• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rojters

17.07.2023

20:52

Masku nikako da krene: Tviter muku muči s prepolovljenim prihodima, jedan sektor je najkritičniji!

Reuters

Vesti

Masku nikako da krene: Tviter muku muči s prepolovljenim prihodima, jedan sektor je najkritičniji!

Podeli vest

U nedeljnoj objavi Mask nije precizirao u kojem periodu je prihod od oglašavanja prepolovljen.

- Tviter (Twitter) je i dalje u neto deficitu zbog skoro prepolovljenih prihoda od oglašavanja i velikog duga - objavio je Ilon Mask.

Vlasnik Tvitera je u martu procenio da bi novčani tok mogao da promeni predznak i da bi do kraja juna mogli da registruju višak, podseća Rojters.

U nedeljnom saopštenju, Mask nije precizirao u kom periodu je prihod od oglašavanja prepolovljen, rekavši samo da nije porastao, kako se očekivalo, u junu.

- Jul bi mogao da bude bolji - dodao je on.

Ovo saopštenje signalizira da se prihodi od oglašavanja Tvitera možda nisu oporavili tako brzo kao što je Mask nagovestio u aprilskom intervjuu za Bi-Bi-Si, rekavši da se većina oglašivača vratila, spekuliše Rojters.

Brojne oglašivače oterao je talas kritika na račun Tvitera zbog, kako kritičari tvrde, „meke ruke” u moderiranju objavljenog sadržaja, navodi Rojters.

Prema rečima Maska, prihod Tvitera ove godine iznosiće tri milijarde dolara, što znači da će biti za oko trećinu manji nego 2021. godine.

Nakon što je kupio Tviter za 44 milijarde dolara, Mask je otpustio hiljade zaposlenih i smanjio račune za usluge u oblaku. Kada se izuzmu troškovi duga, prema njegovim rečima, kompanija je smanjila potrošnju na 1,5 milijardi dolara, sa prognoze od 4,5 milijardi dolara ove godine.

Godišnji trošak kamata na dug kojim je Mask finansirao kupovinu iznosi 1,5 milijardi dolara.

Mask je podneo ostavku na mesto generalnog direktora Tvitera i za svoju naslednicu izabrao Lindu Jakarino, bivšu šeficu prodaje u NBCUniversalu, signalizirajući da je prodaja oglasa prioritet, zajedno sa rastućim prihodima od pretplate, objašnjava Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija