• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

06.06.2023

23:12 >> 17:22

ODBIJEN NAPAD NAD BERHOVKU KOD BAHMUTA! RUSKE SNAGE SIGURNE NA DNJEPRU! Kijev: Iscurilo 150 tona ulja! Stiglo 50 autobusa za evakuaciju!

Tanjug/AP

Vesti

ODBIJEN NAPAD NAD BERHOVKU KOD BAHMUTA! RUSKE SNAGE SIGURNE NA DNJEPRU! Kijev: Iscurilo 150 tona ulja! Stiglo 50 autobusa za evakuaciju!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 468. dan.

RUSI MOGU DA RAZORE SOPSTVENI GRAD NUKLEARNOM BOMBOM?! Stravične prognoze Prigožina! "Da pokažemo svima koliko smo mentalno bolesni!"

 

 

JOŠ NIJE GOTOVO! SUTRA JE DAN "D" ZA RUSIJU I UKRAJINU! Hersonski zvaničnik poslao jezivo upozorenje, stiže vrhunac katastrofe!

 

 

(VIDEO) HOROR ZA RUSE I UKRAJINCE! SATELIT SNIMIO ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR! Ovako sada izgleda uništena brana, ogromna količina vode i dalje nadire!

Foto: Tanjug/AP

 

 

EVROPA NA NOGAMA ZBOG KAHOVKE, SVI OPTUŽUJU RUSE ZA KATASTROFU! "Nova dimenzija ruskog zverstva, odvratan čin!"

 

 

Odbijen napad na Berhovku


Napad ukrajinskih militanata na naselje Berhovka kod Bahmuta uspešno je odbijen, a vesti da su ruske trupe napustile položaj nisu tačne, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Naselje Berhovka kod Bahmuta je potpuno pod kontrolom ruskih trupa - navodi se u saopštenju ruske vojske.
 

 

 

 

(VIDEO) KAO DA JE 1945. GODINA! RUSI MASOVNO PRŽE NEMAČKE TENKOVE! NATO oklopna vozila nestala u plamenu tokom kontraofanzive Kijeva!

Foto: Printscreen Telegram

 

 

Posledice uništavanja Kahovske hidroelektrane na Dnjepru

 

 

 

 

 

 

 

KIJEV POTUČEN DO KRAJA! RUSI SLAVE OGROMNU POBEDU! Šojgu: Sprečili smo kontraofanzivu, Ukrajina pretrpela stravične gubitke!

 

 

Gagin: Porast nivoa vode u Dnjepru ne utiče na ruske snage


Porast nivoa vode u Dnjepru zbog razaranja Kahovske hidroelektrane neće ozbiljno uticati na položaje ruskih snaga duž kontakt linije, izjavio je savetnik v.d. šefa DNR Jan Gagin za „Prvi kanal“.

- Sve ispod Kahovske hidroelektrane je borbena kontakt linija, ona ide duž reke. Sada su sve ove teritorije poplavljene: poplavljene su i u delu koji su okupirali ukrajinske trupe i u delu gde su stacionirane naše trupe. To neće ozbiljno uticati na naše vojnike, neće uticati na glavne položaje i linije odbrane na našoj obali - objasnio je Gagin.
 

 

 

KOME ODGOVARA IZLIVANJE DNJEPRA?! KADA SE POVUČE VODA... Ukrajinci besni zbog ofanzive, Rusi im ništa ne veruju - sve je deo paklenog plana?!

 

 

 

Danilov: Branu digla u vazduh ruska 205. motorizovana brigada!

Branu hidroelektrane Kahovka u Hersonskoj oblasti digla je u vazduh ruska 205. motorizovana brigada, izjavio je šef ukrajinskog saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov, preneo je ukrajinski list Liga.

 

Kijev: 150 tona ulja iscurilo u Dnjepar!

Najmanje 150 tona motornog ulja iscurilo je u reku Dnjepar nakon što su ruske snage digle u vazduh branu Nova Kahovka 6. juna, saopštio je kabinet predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Kako je saopšteno iz kabineta, postoji rizik da u reku iscuri još 300 tona mašinskog ulja.

Zelenski je danas sazvao je hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine nakon što su, kako Kijev tvrdi, ruske snage uništile branu hidroelektrane Kahovka u noći između 5. i 6. juna.

Napad se dogodio oko 2.50 po lokalnom vremenu, saopšteno je iz kabineta predsednika.

U eksploziji nema civilnih ili vojnih žrtava, ali je 80 naselja u neposrednoj poplavnoj zoni, gde je u toku evakuacija ugroženog stanovništva. Moskva tvrdi da su ukrajinske snage gađale HE Nova Kahovka.

Foto: Tanjug/AP

 

Upozorenje IAEA!

Ako nivo vode u rezervoaru koji se koristi za hlađenje reaktora Zaporoške nuklearke opadne ispod 12,7 metara, tada više neće moći tamo da se pumpa, naveo je generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi.

 

Stigli autobusi 

Više od 50 autobusa stiglo je u Novu Kahovku, Aljoški i Golu Pristanj radi evakuacije stanovnika u bezbedne regione zbog uništenja dela Kahovske HE, saopštio je predsednik vlade Hersonske oblasti Andrej Aleksejenko.

 

(VIDEO) APOKALIPSA! BIBLIJSKE SCENE NA DNJEPRU! Kompjuterska simulacija otkrila šta će sve biti poplavljeno, Rusi vrše hitnu evakuaciju!

Foto: printscreeen youtube

 

 

 

 

PREOKRET! PUTIN ODMAH ZNAO ŠTA SE DEŠAVA OKO KAHOVKE?! Kremlj izneo detalje eksplozije u elektrani! "Diverzija povezana sa..."

 

 

 

Oštećene energetske mreže u više oblasti Ukrajine


U Harkovskoj, Sumskoj i Kijevskoj oblasti Ukrajini i na teritoriji Hersonske oblasti i DNR pod kontrolom Kijeva oštećene su električne mreže, saopštila je ukrajinska energetska kompanija „Ukrenergo“.

Ekipe oblasnih energetskih kompanija popravljaju mreže gde god bezbednosna situacija dozvoljava. Nema novih oštećenja u glavnim mrežama, dodaje se u saopštenju na Telegramu.
 

 

 

 

KAHOVKA RAZNETA IZNUTRA?! OGLASIO SE ZELENSKI, IMA NOVU TEORIJU! Ko je kriv za stravičnu katastrofu na Dnjepru?!

 

 


Stoltenberg: Aktiviraćemo pomoć Ukrajini

Vojni blok će na samitu u Viljnusu aktivirati pomoć Ukrajini, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na samitu „Bukureštanske devetke“ u Bratislavi.

- Odluka koju ćemo doneti na samitu u Viljnusu će biti značajna. Pojačaćemo pomoć Ukrajini paketom koji će joj omogućiti da svoje snage prebaci na NATO standarde i približi Ukrajinu alijansi - rekao je on.
 

 

VODA KULJA, DNJEPAR IZ MINUTA U MINUT DRAMATIČNO RASTE, TALAS DOSTIGAO 10 METARA!

 

IAEA: Nema nuklearne opasnosti!

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je danas da pažljivo prati situaciju posle granatiranja Kahovske brane, na jugu Ukrajine, ali da nema "neposredne nuklearne bezbednosne opasnosti" po nuklearnu elektranu u Zaporožju.

"IAEA je upoznata s izveštajima o šteti" na brani, navodi na Tviteru medjunarodna agencija sa sedištem u Beču. 

"Stručnjaci IAEA u NE Zaporožje pomno prate situaciju, nema neposredne nuklearne opasnosti u nuklearki", dodaje se u objavi.
 

 

Brana kod HE Nova Kahovka jutros:

 

 

 

 

Proglašena uzbuna, počinje evakuacija!


Ukrajinske vlasti proglasile su danas uzbunu i pozvale civilno stanovništvo na evakuaciju iz potencijalno plavnih zona na desnoj obali reke Dnjepar, zbog uništenja dela brane Nova Kahovka, prenosi Gardijan.

Stanovnici više sela u takozvanoj "zoni opasnosti", kao i dela grada Hersona, ostrva Korabel, pozvani su da isključe sve električne uređaje, ponesu samo ono najnužnije i prate uputstva vlasti.

 

 

Ruske snage u južnodonjeckom pracvu uništile osam nemačkih "leoparda"

Ruske snage ubile su više od 1.500 ukrajinskih vojnika i uništile 28 tenkova, uključujući osam nemačkih „leoparda“ i tri francuska tenka AMKS-10RC na točkovima, tokom odbijanja novog napada Oružanih snaga Ukrajine u južnodonjeckom pravcu, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, 5. juna ukrajinske snage nastavile su ofanzivu, ali su zaustavljene ne ostvarivši planirane zadatke.

Ukrajinske jedinice koje su učestvovale u napadu „pretrpele su značajnu štetu“. Osim 28 tenkova, uništeno je i 109 borbenih oklopnih vozila.

 

 

Ovo je trenutak eksplozije na HE Nova Kahovka! Rusi i Ukrajinci s međusobno optužuju za napad, Zelenski besan!

Foto: Printskrin

 

Naređena evakuacija u priobalnim naseljima na desnoj strani Dnjepra!

 

 

Zelenski sazvao hitan sastanak!

Ukrajinski Nacionalni savet bezbednosti objavio je da će predsednik Volodimir Zelenski održati hitan sastanak s najvišim zvaničnicima zbog uništenja HE Nova Kakovka.

 

APOKALIPSA NA DNJEPRU! Stravična eksplozija na brani kod Nove Kahovke, Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za terorizam!

 

 

Ukrajina: Rusi digli u vazduh hidroelekttanu!

Rusi su digli u vazduh hidroelektranu Kahovka, javlja operativna komanda „Jug“.

"Trenutno se preciziraju razmere razaranja, brzina i zapremina vode, kao i verovatna područja poplava", navodi se u izveštaju.

 

 

Rusija: Srušen deo Kahovske hidroelektrane!

Gornji deo Kahovske hidroelektrane na reci Dnjepar porušen je u granatiranju koje su izvele Oružane snage Ukrajine, sama brana hidroelektrane je očuvana, izjavio je šef administracije Novokahovskog gradskog okruga Vladimir Leontjev.

Prema njegovim rečima, nivo vode nakon što je gornji deo porušen podigao se za 2, 5 metra, a na licu mesta nalaze se hitne službe.

On je dodao da evakuacija iz grada nije potrebna, iako može biti neophodna u naseljenim punktovima nizvodno.

Brojni Telegram kanali objavili informaciju da je Kahovska hidroelektrana, navodno, porušena. Neki su objavili snimke uništene brane.

 

CILJ JE BIO AZOVSKO MORE! Ukrajinci pokušali da preokrenu tok rata, međutim... Krvave borbe u Ukrajini ulaze u novu, mnogo žešću fazu!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pax_orion

pre 10 meseci

samo Informeru je ovo štećenje a brana kompletno uništena od strane terorističke države ruZZije. samo Informer daje punu podršku teroristima i trebao bi se i Informer označiti kao proteroristički portal.

miro

pre 10 meseci

1999 su fašisti po Srbiji uništavali bolnice,škole,pijace,civilne aerodrome,puteve,mostove,dalekovode,vozove sa civilima,autobuse,kolone pešaka,farme,ubijali žene,decu,starce i itd,a zaboravili na brane.sada sa ukro-nacistima i brane.

pax_orion

pre 10 meseci

gdje su slike i videa o uništenim Leopard 2 tenkovima?????? bajke se ne računaju. bez dokaza nema uništenja.

ciganska posla

pre 10 meseci

Servi i poturad voli zlocine i zlocince žive na cmaru istocne europe u toj smrdljivoj serviji

Bora

pre 10 meseci

Pricom o tome da su "ukrajinski saboteri" razneli branu , kao sto je rekao Peskov, mogu da se lazu samo mala deca, a i to nije sigurno. Ukrajinci nisu mamlazi pa da si sami preseku put za napad i naprave ga nemogucim. To je neki ruski komandant na terenu pozurio sa naredbom za rusenje brane, da ne bi on posle nastradao ako ukrajinci krenu tuda. Uostalom sam Pirgozin kaze da su "uspesi ruske vojske velika fantazija onih iz Moskve"...

Dimitrije

pre 10 meseci

Prigožin i njegove izjave za zaluđivanje budala koje padaju na svaku glupost koju pokupe na društvenim mrežama. Kada ćete da shvatite da se politika i rat ne vode na vašim bezveznim mrežama i da je to mnogo ozbiljnija stvar nego što čitate i gledate lažne snimke

barmen

pre 10 meseci

Zbog rusenja brane, na ruskoj strani Dnjepra, koja je niza od ukrajinske strane, kod grada Nove Kahovke ( cije ulice su pune vode), stradalo je nekoliko bataljona ruske vojske od nadolazece vode, po ruskim procenama preko 200 vojnika se vodi kao nestali ( najverovatno su se udavili), desetine bunkera i polozaja su nestali pod vodom, izgubljena je i 10-ina art orudja, kamioni i nekoliko oklopnih vozila

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija