• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

17.08.2023

23:30

Rusi su ovaj put bili spremni! Ukrajinci napali ruske brodove u Crnom moru, ali...

Reuters

Vesti

Rusi su ovaj put bili spremni! Ukrajinci napali ruske brodove u Crnom moru, ali...

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine bezuspešno su pokušale da napadnu brodove Crnomorske flote jugozapadno od Sevastopolja pomorskim bespilotnim čamcem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- U toku odbijanja napada u Crnom moru, brodovi Crnomorske flote su vatrom uništili bespilotni čamac Ukrajine, koji nije stigao do cilja napada - navodi se u saopštenju, prenosi Ria novosti.

Brodovi Crnomorske flote nastavljaju da ispunjavaju svoje zadatke, zaključuje se u saopštenju ruskog Minitarstva.

Podsetimo, početkom avgusta ruski patrolni brodovi uništili su tri ukrajinska bespilotna čamca koji su pokušali da ih napadnu u Crnom moru, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Navedeno je da su Oružane snage Ukrajine bezuspešno pokušale da sa tri bespilotna čamca napadnu patrolne brodove „Sergej Kotov" i „Vasilij Bikov" iz Crnomorske flote, koji su izvršavali zadatke kontrole plovidbe u jugozapadnom delu Crnog mora, prenose RIA Novosti.

Sva tri pomorska drona su uništena vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova.

Rusko ministarstvo dodaje da brodovi „Sergej Kotov" i „Vasilij Bikov" nastavljaju da izvršavaju svoje zadatke.

Pre nekoliko dana ukrajinski dronovi iz­ve­i su i na­pad u za­li­vu No­vo­ro­sijsk i tom pri­li­kom je ošte­ćen ve­li­ki de­sant­ni brod „Ole­ne­gor­ski ru­dar". Kijev tvrdi daje na brodu stvo­re­na ozbilj­na ru­pa i da tre­nut­no ni­je u sta­nju da oba­vlja svo­je bor­be­ne mi­si­je.

Na ob­ja­vlje­nom snim­ku vi­di se ka­ko po­mor­ski dron s 450 ki­lo­gra­ma eks­plo­zi­va na­pa­da ru­ski brod sa oko 100 čla­no­va po­sa­de. 

Mi­ni­star­stvo od­bra­ne Ru­si­je pret­hod­no je sa­op­šti­lo da je od­bi­jen po­ku­šaj na­pa­da ukra­jin­skih po­mor­skih dro­no­va na ba­zu u No­vo­ro­sij­sku. Na te­le­gram ka­na­li­ma vi­de se fo­to­gra­fi­je di­ma ko­ji se uz­di­že iz mo­ra, uz ob­ja­šnje­nje da je reč o po­go­đe­nim po­mor­skim dro­no­vi­ma. No­vo­ro­sijsk je jed­na od naj­ve­ćih lu­ka na Cr­nom mo­ru.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Najbolji igrač VTB lige kod Mesine!
Partizan

Najbolji igrač VTB lige kod Mesine!

Najkorisniji igrač ovogodišnjeg izdanja VTB lige Nenad Dimitrijević (26) postaće novo pojačanje Armanija i zaigrati za iskusnog italijanskog trenera Etorea Mesinu.

01.06.2024

11:59

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31