• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.09.2023

07:00

Zapad rešio da spali planetu! Rusija poslala hitno upozorenje! "Ako ovo urade na granici..."

Printscreen/EPA

Vesti

Zapad rešio da spali planetu! Rusija poslala hitno upozorenje! "Ako ovo urade na granici..."

Podeli vest

NATO ne krije da tokom vojnih vežbi izvodi akcije za odbijanje potencijalnog napada iz Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije za Sputnjik.

NATO neprekidno povećava razmere svojih vojnih vežbi tokom poslednjih decenija. One su sve provokativnije i agresivnije. Namerno se održavaju uglavnom u blizini ruskih granica, ocenjuje Ministarstvo spoljnih poslova.

Zbog toga višestruko raste rizik od zaoštravanja situacije.

„Hteli bismo da istaknemo da usled manevara Alijanse u neposrednoj blizini ruskih granica, vazdušnog i morskog prostora, višestruko raste rizik od nenamernih incidenata i pogoršanja situacije. U aktuelnim uslovima konstantne eskalacije napetosti od strane NATO-a, opasnost da takvi slučajevi nehotice prerastu u oružani sukob izuzetno je velika“, poručuju ruske diplomate.

Vojne vežbe„Stedfast defender“ koje su, prema dostupnim informacijama, planirane za proleće 2024. godine, istovremeno će obuhvatiti teritoriju nekoliko evropskih zemalja. Planirano je da se angažuje preko 40.000 vojnika, podsećaju iz Ministarstva.

Takođe, kao i sve ostale vežbe iz serije „Difender“, i pomenuti manevri predviđaju prebacivanje američkih jedinica i vojne tehnike u Evropu i razvoj odgovarajuće logistike.

Ranije je objavljeno da NATO planira da u proleće 2024. u Nemačkoj, Poljskoj i baltičkim zemljama održi najveće vojne vežbe od vremena Hladnog rata kako bi uvežbao dejstva za „odbijanje“ navodnog „ruskog napada“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31