• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

24.05.2023

22:43

KIJEV OTVORIO KARTE, ŽELIMO DA UBIJEMO PUTINA, ZA ZAPAD ĆE PROPAST KONTRAOFANZIVE BITI PORAZ UKRAJINE! Rusi ne staju, u toku žestoki napadi (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

KIJEV OTVORIO KARTE, ŽELIMO DA UBIJEMO PUTINA, ZA ZAPAD ĆE PROPAST KONTRAOFANZIVE BITI PORAZ UKRAJINE! Rusi ne staju, u toku žestoki napadi (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 455. dan.

Ukrajinski obaveštajac: Želimo da ubijemo Putina

Foto: Ap/Fotoilustracija

Glavni cilj ukrajinskih obaveštajaca je da se ubije ruski predsednik Vladimir Putin, rekao je Vadim Skibicki, zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine u intervjuu za Velt.
Prema njegovim rečima, obaveštajci imaju prilično veliku listu „meta", koju ne čine samo najvažniji ljudi. Na samom vrhu je predsednik Rusije. Navodno, Putin je svestan planova ukrajinske obaveštajne službe, koja traži priliku da mu se približi.
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov takođe su označeni za eliminaciju.
Na pitanje da li Kijev stoji iza atentata na novinarku i aktivistkinju Darju Duginu prošlog avgusta i vojnog blogera Vladlena Tatarskog krajem aprila, kao i atentata na pisca Zahara Prilepina ranije ovog meseca, Skibicki je rekao da su to bili „unutrašnji poslovi".
Skibicki je dodao da ruski „propagandisti" nisu prioritetne mete za njegovu službu za razliku od komandanta ruskih vojnih jedinica.

UKRAJINCI GLISERIMA NAPALI RUSKI RATNI BROD KOJI ČUVA TURSKI TOK U CRNOM MORU! Moskva poručila, Severni tok se neće ponoviti!

Američka oprema korišćena u napadu na Belgorod

 

 

Sjedinjene Američke Države proučavaju izveštaje da je američka oprema korišćena u napadu na Belgorodsku oblast i ne odobravaju njenu upotrebu za napade na teritoriju Ruske Federacije, saopštila je Bela kuća, prenosi Sputnjik.

"Avioni F-16 biće legitimna meta za Rusiju"

Avioni F-16 biće legitimna meta za Rusiju kada ih Zapad isporuči Ęijevu za borbu u zoni specijalne operacije, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov prenosi Sputnjik.
„Više puta smo govorili da sva tehnika, svo naoružanje koje Ęijev primenjuje u zoni specijalne vojne operacije i ne samo to, videli smo šta se desilo u Belgorodskoj oblasti, naravno, predstavljaju legitimnu metu", rekao je Rjabkov, odgovarajući na pitanje Sputnjika da li će lovci F-16, kada budu isporučeni Ęijevu, postati legitimna meta Rusije.

Prigožin o ukrajinskoj vojsci

Foto: Tanjug/AP

Šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je da su njegovi ljudi najsnažniji borci, ali je priznao da je ukrajinska vojska takođe pružila žestoku borbu, posebno u Bahmutu.
"Sada to mogu da procijenim prema sopstvenom iskustvu, znam kako se različite zemlje bore, a danas je PMC "Vagner" najbolja vojska na svijetu. Ipak, nakon što naravno moram da kažem da bi to trebala biti ruska vojska kad bih htio biti politički korektan, ali vjerujem da su Ukrajinci danas jedna od najačij vojski na svetu", rekao je Prigožin u utorak u intervjuu s Konstantinom Dolgovom.

Zapad će propast kontraofanzive
shvatiti kao poraz Kijeva

Kina pomno prati situaciju u Ukrajini, jer se algoritam ovog sukoba može primeniti na Tajvan, rekao je Vladimir Vasiljev, glavni istraživač Instituta za SAD i Kanadu, doktor ekonomskih nauka.
- Kina ispravno prikazuje Sjedinjene Države u informacionom polju kao zemlju koja gura svet ka nuklearnom ratu. Retorika sredine 20. veka reprodukovana je u bizarnom obliku - rekao je Vasiljev za ukraina.ru.
Ako najavljena ukrajinska kontraofanziva posustane, a Zapad je shvati kao poraz Ukrajine, to će biti ozbiljan signal za smanjenje vojne pomoći, smatra on.

