• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

17.07.2023

07:18

(UŽIVO) Kijev tvrdi: 100 hiljada Rusa napalo Kupjansk i Liman! Rusi presreli veliki broj NATO raketa! Zelenski spreman na očajnički potez!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Kijev tvrdi: 100 hiljada Rusa napalo Kupjansk i Liman! Rusi presreli veliki broj NATO raketa! Zelenski spreman na očajnički potez!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 509. dan.

Posle povlačenja Rusije: Amerika najavila da će transportovati žito iz Ukrajine sa drugim zemljama

 

- SAD će nastaviti da rade sa drugim zemljama na transportu žita iz Ukrajine nakon što je Rusija okončala učešće u crnomorskom sporazumu o žitu - prenosi Rojters.

Rusija je danas saopštila da je napustila sporazum star godinu dana i da ne može da garantuje bezbednost brodova koji prevoze žito.

UN su saopštile da će "zadati udarac ljudima kojima je potrebna svuda".

 

Ukrajina tvrdi: Sto hiljada ruskih vojnika napalo Kupjansk i Liman!

 

- Više od 100.000 vojnika, više od 900 tenkova, više od 555 artiljerijskih sistema i 370 višecevnih raketnih bacača – to su ogromne snage koje je okupila ruska vojska plus vazduhoplovne jedinice, privatne jedinice i snage teritorijalne odbrane na relaciji Kupjansk – Liman - istakao je Serhej Čerevatiji, portparol Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine.

Ilustracije radi, na vrhuncu svoje kampanje u Avganistanu 80-ih godina prošlog veka, tadašnja sovjetska Crvena armija imala je oko 120.000 vojnika u celoj zemlji.

Čerevatiji je dodao da Ukrajinci drže linije na tom delu ratišta i sprečavaju Ruse da preuzmu inicijativu...

 

Turisti iz Rusije koji odlaze s Krima stvorili su gužvu

 

Uoči današnjeg napada na ruski drumski i železnički most ka Krimu, državna televizija je emitovala snimke dugih saobraćajnih gužvi na jugu Rusije dok su turisti satima čekali u automobilima da pređu i započnu letnji odmor.

Međutim, nakon što su eksplozije probile drumski most, ubivši par koji je planirao odmor na Krimu i ranivši njihovu ćerku, stvorile su se saobraćajne gužve u suprotnom smeru dok su turisti pokušavali da se vrate kući preko južne Ukrajine koju kontroliše Rusija.

Državna novinska agencija RIA izvestila je da je nastala saobraćajna gužva duga više od 5 kilometara dok su se ruski turisti vraćali kući - preko mosta Čonhar, koji je nakratko bio van funkcije zbog raketnog napada prošlog meseca.

Moskva je okrivila Kijev za napad na Krimski most, drugi otkako je Rusija napala Ukrajinu.

Ukrajina nije zvanično preuzela odgovornost, ali ukrajinski mediji javljaju da su ukrajinske bezbednosne službe rasporedile pomorske bespilotne letelice

 

Ruski turisti na Krimu moraju da prođu kroz okupirane teritorije Ukrajine

 

Ruske vlasti su u ponedeljak preporučile da se ruski turisti zaglavljeni na Krimu nakon napada na most koji povezuje aneksirano poluostrvo sa Rusijom vrate kući preko ukrajinskih teritorija pod ruskom okupacijom.

U napadu, koji su ukrajinske snage izvele u ponedeljak uveče, poginula su dva civila koji su automobilom prelazili preko tog mosta.

Komercijalni letovi između Moskve i Krima obustavljeni su nakon početka ofanzive u Ukrajini, a većina ruskih turista na poluostrvo dolazi automobilima na delu mosta namenjenom za drumski saobraćaj. Taj deo mosta je delimično oštećen u napadu.

- Molim stanovnike i goste na poluostrvu (...) iz bezbednosnih razloga da izaberu alternativni kopneni put koji prolazi kroz nove oblasti - rekao je ruski guverner pripojenog poluostrva Sergej Aksjonov.

Predloženi put od 400 km prolazi kroz neke oblasti u kojima se vode borbe sa ukrajinskom vojskom koja bombarduje ruske rute snabdevanja.

Ruska televizija objavila je mapu rute koja prolazi kroz gradove Melitopolj, u Zaporoškoj oblasti, na jugu Ukrajine, i Marijupolj, veliki lučki grad uništen granatiranjem, do Rostova na Donu, na jugu Ukrajine. Rusija.

Vladimir Saldo, šef hersonske oblasti na jugu Ukrajine pod kontrolom Rusije, koga su postavile ruske vlasti, rekao je da će policijski čas biti skraćen kako bi se omogućilo prolazu putnika i da će ruska vojska povećati bezbednost.

On je upozorio da će biti postavljeni kontrolni punktovi kako bi se sprečila "sabotaža", ali da će formalnosti biti smanjene.

 

Bajden i Papin izaslanik se sastaju 18. jula: Razgovaraće o ukrajinskoj deci u RF

 

Američki predsednik Džozef Bajden sastaće se 18. jula sa izaslanikom rimskog pape kardinalom Mateom Zupijem, kako bi razgovarali o situaciji u Ukrajini, piše Politiko, pozivajući se na izvor.

Sagovornik lista je rekao da će Bajden sa Zupijem razgovarati o pitanjima vezanim za ukrajinsku decu u Ruskoj Federaciji.

Vatikan je saopštio da će Zupi provesti tri dana u Vašingtonu. U saopštenju se navodi da je cilj kardinala „promovisanje mira u Ukrajini“.

Ranije ove godine Zupi je već posetio Kijev i Moskvu. Nakon kardinalove posete Rusiji, Vatikan je saopštio da se papa upoznao sa rezultatima putovanja i da razmatra dalje inicijative o Ukrajini.

 

Velika ofanziva ruske vojske u pravcu Kupjanska

 

- Ruska vojska je krenula u veliku ofanzivu u kupjanskom pravcu - saopštio je komandant kopnenih snaga Ukrajine Aleksandar Siriski.

Prema njegovim rečima, ruska grupa je sebi postavila za cilj poraz Oružanih snaga Ukrajine u Kupjanskoj oblasti i nastavak ofanzive u dubinu ukrajinskih borbenih redova.

Da bi zaustavile ofanzivna dejstva ukrajinskih snaga u oblasti Artjomovska, Oružane snage Rusije aktivno upućuju dodatne snage i sredstva na ovaj pravac, čiju osnovu čine jedinice Vazdušno-desantnih snaga.

 

Oboren dron iznad Belorusije: Minsk tvrdi da je stigao iz Ukrajine

 

Ruski mediji: Satelit "Maksara" snimao Krimski most

 

- Američki komercijalni satelit Worldview-2 kompanije Maksar snimio je Krimski most dva puta u poslednjih mesec dana, uključujući i prošlu nedelju, proizilazi iz podataka na sajtu kompanije - piše RIA Novosti.

Na portalu je objavljena mapa regiona, a slike su od 20. juna i 12. jula.

 

Predsednik Rusije večeras dobija izveštaj o Krimskom mostu

 

Foto: Reuters/EPA-EFE/ALEXEY FILIPOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

 

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin oko 19 časova po moskovskom vremenu održaće video konferenciju o situaciji sa Krimskim mostom sa zamenikom premijera Maratom Husnulinom - rekao je sekretar za štampu šefa ruske države Dmitrij Peskov.

- Po uputstvu šefa države, Husnulin leti u region, nakon što se na licu mesta upozna sa situacijom, predsednik očekuje izveštaj na video-konferenciji oko sedam uveče - navodi Kremlj. rekao je portparol.

Peskov je napomenuo da je Putin već dobio izveštaje od direktora FSB Aleksandra Bortnikova, ministra saobraćaja Dmitrija Saveljeva i krimskog lidera Sergeja Aksenova.

 

Bi-Bi-Si: Most napala ukrajinska tajna služba i pomorske snage

 

Napad na Krimski most bio je specijalna operacija pomorskih snaga oružanih snaga Ukrajine i Službe bezbednosti Ukrajine, rekao je neimenovani izvor iz bezbednosne službe Ukrajine za Bi-Bi-Si. 

- Most je napadnut dronovima sa površine vode. Bilo je teško doći do mosta, ali je na kraju bilo moguće - rekao je neimenovani izvor.

Bi-Bi-Si prenosi da su neimenovani izvori za ukrajinski sajt censor.net priznali da je napad izvela ukrajinska služba bezbednosti.

Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je prethodno da su Krimski most noćas u 3.05 sati napala dva ukrajinska drona sa površine vode.

U napadu su poginule dve osobe, dok je maloletna devojčica povređena i prevezena u bolnicu na reanimaciju.

 

Ukrajinska služba bezbednosti o Krimskom mostu

 

Služba bezbednosti Ukrajine je u objavi na Telegram kanalu objavila zanimljivu poruku nakon vanredne situacije na Krimskom mostu.

SBU je reagovala na hitan slučaj na svom Telegram kanalu objavljivanjem prerađenog fragmenta ukrajinske narodne pesme: "Slavuju, rodni brate, most je opet "zaspao".

Muzika je narodna, reči - SBU, navodi se u objavi ukrajinske tajne službe.

U ponedeljak je Andrej Jusov, predstavnik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ukrajine, prokomentarisao vanrednu situaciju na Krimskom mostu, navodeći reči šefa resora Kirila Budanova da je "ova struktura suvišna".

Vozovi prošli preko Krimskog mosta

Železnički saobraćaj je pušten u rad u 8.50, prvi vozovi prošli su Krimskim mostom, saopštio je na Telegramu Oleg Krjučkov, savetnik šefa Krima za informativnu politiku.

Zbog vanrednog stanja kasnilo je šest vozova za Krim i jedan iz Sevastopolja za Moskvu.

 

Na mostu izvršen teroristički napad?

 

Uzrok vanredne situacije na Krimskom mostu bio je "teroristički napad ukrajinskih vlasti", tvrdi predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov na svom Telegram kanalu.

 

Aksjonov: U 9 sati se nastavlja železnički saobraćaj

 

- Železnički saobraćaj preko Krimskog mosta biće nastavljen u 9 sati ujutru po lokalnom vremenu - rekao je Sergej Aksjonov, guverner Krima.

Aksjonov je u objavi na svom Telegram profilu rekao da će više informacija o radu trajektnih linija takođe biti objavljeno pre 9 sati i da će policija dati više informacija o uzrocima incidenta.

Aksjonov je razgovarao sa prvim zamenikom ministra saobraćaja Rusije Andrejem Aleksandrovičem Kostjukom.

 

Večeras će Kijev saznati šta ga čeka! Putin najavio hitan sastanak o Krimskom mostu!

 

Najvažnije iz brifinga Ministarstva odbrane Ruske Federacije

- Oružane snage Rusije tokom prethodnog dana odbile su dva napada ukrajinske vojske u pravcu Krasnog Limana;

- U pravcu Krasnog Limana sprečena su dejstva dve diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine;

- Oružane snage Rusije uništile su skladište goriva za vojnu tehniku operativno-taktičke grupe „Liman“ na području Kramatorska u DNR;

- Oružane snage Ukrajine u pravcu Krasnog Limana izgubile su gotovo 60 vojnika i artiljerijski sistem M777;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su za dan u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu gotovo 240 vojnika i samohodni top „paladin“ američke proizvodnje;

- Ruske snage uništile su skladište municije Oružanih snaga Ukrajine na području Male Tokmačke u Zaporoškoj oblasti;

- Ruska sredstva PVO tokom prethodnog dana presrela su tri krstareće rakete „storm šedou“ i tri projektila višecevnog raketnog sistema „hajmarsa“;

- Ruski vojnici odbili su u pravcu Donjecka 13 napada Oružanih snaga Ukrajine, uključujući u oblasti Belogorovke i Marjinke u DNR;

- Oružane snage Rusije uništile su skladište municije ukrajinske vojske pored Novojegorovke u LNR, Kramatorska i Vodjanog u DNR;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom proteklog dana u pravcu Donjecka gotovo 320 vojnika;

- Oružane snage Rusije uništile su u pravcu Hersona gotovo 40 vojnika i samohodni top „akacija“ ukrajinske vojske,

- Oružane snage Rusije uništile su gotovo 35 ukrajinskih vojnika u pravcu Kupjanska.
 

 

Rusima prekipelo, kreću na Odesu i Nikolajev?! Napadom na Krimski most Kijev sebi pucao u nogu!

 

Rusi nastavljaju izvoz žitarica


Ruski izvoznici će, bez obzira na prehrambeni sporazum, nastaviti da ispunjavaju sve ugovorne obaveze, navodi se u saopštenju Saveza izvoznika žitarica objavljenom na Telegramu.

„Ruski izvoznici žitarica potvrđuju svoju posvećenost borbi protiv gladi u svetu. Rusija je najveći dobavljač pšenice na svetsko tržište. Veoma cenimo poverenje svojih klijenata i planiramo da nastavimo da ih snabdevamo ruskim žitom po konkurentnim cenama, bez obzira na dešavanja oko prehrambenog sporazuma“, navodi se u saopštenju.

Takođe se naglašava da će „sve ugovorne obaveze ruskih izvoznika žitarica biti ispunjene“.
 

 

(VIDEO) Objavljen snimak napada na Krimski most! Podvodni dronovi izazvali stravične eksplozije!

Foto: Printscreen Twitter

 

 

 

Da li je Zelenski zaista spreman na ovo?! Američki pukovnik zaledio planetu: Iz očaja će ih lansirati!

 

 

Brazil se protivi sankcijama protiv Rusije

 

Brazilske vlasti tradicionalno se protive jednostranim sankcijama, uvedenim bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ostaju pri stavu da ne šalju oružje stranama u ukrajinskom sukobu, izjavio je u intervjuu Sputnjiku ministar brazilskog Ministarstva inostranih poslova Mauru Vieira.

 

"Dižite im i kuće rođaka u vazduh!" Medvedev traži brutalnu osvetu za Krimski most!

 

 

Rok obnove Krimskog mosta biće poznat večeras


Graditelji su pristupili pregledu Krimskog mosta nakon terorističkog akta, rokovi njegove obnove biće poznati večeras, izjavio je vicepremijer Rusije Marat Husnulin u video obraćanju koje je novinarima dostavila njegova PR služba.

Prema njegovim rečima, železnički saobraćaj na Krimskom mostu u potpunosti funkcioniše.

On je istakao da će nakon napada na most biti donete brojne odluke povodom organizacije prolaska preko teritorija novih oblasti, kao i dodatne bezbednosne mere.
 

 

(VIDEO) Ovim su Ukrajinci gađali Krimski most?! Podvodni dronovi prave pakao Rusiji na Crnom moru!

 

Putovanje iz Zaporožja ka Krimu bezbedno


Putovanje drumskim putem na Krim na teritoriji Zaporoške oblasti je bezbedno, saopštili su za Sputnjik i bezbednosnim agencijama.

- Trenutno je put koji vodi u pravcu Krima preko teritorije Zaporoške oblasti bezbedan. Nadležna odeljenja kontrolišu situaciju - rekao je sagovornik agencije.
 

 

Horor detalji pogibije na Krimskom mostu! Ćerka izletela kroz šoferku, roditelji na mestu mrtvi!

 

 

EU ne zove Zelenskog na samit sa zemljama Latinske Amerike

 

Šef Evropskog saveta Šarl Mišel odlučio je da ne pozove ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog na samit Evropske unije i Zajednice zemalja Latinske Amerike i Karipskog basena (CELAC), objavilo je španski list „Vangvardija“.

List navodi, pozivajući se na neimenovane evropske diplomate, da će Ukrajina imati „istaknuto mesto“ u diskusijama lidera u, na primer, razgovorima o prehrambenoj bezbednosti.

Treći po redu samit EU i CELAC održava se u Briselu 17-18. jula bez učešća Zelenskog, koji je najpre pozvan na sastanak najviših zvaničnika, a zatim mu je učešće otkazano.
 

 

 

Nije samo Kijev?! Zaharova optužila još dve zemlje za napad na Krimski most!

 

Artiljarci grupe "Istok" sprečili napad Ukrajine u južno-donjeckom pravcu

Artiljerci grupe „Istok“ uništili su komandno-posmatrački punkt ukrajinske vojske u jednom od sektora južno-donjeckog pravca, narušili njihov sistem kontrole i sprečili napad, saopštio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe Oleg Čehov.

- U zaporoškom pravcu neprijatelj je pokušao da napadne naše položaje u malim pešadijskim grupama u oblastima južno od Malog Ščerbakova i Stepova. Sve grupe su uništene - rekao je Čehov.

Osim toga, uništena je haubica kod Čerivnog, kao i pikap nacionalistima kod Novodanilovke.

Raketnim sistemima „tor“ i „strela 10“ oborene su dve ukrajinske bespilotne letelice „furija“ i „leleka“, dodao je on.
 

 

Rusi već krenuli u akciju! Moskva se oglasila o napadu na Krimski most!

 

 

Rusi uništili uporište i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine

 

Posluga teškog raketnog sistema TOS-1A „soncepjok“ Centralnog vojnog okruga ruske vojske uništila je uporište i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saradnji sa bespilotnim sistemom omogućen je brz i precizan napad.

Ova tehnika je prioritetna meta za ukrajinsku vojsku, jer predstavlja ogromnu opasnost.

„Kada granata pogodi, stvara se oblak gasa (sa naknadnom eksplozijom) i nemoguće je da neprijatelj preživi, čak i ako je u rovu“, objašnjava se u saopštenju.
 

 

Šok u Ukrajini! Isplivali detalji o napadu na Krimski most, zna se i krivac?!

 

Maljar: Teška situacija u Kupjansku

 

Zamenik ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar izjavila je da je situacija u pravcu Kupjanska teška i da se vode intenzivne borbe.

- Neprijatelj je od kraja prošle nedelje krenuo u aktivnu ofanzivu u pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti. Trenutno neprijatelj traži slabe tačke u našoj odbrani, aktivno vodi ofanzivna dejstva. Situacija je teška. Trenutno se vode žestoke bitke - napisala je Maljar na svom Telegram kanalu.
 

 

Rusi kipte od besa zbog Krimskog mosta! Stigla hitna reakcija na novi napad!

 

 

Vazdušna opasnost širom Ukrajine

 

 

 

 

Neverovatno! Ukrajina se oglasila o Krimskom mostu, tvrde da znaju pozadinu napada!​

 

Ukrajina pretrpela stravične gubitke u luganskom pravcu

 

Ukrajinske snage su tokom protekle nedelje pretrpele značajne gubitke u luganskom pravcu, ruske trupe uništile su više od tri hiljade ukrajinskih vojnika, desetine oklopnih vozila, artiljerijskih sistema i druge tehnike, saopštio je za Sputnjik vojni ekspert i potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji Andrej Maročko.

- Sprečena su dejstva 11 ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa. Uništeno je 41 vozilo, 47 različitih borbenih oklopnih vozila i zapaljeno osam tenkova - precizirao je Markočko.

Prema njegovim rečima, ruske snage uništile su 33 različita artiljerijska sistema, od kojih je šest proizvedno u zemljama NATO-a.
 

 

(VIDEO) Stravične scene na Krimskom mostu! Objavljeni prvi snimci posledica snažnog udara!

 

Nastavljen železnički saobraćaj ka Krimskom mostu

 

 

 

(VIDEO) Napadnut Krimski most! Odjeknule snažne eksplozije, ima mrtvih!

 

 

Ruske trupe aktivno napreduju

Ruske trupe već dva dana aktivno napreduju u kupjanskom pravcu, u Harkovskoj oblasti, napisala je na svom telegram kanalu zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar.

- Na istoku se situacija donekle zaoštrila - primetila je ona.

Prema njenim rečima, ruske snage takođe napreduju i u pravcu Avdejevke i Marinke.

Kako navodi Maljar, granatiranje se vrši i u blizini Bahmuta.

 

 

 

Jilmaz: Turske vlasti se nadaju da će Crnomorski sporazum o žitu biti produžen

Turske vlasti se nadaju da će Inicijativa za crnomorsko žito, koja ističe danas, na kraju biti produžena, izjavio je potpredsednik Turske Dževdet Jilmaz.

- Nastavljamo napore da produžimo sporazum. Planirana poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Turskoj može se smatrati korisnom za to. Nadam se da će biti pozitivnih rezultata - rekao je on u intervjuu za televizijski kanal A-Haber, preneo je TASS.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je ranije da bi Putin mogao da poseti Ankaru u avgustu.

 

PVO radi iznad Belgoroda

Sistem PVO aktiviran iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava i niti materijalne štete, rekao je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

Oriks: Trećina Bredlija uništena?

Gotovo trećina borbenih vozila Bredli koje je Vašington isporučio Kijevu su verovatno uništena, oštećena ili napuštena, piše Insajder, pozivajući se na holandski vojni analitički portal Oriks.

Ranije je saopšteno da je pomoć Sjedinjenih Država Ukrajini uključivala, između ostalog, 109 borbenih vozila pešadije Bredli.

Foto: Printskrin Telegram/RIA novosti

 

- Oriks saopštava da je sada vizuelno potvrđeno da su 34 Bredlija napuštena, oštećena ili uništena... To znači da bi oko trećina Bredlija već mogla biti izgubljena ili uništena - prenosi publikacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija