, pobedivši na referendumu koji je koncentrisao vlast u rukama predsednika.

Erdoganova politička karijera može se pratiti od 1970-ih u Bejoglu, istanbulskom okrugu koji uključuje njegov dom iz detinjstva u Kasimpaši, četvrti radničke klase na padinama koje vode od blistavih prodavnica avenije Istiklal do voda Zlatnog roga.

Njegova prva politička uloga došla je 1976. godine kao šef omladinskog ogranka Bejoglu Partije nacionalnog spasa, na čelu sa Nedžmetinom Erbakanom, budućim premijerom koji se smatra Erdoganovim mentorom.

Foto: Tanjug/AP

Godine 1994. godine postao gradonačelnik Istanbula, gde se pozabavio mnogim problemima sa kojima se grad suočava sa brzo rastućim stanovništvom, kao što su zagađenje vazduha, sakupljanje smeća i nedostatak čiste vode.

Ali, četiri godine kasnije, privukao je pažnju sudova zbog recitovanja kontroverzne pesme. To je dovelo do četiri meseca zatvora zbog podsticanja verske diskriminacije.

Izašavši iz zatvora u julu 1999. sa zabranom bavljenja politikom i dalje na snazi, Erdogan je dve godine kasnije osnovao Partiju pravde i razvoja (AK Partiju).

Petnaest meseci nakon osnivanja, partija je pobedila na izborima 2002. u pozadini finansijske krize. Zbog zabrane bavljenja politikom, Erdogan nije mogao da preuzme dužnost premijera do sledećeg.

Tako su počele dve decenije vlasti za koje su mnogi posmatrači rekli da su doživele dramatičnu promenu u Erdoganovoj politici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59