RUSIJA NA NOGAMA! POČINJE SUĐENJE RUSKIM NAUČNICIMA ZA VELEIZDAJU! Pravili su hipersonična oružja, pa tehnologiju prodali Zapadu?!


Moskva: Zalužnji je ranjen! Kijev: Nije istina,
danas je predao raport Zelenskom!

Foto: Tanjug/AP

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni zadobio je povrede glave, a ima i prostrelne rane po telu, objavile su "RIA Novosti", pozivajući se na anoniman izvor iz bezbednosnih struktura.
Prema pisanju ovog medija, Zalužni je zadobio povrede za vreme raketnog udara Oružanih snaga Rusije po komandnom centru ukrajinske vojske kod grada Hersona u maju ove godine.
"RIA Novosti" dalje dodaju da su lekari izvršili otvorenu hirušku intervenciju na glavi. Kako navode izvori, Zalužni će preživeti, ali neće biti u stanju da se bavi svojim poslom kao ranije
Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov kaže da je Zelenski na sednici Stavke (Štaba predsednika republike)  dobio izveštaj od komondanta VSU generala Zalužija.

Ruska vojska krenula u ofanzivu u LNR:
Belogorovka u poluokruženju

Ukrajinski vojni analitičari u sažetku izveštavaju o teškoj situaciji za Oružane snage Ukrajine kažu da su snage RF u ofanzivi.
Operativna situacija na pravcu Belogorovsko-Kremenskoe:
Tokom ofanzive, Belogorovka je bila praktično u poluokruženju. Na jugoistoku Kremenske šume ruske trupe izvode ofanzivne operacije prema reci Severski Donec sa ciljem da naknadno preuzmu pod vatrenu kontrolu deo puta Serebrjanka-Grigorovka-Belogorovka. 

BAJDEN TRAŽIO 108 MILIONA DOLARA DA SPASE SRBIJU I ZAPADNI BALKLAN OD "MALIGNIH RUSA"! Ima li većeg dokaza koliko značimo Americi?!

Ukrajinci napali Turski tok, Rusi odbili napad

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su tri ukrajinska pomorska drona - gliseri bez posade, bezuspešno napali ruski ratni brod "Ivan Hurs" u Crnom moru.
Kako se navodi, ruski ratni brod je štitio gasovode Turski tok i Plavi tok, kojima se gas prenosi iz Rusije u Tursku, prenosi Rojters.
- Svi neprijateljski gliseri su uništeni standardnom naoružanju ruskog broda, 140 kilometara severoistočno od Bosfora - kaže se su u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije objavljenom na Telegramu.
Ističe se da je napad opravdanje za proširenje odbrambenih mera Rusije!

MO Rusije: Srušen je MiG-29

Ruske trupe uništile su skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine kod Slavjanska i Grigorovke u DNR, saopštilo je MO Rusije.
Kako se navodi u saopštenju, PVO Ruske Federacije oborila je za dan ukrajinski avion MiG-29, kao i 20 dronova.

Šojgu: Obučeno 120.000 vojnika

U cilju primene visokotehnoloških modela tehnike kao što su tenkovi T-90M „proriv", BMP-2M sa borbenim modulom „berežok", BMP-3, kao i različitih bespilotnih letelica obučeno je oko 5.000 specijalista, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na kolegijumu vojnog resora.

Putin: Naziva nas agresorom, a zarađuje novac od Rusije! 

 

 

Ukrajina, uprkos tome što nas naziva agresorom, zarađuje novac za tranzit energenata iz Ruske Federacije, saopštio je predesnik Rusije Vladimir Putin.

Zaharova stala u odbranu Ukrajinaca!

Foto: Informer/Fotomontaža

Postoje znaci koji ukazuju da Zapad sprovodi etničko čišćenje Ukrajinaca na teritoriji Ukrajine, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Ona je navela da najamnička aktivnost raste u Ukrajini i dodala da se poljski plaćenici nagrađuju besplatnim parcelama zemlje na zapadu u Volinjskoj, Lavovskoj i Zakarpatskoj oblasti.  
Sve su naznake da Zapad sprovodi etničko čišćenje Ukrajinaca na teritoriji Ukrajine, jer nema opisa ili definicije za takvu katastrofu koja se odvija pred našim očima. Zapadni kustosi čine sve da potpuno unište Ukrajince kao narod, kao zajednicu", rekla je Zaharova na brifingu.
Ona je napomenula da za učešće u vojnom sukobu, gde ginu građani Ukrajine, plaćenicima se dodeljuje zemlja, što je, kako je navela,  nemoguće razumeti. 
 

HOROR! KLANICA JE MALA REČ ZA OVO! Prigožin progovorio o gubicima Vagnera i Ukrajinaca u Bahmutu, brojke su stravične!

 

 

 


Britanci objavili novu ratnu kartu Ukrajine
 

 

 

 

 

 

SAD NEK KRENE KO SME! BRUTALNE PRETNJE ŠOJGUA! Ovako će proći svako ko udari na rusku teritoriju! "Do potpune likvidacije..."

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

(VIDEO) OSTALI SAMO DUGMIĆI! RUSI OBJAVILI SNIMAK RAZORENIH AMERIČKIH VOZILA! Zajedno sa diverzantima ih razneli u paramparčad!

 

 

 

Ruska vojska je jednim udarcem uništila specijalce „Safari“

 

▪️ Nacionalna policija Ukrajine neočekivano je objavila stvarne brojke velikih gubitaka specijalnog puka „Safari“: 23 policajca, uključujući 19 oficira specijalnih snaga „KORD“, likvidirano je u Zaporoškoj oblasti.

▪️ Pripadnici puka su uništeni raketnim udarom ruske vojske pre godinu dana, 22. maja 2022, ali stvarni broj gubitaka je i dalje bio skriven.

▪️ Broj osakaćenih još uvek se krije.

 

 

 

 

 

 

ŠOK OTKRIĆE NJUJORK TAJMSA! UKRAJINCI AMERIČKIM VOZILIMA KRENULI NA RUSIJU?! Ovo može imati stravične posledice po savez Kijeva i Vašingtona!

 

 

EU produžila ukidanje carine na robu iz Ukrajine


Stalni predstavnici članica EU dogovorili su se da se na još godinu dana produži ukidanje carine na uvoz robe iz Ukrajine, uključujući žito, saopšteno je iz predstavništva trenutno predsedavajuće Švedske.

U saopštenju na Tviteru se dodaje da će to pomoći Ukrajini da očuva stabilne trgovinske odnose sa EU i održi svoju privredu.

Odluka sada treba da prođe formalnu proceduru usvajanja na ministarskom nivou, nakon čega će stupiti na snagu.
 

 

 

DRAMA U BAHMUTU JOŠ NIJE GOTOVA! HOĆE LI SE RUSIMA PONOVITI IZJUM I LIMAN?! Naredne dve nedelje su ključne za Moskvu, kada se Vagner povuče...

 

 

Masovni vazdušni napad na Belgrodosku oblast 

Većinu noćnih napada dronovima UAF-a naše PVO su odbile, ali je neprijatelj oštetio deo gradske infrastrukture, rekao je guverner Vjačeslav  Gladkov.

▪️ Oštećen je gasovod u okrugu Grejvoron, postoji manji požar. Prema rečima načelnika okruga, tokom dana će njegov rad biti obnovljen.

▪️ U toku je obnova električnih mreža koje su stradale prilikom ulaska DRG-a

▪️ Dron je bacio eksplozivnu napravu na zgradu Centra za inicijative mladih u Borisovki.

▪️ Dronovi su dva puta bacali eksplozivne naprave u selu Tomarovka na dve upravne zgrade.

▪️ U Novoj Tavolžanki je iz drona bačena eksplozivna naprava bez naknadne detonacije iznad privatne stambene zgrade.

▪️ Ukupno 9 osoba je povređeno: 3 osobe na intenzivnoj nezi u teškom stanju, 6 osoba na bolničkim odeljenjima.

 

 

 

 

 

(VIDEO) KAKVU ZVER RUSI ŠALJU NA FRONT! STIŽE MOĆNI "PTIČAR"! Vazdušno-desantne snage dobijaju ogromno pojačanje, na bojno polje dolazi padobranom!

 

 

 

Pušilin: Ruska policija počela sa radom u Bahmutu


Ruska policija je počela sa radom u Bahmutu, rekao je v.d. lidera DNR Denis Pušilin.

Pušilin je juče posetio Bahmut. Kako je rekao, u gradu nema civila.
 

 

Intenzivan napad dronovima na Belgorod

 

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je da je u toku noći u Belgorodu odbijen intenzivan napad ukrajinskih bespilotnih letelica.

Povređenih nema, rekao je on.
 

 

 

(VIDEO) BORELJ POMEŠAO BEOGRAD I RUSKI BELGOROD! Moskva zgranuta izjavom šefa spoljnopolitičke službe EU, reagovala Zaharova! "Frojdovski lapsus..."

 

 

 

Ruski dron-kamikaza uništava živu silu ukrajinskih snaga

 

 

 

 

 

 

Pušilin: Opasnost od proboja u Bahmutu minimalna


Opasnost od proboja ukrajinskih snaga na obodima Bahmuta je minimalna, rekao je v.d. lidera DNR Denis Pušilin.

- Vrhunac opasnosti, dok je trajala aktivna faza, kada je protivnik pokušavao da na obodima okruži momke u samom Bahmutu, je prošao…. Mislim da je rizik minimalan, ali ipak postoji jer protivnik može da ubaci još neke rezerve - rekao je Pušilin za „Solovjov lajv“.
 

 

 

NEVEROVATNO! MOSKVA SE KONAČNO SLOŽILA SA ZAPADOM! Iz Kremlja stiglo neočekivano saopštenje! "Nastavljamo..."

 

 

Analiza situacije na frontu od strane američkog instituta za proučavanje rata

▪️ Ruske trupe izvele su ograničene kopnene napade severoistočno od Kupjanska i na liniji Svatovo-Kremena.

▪️ Ruske snage nastavljaju ofanzivne operacije na liniji Avdejevka-Donjeck.

▪️ Oružane snage RF nastavljaju da sprovode mere za jačanje odbrane na jugu Ukrajine.

▪️ Ruska vojska je verovatno potisnula ukrajinske militante iz zemlje u Belgorodskoj oblasti

▪️ Generalni štab Ukrajine nije izvestio o borbama u gradu Bahmutu u svom večernjem operativnom izveštaju prvi put od decembra 2022.

 

 

 

 

 

Ruski PVO sistem S-350 "vitjaz" oborio je ukrajinski avion


Ruski PVO sistem S-350 "vitjaz" oborio je ukrajinski avion u zoni Specijalne vojne operacije u potpuno automatskom režimu bez učešća operatera. Ovaj način rada testiran je prvi put u svetu u borbenim uslovima.
 

 

 

ŠOK ZA MOSKVU, OGLASIO SE ZALUŽNI! RUSI TVRDILI DA JE TEŠKO RANJEN, ALI... Šef ukrajinske vojske zvao komandanta NATO snaga u Evropi!

 

 

 

Maročko: Ukrajinci gomilaju vojsku i tehniku kod Bahmuta


Komanda ukrajinskih snaga nagomilava vojsku i tehniku u mestu Časov Jar nedaleko od Bahmuta, rekao je za Sputnjik vojni ekspert iz LNR Andrej Maročko.

- U oblasti oko mesta Časov Jar registruje se dolazak svežih jedinica ukrajinske vojske . Nagomilavaju i vojsku i tehniku - rekao je on i dodao da pretpostavlja da je plan da se izvrši napad na ruske snage u Bahmutu.

Ruska vojska zauzela je Bahmut 20. maja.

 

(FOTO) PUTINE, POGLEDAJ OVO, OVDE NEMA UKRAJINE! Raširio kartu pred ruskim liderom pa razbesneo svakog Ukrajinca! "Njih su stvorili..."

 

 

GŠ OSU nije pomenuo Bahmut prvi put u 9 meseci

Prvi put u 9 meseci, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine nije pisao o bitkama za Artjomovsk (Bahmut).

Očigledno su, na ovaj način, Oružane snage Ukrajine tiho priznale da su grad već izgubile.

Mnogo meseci, svaki dan, u izveštaju se govorilo o napadima i granatiranju Bahmuta, danas se po prvi put izveštavaju samo o vojnim operacijama u pravcu Bahmuta. One. priznaju da ruska vojska više ne bombarduje i ne juriša na Artjomovsk, jer je već pod njenom kontrolom.

 

 

ZELENSKI OVO KRIJE OD SVETA! FRANCUZI OBJAVILI STRAVIČNE PODATKE! Kijev ćuti o stvarnim gubicima Ukrajine, rat iscrpljivanja sa Rusijom ne mogu da dobiju!

 

 

 

Najvažniji događaji Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini prethodnog dana

▪️ Ruske trupe u Belgorodskoj oblasti preuzele su pod svoju kontrolu selo Kozinka i granični prelaz Grajvoron. Lokalne vlasti saopštile su da je protivteroristička operacija završena.

▪️ Na istoku, ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa pokušala je da pređe granicu kod Gorkovskog, Capovke i Ščetinovke. Ruski graničari su odbili napade i artiljerijskom vatrom pokrili neprijateljske jedinice koje su se povlačile.

▪️ U isto vreme, ukrajinske snage su nastavile da koriste dronove za napad na civilne ciljeve u Grajvoronu i Borisovki. Prema zvaničnim podacima, u protekla dva dana ranjeno je 13 civila, a jedan je ubijen.

▪️ Evidentirano je preraspoređivanje ukrajinskih pojačanja na druga područja duž državne granice Rusije. Na pograničnim teritorijama Harkovske oblasti nalazi se koncentracija od nekoliko hiljada neprijateljskih vojnika.

▪️ U susednoj Kurskoj oblasti, ukrajinske snage granatirale su selo Gordejevku u okrugu Korenevski. Oštećeni su dalekovodi i specijalna oprema koja je izvodila granično utvrđenje.

▪️ Ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju teritorije Donjecke aglomeracije.

▪️ U glavnom gradu DNR, Palata kulture se našla pod vatrom, a ranjena je jedna devojka.

▪️ Situacija je i dalje napeta na pravcu Zaporožja: nastavljaju se artiljerijski dueli i međusobno izviđanje. Neprijatelj izvodi demonstrativne vožnje opreme, stvarajući privid dolaska pojačanja na liniju fronta.

Rizik od nuklearne apokalipse

Dmitrij Medvedev je upozorio da će se rizik od "nuklearne apokalipse" povećavati kako Zapad bude isporučivao sve razornije oružje Ukrajini.

- Što se više oružja isporučuje, svet je opasnije mesto - rekao je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije za TASS i RIA Novosti tokom posete Vijetnamu.

Ruska artiljerija sasekla napad OSU

Uralski artiljerci iz grupe Jug osujetili su pokušaj ukrajinskih snaga da izvedu napad na položaje ruskih snaga u pravcu Donjecka, rekao je Sputnjiku jedan od ruskih vojnika.

Tri problema Kijev mora da reši, pa tek onda sledi F-16

Kijev treba da reši tri važna pitanja pre nego što Zapad počne da isporučuje borbene avione F-16, napisala je kolumnistkinja Njuzvika Eli Kuk.

- Analitičari kažu da pre nego što Ukrajina bude mogla da leti modernim borbenim avionima, neophodno je da se pozabavimo sledećim problemima: utvrditi koliko će vremena biti potrebno za obuku ukrajinskog osoblja uključenog u rad sa F-16 (piloti, mehaničari...), rešiti pitanje stvaranja neophodne infrastrukture i nositi se sa političkim preprekama - rekla je ona.

SAD NEK KRENE KO SME! BRUTALNE PRETNJE ŠOJGUA! Ovako će proći svako ko udari na rusku teritoriju! "Do potpune likvidacije..."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 11 meseci

gdje je dokaz,slika,video kako S-350 obara avion?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija