• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

30.05.2023

23:01 >> 15:53

NEMOĆ KIJEVA! PONOVO POGOĐENI SISTEMI PATRIOT? KADIROV ZAPRETIO ZBOG NAPADA NA MOSKVU! PRIGOŽIN RUŠI KREMLJ? Teroristički napad! Sprečen napad kijevskih diveztanata!

Tanjug/AP

Vesti

NEMOĆ KIJEVA! PONOVO POGOĐENI SISTEMI PATRIOT? KADIROV ZAPRETIO ZBOG NAPADA NA MOSKVU! PRIGOŽIN RUŠI KREMLJ? Teroristički napad! Sprečen napad kijevskih diveztanata!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 461. dan.

Ponovo pogođeni PVO sistemi Patriot? (FOTO/VIDEO)

Na snimku baze, aerodroma Žuljani, gde su smešteni sistemi Patriot u Kijevu pre i nakon udara 16. maja. tragovi napada i gareži su jasno vidljivi.

 

 

Ne postoji potvrda o tome kolika je šteta na Pariotima načinjena.

 

 

Nemoć Kijeva: Udarac u sedište GUR?

Nakon udara u Kijevu, već drugi dan je blokiran Gavanski most.  U Kremlju su rekli da su zadali udarac ukrajinskom centru za odlučivanje.

-Napad dronova na Moskvi je odgovor kijeva režim na naš efikasni udar na jedan od centara odlučivanja, rekao je Peskov.

 

 

Ukrajinski mediji izvještavaju da nakon napada na Kijev, saobraćaj na Gavanskom mostu koji povezuje ostrvo Ribalski, gde je sedište obaveštajaca blokiran.

Juče, ovde je bio udar, a takođe je blokiran prolazak.

-Juče, na istom području, narod Kijeva je prijavio udar (vlasti to nisu potvrdile). Očividnici su rekli da je eksplozija čula u istom području gde je kretanje sada blokirano, pišu Kijevski mediji".

Noću je postojao još jedan napad drona na Kijev. Zasebno je primećen pad na nersidentne zgrade u Podoljskom okrugu.

Videćete šta je osveta!

Šef Čečenije Kadirov zapretio da će odgovoriti na napad dronova na Moskvu u zoni NVO

Prigožin ruši Kremlj?

Jevgenij Prigožin, vođa ruske plaćeničke grupe Vagner, negirao je optužbe da bi mogli da pokrenu vojni udar protiv Kremlja.

Putin: To je teroristički akt

Moskvu su danas napali dronovi, a rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su svi uništeni dok su se približavali glavnom gradu Rusije.

(VIDEO) RUSI POTPUNO IZNENAĐENI! ČIME SU OVO UKRAJINCI NAPALI MOSKVU?! Kijev vršio udare unapređenim dronovima, dometa i do 1000 kilometara?!

Foto: Printscreen Telegram

 

 

 

PUTIN POTVRDIO TEŽAK PORAZ KIJEVA! Razoreni centri ukrajinske obaveštajne službe!

 

 


Kijev: Nije nam potrebna ruska teritorija

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov tvrdi da Kijevu, koji poslednjih meseci objavljuje da priprema ofanzivu, nije potrebna „ruska teritorija“, nego „normalni odnosi s Rusijom“ i dodao da Ukrajina ne namerava da napada teritoriju Rusije.

- Nama nije potrebna ruska teritorija - odgovorio je on u intervjuu za medijsku grupu „Fank“ na pitanje novinara namerava li Kijev da u okviru kontraofanzive napadne Rusiju.
 

 

 

"SMRDLJIVI BEDNICI, ŠTA TO RADITE?!" PRIGOŽIN PODIVLJAO NA VOJSKU! Napad dronova na Moskvu razbesneo šefa Vagnera!

 

 

 

Brifing Ministarstva odbrane Ruske Federacije

- U području Harkovske oblasti sprečena je aktivnost ukrajinske diverzantske izviđačke grupe.

- U pravcu Krasnog Limana likvidirano je preko 85 ukrajinskih vojnika, haubice D-20 i „gvozdika“.

- U pravcu Kupjanska likvidirano je do 40 ukrajinskih vojnika, kao i haubica „gvozdika“.

- U pravcu Donjecka likvidirano je do 145 ukrajinskih vojnika, a u području Krasno u DNR uništeno je skladište municije protivnika.

- U pravcu Južno-Donjeck i Zaporoškom pravcu likvidirano je preko 140 vojnika, kod Vladimirovke u DNR uništena je ukrajinska diverzantska izviđačka grupa.

- Ruski sistemi PVO u proteklom danu uništili su sedam projektila „hajmars“ i jednu protivradarsku raketu „harm“.

- U pravcu Hersona ukrajinske snage su u toku dana izgubile do 30 vojnika.
 

 

 

KREĆE POTPUNA ESKALACIJA! RUSI NEMILOSRDNO KAZNILI NATO! Raketama razneli ukrajinske centre odlučivanja pod vođstvom zapadnih stručnjaka!

 

 

 

Gubici Ukrajine u oružju i vozilima, prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane

 

▪️ 429 aviona;
▪️ 235 һelikoptera;
▪️ 4379 bespilotniһ letelica;
▪️ 424 protivvazdušna raketna sistema;
▪️ 9328 tenkova i drugiһ oklopniһ vozila;
▪️ 1100 MLRS;
▪️ 4941 oruđa i minobacača poljske artiljerije;
▪️ 10544 jedinica specijalniһ vojniһ vozila.

 

 

 

 

ŠOK U UKRAJINI, MOGUĆA VELEIZDAJA?! ZELENSKI NA UDARU! Sud naložio pokretanje krivičnog postupka protiv predsednika Ukrajine!

Foto: EPA-EFE/LOUISE DELMOTTE / POOL

 

 

 

NEVEROVATNO! OVO SU BILE METE NAPADA NA MOSKVU?! U javnosti se pojavile šokantne glasine, Kijev želeo da kazni Putinovu elitu?!

 

 

Posledice vazdušnog napada na Kijev

 

 

 

 

 

ŠOJGU: UNIŠTEN JOŠ JEDAN PATRIOT! KRVAVI MAJ DESETKOVAO VOJSKU UKRAJINE! Šef ruskih snaga izneo stravične podatke o gubicima Kijeva!

 

 


Rotacija međunarodne misije u Zaporoškoj nuklearki i dalje blokirana

Rotacija misije Međunarodne agencije za atomsku energiju i dalje je blokirana, napretka u vezi s tim pitanjem za sada nema, izjavio je za Sputnjik predsednik pokreta „Zajedno s Rusijom“ Vladimir Rogov.

- Rotaciju blokira kijevski režim na nivou Odeljenja za bezbednost Ujedinjenih nacija, koje je u februaru takođe usporavalo taj proces - rekao je Rogov i dodao da u tom odeljenju ima mnogo agenata pod uticajem SAD i Velike Britanije.
 

 

 

 

IPAK NIJE MONTAŽA! GREJEM SE RADUJE UBIJANJU RUSA! Američki senator uputio nove pretnje Moskvi! "Dok ne bude proteran svaki ruski vojnik..."

 

 

Bitka na bokovima Bahmuta: Borci LNR pomoću drona precizno navode udare na položaje ukrajinskih snaga

 

 

 

 

 

SVET U ŠOKU! KREMLJ: NAPAD NAPAD NA MOSKVU JE ODMAZDA! Otkriveno šta su Rusi uništili preciznim udarima i time razbesneli Ukrajince!

 

 

Ukrajina traži 120 zapadnih lovaca

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznjikov izjavio je da je Kijevu potrebno oko 120 zapadnih lovaca od kojih bi većinu trebalo da čine avioni F-16, prenela je medijska grupa „Funk“.

On je dodao da bi Velika Britanija i Nemačka napravile važan korak pridruživanjem grupi zemalja koje isporučuju Kijevu vojnu avijaciju.

Reznjikov je takođe kazao da su zapadne zemlje do sada isporučile Kijevu oko 60 tenkova „leopard 2“, a da su u Ukrajinu stigli i francuski tenkovi AMH-10RC, britanski „dželendžer“ i američki „abrams“.
 

 

 

DA LI JE OVO REALNO?! UKRAJINA SE OGLASILA O NAPADU NA MOSKVU! Šokantna izjava savetnika Zelenskog! "Drago nam je, ali..."

 


Evropska komisija i dalje traži način da konfiskuje zamrznute ruske aktive

Evropska komisija i zemlje-članice Evropske unije nastavljaju da traže mogućnosti za konfiskaciju privatne ruske imovine, zamrznute na teritoriji EU, saopštio je evropski komesar za pravna pitanja Didje Rejnders.

- Zajedno sa zemljama-članicama nastavljamo da radimo na zamrznutim aktivima, to je više od 24 milijarde evra. Pokušavamo da nađemo mogućnost da zaplenimo neke od tih aktiva zbog krivičnih dela, kao što su korupcija, pranje novca ili narušavanje sankcija. S tim se već može ići pred sud i zapleniti deo tih aktiva - rekao je Rejnders novinarima u Briselu, pred početak Saveta ministara Evropske unije za opšta pitanja.
 

Predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je zamrzavanje ruskih aktiva u Evropi lopovluk, navodeći da je EU usmerena ne samo na sredstva privatnih lica, nego i na državne aktive Rusije.

 

 

RUSI KIPTE OD BESA! OVO SE NIJE DESILO JOŠ OD DRUGOG SVETSKOG RATA! Građani pozvani da se spreme za novu realnost! "Ili ćemo pobediti, ili..."

 

 


U Zaporoškoj oblasti počelo premeštanje ukrajinske vojske duž linije fronta

 

U Zaporoškoj oblasti počelo je premeštanje ukrajinske vojske duž linije fronta, saopštio je predsednik pokreta „Zajedno s Rusijom“ Vladimir Rogov.

- Zabeleženo je premeštanje ukrajinske vojske i tehnike duž linije fronta. Često se to radi tokom dana, a noću se tehnika vraća nazad. S praktične tačke gledišta to je besmisleno, lai mi razumemo da je to 'ratna oluja', da žele da nas zbune i da stvore utisak lažnog pravca za kontraofanzivu koja se priprema - rekao je Rogov.

On je dodao da nema sumnje da će glavni pravac najavljene ukrajinske kontraofanzive biti upravo zaporoški pravac: "Kontraofanziva se priprema i definitivno će je biti".
 

 

UZDALI SE U NJEGA, A NA KRAJU... UKRAJINCI OBRUKALI I SEBE I TURKE! Rusi žestoko porazili "bajraktar", Kijev potpuno ostao bez moćnih dronova?!

 

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata

 

▪️ Ruske trupe izvele su kopnene napade severoistočno od Kupjanska i na liniji Svatovo-Kremena.

▪️ Ruska vojska nastavlja ofanzivne operacije na frontu Avdejevka-Donjeck, obraćajući posebnu pažnju na Marjinku.

▪️ Oružane snage RF rasporedile su dodatne sisteme protivvazdušne odbrane S-400 u Belorusiji.

▪️ Ruske trupe izvele su još jednu seriju udara na Ukrajinu krstarećim raketama i dronovima iranske proizvodnje.

 

 

 

 


Azarov: Zelenski od Ukrajine napravio novi Avganistan

Volodimir Zelenski je od Ukrajine napravio novi Avganistan, izjavio je bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov.

- Tokom raznih godina predsednici Ukrajine su obećavali da će napraviti od nje čas novu Francusku, čas Švajcarsku. Ipak, Zelenski je otišao dalje od svih i napravio od nje novi Avganistan. Na radost Anglosaksonaca i odbrambenih koncerna. Šta mislite, ima li šanse da u doglednoj budućnosti Vašingtonu dosadi njegova igračka? Ili je zadovoljstvo da se pakosti Rusiji važnije od života talaca kijevskog režima - napisao je Azarov na svojoj stranici na Fejsbuku.
 

 

 

 

(VIDEO) UKRAJINCI BESPOMOĆNI, RUSKI DRONOVI RAZARAJU SVE PRED SOBOM! Rusi objavili zastrašujući snimak, neprijatelj nema gde da se sakrije!

 

Foto: Printscreen Telegram

 

 

 

(VIDEO) HITNA REAKCIJA! OGLASILA SE RUSKA VOJSKA! Moćni "pancir" spržio ukrajinske dronove, otkriveno i čime su sve napadali?!

 

 

 

Zelenski: Utvrđeni rokovi za kretanje ukrajinskih snaga

Komanda je utvrdila rokove za aktiviranje Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u video-obraćanju.

- Utvrdili smo rokove za kretanje naše vojske, odluke su usvojene - rekao je on.

Rokovi za početak dugo najavljivane ukrajinske kontraofanzive su u više navrata pomerani i nastavljaju da se odlažu.
 

 

 

JOŠ JUČE NAJAVIO MASOVNI NAPAD NA MOSKVU?! Ovo je Rusima poručio šef ukrajinskih špijuna! "Nećete dugo čekati..."

 

 

Ukrajinski vojnici napustili položaje u krasnolimanskom pravcu

Ukrajinski vojnici samovoljno su napustili položaje u naseljima Nevski i Makejevka u pravcu Krasnog Limana, saopštio je potpukovnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike u penziji Andrej Maročko.

- U krasnolimanskom pravcu nakon napada Oružanih snaga Rusije na odrede protivnika u Makejevki i Nevskom primećeno je da ukrajinski vojnici samovoljno napuštaju položaje - rekao je Maročko i dodao da je ukrajinska komanda na ta područja prebacila dodatne snage.
 

 

 

(VIDEO) VELIKA BITKA U MOSKVI, ROJEVI DRONOVA MASOVNO NAPADAJU! Ruski PVO svim silama brani prestonicu, jake eksplozije širom grada!

Foto: Printscreen Telegram

 

Detalji napada na Moskvu, ruski izvori tvrde da ukrajinci koriste novi model dronova

▪️ Oko 15 oboreniһ dronova od strane PVO u blizini Moskve, 3 su se obrušila na kuće, neki od dronova su se zakačili za drveće i žice, dok su leteli na veoma maloj visini, i tamo se i dalje nalaze.

▪️ Medijski podaci o eksploziji meštana sela Moskovski u Novoj Moskvi su se ispostavili kao zastareli - ljudi su prijavili eksplozije tek u 8 sati, a one su se čule oko 4 ujutru, pišu ruski mediji

▪️ Ruski izvori tvrde: među bespilotnim letelicama koje su napale Moskvu nalazi se novi model – ranije nije viđen u Oružanim snagama Ukrajine. Aerodinamička šema je "patka", motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji na benzin, a unutra su postavljena eksplozivna punjenja u obliku KZ-6.

Napad dronovima na Moskvu

 

▪ 13 dronova oboreno je na prilazu i na periferiji: u Novoj Moskvi, na Rubljovki i u Istarskom okrugu.

▪ 3 su se srušila na višespratnice na Lenjinskom prospektu, Profsojuznajskoj i Atlasovoj ulici.

▪ U moskovskoj policiji uveden je plan „Tajfun“ – u toku je prikupljanje osoblja uključenog u otklanjanje posledica vanrednih situacija.
 

 

 

 

Eksplozije u Podmoskovlju, dejstvuje ruski PVO

 

 

 

Zelenski najavio početak kontraofanzive

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski najavio je skori početak kontraofanzive Oružanih snaga zemlje.

- Odobrili smo datume za početak kretanja naših trupa, odluke su donete zahvaljujući brigadama koje su se za to pripremile - rekao je Zelenski u video-obraćanju.

 

Erdogan razgovarao sa Zelenskim

 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o situaciji u Ukrajini, saopštio je kabinet turskog lidera.

- Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nazvao je predsednika Tajipa Erdogana i čestitao mu na ponovnom izboru za predsednika - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su dvojica lidera razgovarala o sukobu u Ukrajini i regionalnim pitanjima.

U jutrošnjem novom udaru ruskih vazdušnih snaga na Kijev najmanje jedna osoba je poginula, a četiri su povređene, kada je njihova stambena zgrada pogođena i zapaljena, saopštile su ukrajinske vlasti.

 

Novi napad dronova na Kijev

 

Ukrajinske odbrambene snage saopštile su da su oborile više od 20 bespilotnih letelica tokom ovog napada, prenosi Rojters.

Kijevska vojna administracija izvestila je da je poslednji ruski udar izvršen samo bespilotnim letelicama iranske proizvodnje „Šahed“, a ne raketama, kao što je to bio slučaj u većini ranijih napada.

"Masovni napad! Ne napuštajte skloništa", napisao je na Telegramu gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Jedna osoba je poginula, a četiri su povređene kada su ostaci uništenog ruskog projektila pogodili višespratnicu i izazvali požar, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bozo

pre 10 meseci

I tako se "ponovo pogodjen" Patriot pokazao da je samo kamion radionica Zil, sistem Patriot vec 4 dana nije na aerodromu nego na polozaju 20km od Kijeva Ukrajina je dobila za sada samo 36 storm shadow raketa ( potvrdjeno od GRU ) od V.Britanje ( 12 ih je ispaljeno za sada na vazne ciljeve, 7 pogodilo, 1 promasila i 4 oborene) , a rusi tvrde da su do sada "oborili" ( zaedno sa onih 29 sto je licno Shojgu rekao) 109 raketa.... ova cudna razlika u brojevima je znana samo ruskoj strani.....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija