• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2023

17:08

MAKRON PLAČE ZA PROSUTIM MLEKOM ALI...! Francuski predsednik iznenađen ratobornošću Rusa: Trebali smo da poslušamo zemlje istočne Evrope

AP/Tanjug

Vesti

MAKRON PLAČE ZA PROSUTIM MLEKOM ALI...! Francuski predsednik iznenađen ratobornošću Rusa: Trebali smo da poslušamo zemlje istočne Evrope

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas zemljama istočne Evrope da je Francuska trebalo da im posveti više pažnje zbog njihovih upozorenja o ratobornoj Rusiji pre sukoba u Ukrajini.

Makron je na bezbednosnom forumu GLOBSEC u Bratislavi rekao da ne bi trebalo da postoji podela između "stare" i "nove" Evrope, misleći na trajne razlike između istočnih i zapadnih članica Evropske unije u vezi sa pitanjima kao što je Rusija, preneo je Rojters.

On je aludirao i na primedbu francuskog predsednika Žaka Širaka iz 2003. godine, koji je rekao da su istočnoevropske nacije propustile "dobru priliku da ćute", kada su podržale odluku Sjedinjenih Američkih Država i Britanije u nameri da napadnu Irak te godine, protiv čega su se suprotstavljali neki veliki zapadni saveznici, uključujući Francusku i Nemačku.

Ova primedba šokirala je istočnoevropske zemlje i doprinela trajnom nepoverenju među članicama EU, koje se ponovo pojavilo otkako je Rusija napala Ukrajinu u februaru 2022, napominje britanska agencija.

Nakon početka sukoba, zemlje istočne EU, poput Poljske, kritikovale su Makrona zbog zadržavanja komunikacije s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i zato što je rekao da Rusiju ne treba "ponižavati" prilikom pokušaja međunarodne zajednice da se okonča sukob u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Loši ste đaci gospodine Makron

pre 10 meseci

Znate zašto ne slušate Istočnu Evrop, g-dine Makron? Zato što ste vi, zapadnjaci, toliko gordi i oholi da mislite da ste posisali svu mudrost sveta i da je vaš stav o svetu i životu u njemu jedino ispravan. Naravno, i zbog koristi koju pokušavate da izvučete iz svega što se događa u tom svetu. Taj svet koga vi tako uporno nipodaštavate i ponižavate, smatrate nižom vrstom (kako ste to vi viša vrsta, još nije jasno),zna mnogo više nego što vi na zapadu mislite. Jer, gospodine Makron, vi tamo stalno zaboravljate da je mudrost, ako hoćete i civilizacija, potekla sa istoka. E, a vi nikako da naučite istočnjačku mudrost. I, na kraju, istočne zemlje znaju i to kako su se vaše zapadnjačke zemlje obogatile i kako se i dalje bogate. Ni to vam ne služi na čast.

bole

pre 10 meseci

Evropske zemlje ne ce da se smire dok im ne padne jedna poveca lubenica u njihovom dvoristu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17