• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

21.09.2023

07:00

(UŽIVO) Odjekuju detonacije u Nikolajevskoj oblasti! Grupa Dnjepar razara Ukrajince! Rusi uništavaju Lavov! Proglašena vazdušna opasnost!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Odjekuju detonacije u Nikolajevskoj oblasti! Grupa Dnjepar razara Ukrajince! Rusi uništavaju Lavov! Proglašena vazdušna opasnost!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 575. dan.

Odjekuju eksplozije u Nikolajevskoj oblasti

 

- U Nikolajevskoj oblasti Ukrajini odjekuju eksplozije - saopštio je ukrajinski portal „Ogledalo nedelje“.

 

Ruski PVO odbio raktni napad na Tokmak

 

- Ruski sistemi za PVO odbili su raketni napad ukrajinskih snaga na grad Tokmak u Zaporoškoj oblasti - saopštila je lokalna administracija.
 

Kraj! Vašington prestaje da pruža podršku Ukrajini? Bela kuća poručila Zelenskom: Dosta je!

 

Stižu obećani američki tenkovi Kijevu

 

- Američki tenkovi „abrams“ stići će u Ukrajinu u „narednim danima i nedeljama - saopštio je portparol Pentagona Patrik Rajder.

- Iz operativnih bezbednosnih razloga, nemam slobodu da ulazim u detalje kada će tačno ovi tenkovi tamo stići. Mogu samo da kažem da očekujemo da oni stignu u Ukrajinu u narednim danima i nedeljama - rekao je on na konferenciji za medije.

Rajder je dodao da isporuke idu prema planu. Sjedinjene Američke Države obećale su da će Ukrajini isporučiti bataljonski komplet tenkova „abrams“ – 31 komad.

Rajder je dodao da su ukrajinski piloti započeli su obuku za američke lovce F-16 u Danskoj i uskoro će početi da stižu na pripreme u Sjedinjene Američke Države.

Sjedinjene Američke Države ranije su dozvolile evropskim zemljama da obučavaju Ukrajince da pilotiraju i servisiraju avione F-16, a kasnije su i sami počeli da učestvuju u tom procesu.
 

Foto: Tanjug/AP/Pavel Golovkin

 

 

Erdogan izneo jasan stav: Rusija se ne sme ignorisati po pitanju prehrambenog sporazuma

 

Odnos zapadnih zemalja prema Rusiji po pitanju prehrambenog sporazuma nije ispravan, ruska strana se ne može ignorisati, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

- Smatram da takav stav nije dobar, jer je Rusija neobična zemlja. Rusija zauzima mesto i po površini, a i po svom položaju u svetu. Ona je zbog toga praktično jedna od vodećih svetskih zemalja po proizvodnji žita. Ovakva zemlja se ne može ignorisati - rekao je Erdogan novinarima u Njujorku, a izjavu je objavila pres služba turskog lidera.

On je istakao da se nada da će se prehrambeni sporazum obnoviti i naglasio da želi da ovo pitanje razmotri sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

 

Rusi lukavi lisci! Ukrajina je samo paravan: Otkriveno zašto se ne koristi oružje najnovije tehnologije

 

 

Foto: Tanjug/AP, Reuters

 

 

Putin u poseti Centru za podršku učesnicima vojne operacije u Ukrajini u Velikom Novgorodu

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Veliki Novgorod gde je posetio centar za podršku učesnika specijalne vojne operacije i njihovih porodica.

Putinu je tokom posete centru predstavljen opremljen pokazni stan, prilagođen za osobe sa invaliditetom, koji obuhvata spavaću sobu sa radnim delom, kupatilo i kuhinju, koje su opremljene glasovnim pomoćnikom „Pametna kuća“ i širokim spektrom tehničkih sredstava za rehabilitaciju.

Putin će u Velikom Novgorodu takođe održati sednicu prezidijuma Državnog saveta za razvoj tržišta rada.

 

Kijev i Zapad potučeni do kolena! Obaveštajni izvor Herša tvrdi: ''Rusija je slavno trijumfovala'', pa otkrio bolnu istinu o ukrajinskoj vojsci!

 

 

Foto: Ap/Photo

 

 

Ukrajina priželjkuje američke i švedske borbene lovce

Savetnik komande ukrajinskog vazduhoplovstva Jurij Ignat izjavio je da bi Kijev želeo da dobije od Švedske lovce „gripen“, a od Sjedinjenih Američkih Država lovce F-35.

„Gripen’ je drugi avion po prioritetu posle F-16 koji bi Ukrajina mogla da dobije“, rekao je Ignat.

On je napomenuo da Kijev sada proučava različite tipove lovaca, ali će F-16 biti glavni u službi ukrajinske vojske.

Prema njegovim rečima, vazduhoplovne snage će početi da povlači sovjetsku tehniku, koja je već dugo u eksploataciji.
 

Rusi sipaju bombe ne misle da stanu! Najjače razaranje Ukrajine do sada, ovo još nije viđeno (VIDEO)

 

Švedska predala Kijevu deset tenkova varijante nemačkog ''Leoparda 2''

Švedska je predala Ukrajini deset tenkova „stridsvagn 122“. Oni su već isporučeni, saopštilo je švedsko Ministarstvo odbrane.

„Sada je deset švedskih tenkova ‘stridsvagn 122’ na terenu u Ukrajini, sa ukrajinskim posadama obučenim u Švedskoj“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Stridsvagn 122“ (Stridsvagn) je švedska varijanta nemačkog tenka „leopard 2“.

 

Ovo se čekalo! Šokantno priznanje Amerike o Ukrajini zapalilo svet!​

Najvažnije s brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

- Oružane snage Rusije izvele su grupni napad na objekte vojne industrije, kao i centre za radarsko izviđanje i obuku diverzantskih grupa Oružanih snaga Ukrajine. Napad je izveden visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog baziranja i jurišnim dronovima. Svi zadati objekti su pogođeni;

- U zaporoškom pravcu uništeno je do 50 ukrajinskih vojnika, dva borbena vozila pešadije, uključujući američka borbena vozila „bredli“;

- U donjeckom pravcu protivnik je izgubio preko 300 vojnika (ubijeni i ranjeni). U DNR je uništen radar za kontrabaterijsku borbu AN/TPK-50;

- U kupjanskom pravcu likvidirano je do 20 ukrajinskih vojnika i američki artiljerijski sistem M109 „paladin“;

- U pravcu Krasnog Limana odbijena su tri napada jurišnih grupa ukrajinske vojske. Protivnik je izgubio preko 75 vojnika;

- U južnodonjeckom pravcu ukrajinske snage su izgubile do 110 vojnika, borbeno vozilo „uragan“ i haubicu „gvozdika“;

- U hersonskom pravcu uništeno je preko 45 ukrajinskih vojnika;

- Ruski sistemi PVO oborili su pet krstarećih raketa „storm šedou“, četiri granate „hajmars“, kao i protivradarsku raketu „harm“. Uništeno je 75 dronova;

 

(VIDEO) Strašna pogibija! Dronovi našli Ukrajnce u šumi, a onda je nastao masakr! Kadirov objavio jeziv snimak!

 

Snimak napada ukrajinskih snaga u pravcu Bahmuta

 

 

 

Kraj! Ukrajini stigle najgore vesti od početka rata! Poljaci prelomili: Nema više...

 

Rusi gađaju remontne fabrike

U Lavovskoj oblasti ruski projektili dokrajčili su industrijsko postrojenje koje je pre nekoliko dana oštećeno u udaru ruskih bepilotnih letelica. Prema lokalnim vlastima, ovog puta preduzeće je "potpuno uništeno".

U Harkovskoj oblasti ponovo su sa dva udara pogođena montažna odeljenja fabrike Mališev, gde se remontuju tenkovi i oklopna vozila za Oružane snage Ukrajine. Oštećena su i skladišta fabrike Frunze.

 

 

(VIDEO) Strašan odgovor Zelenskog! Dok su Rusi razarali Kijev, Ukrajina izvela masovne udare po ključnim metama!


Granatirani položaji Ukrajinaca u Hersonskom pravcu

Ruska grupacija „Dnjepar“ granatirala je položaje ukrajinske vojske na hersonskom pravcu, a tom prilikom uništen je jedan čamac i nekoliko tipova naoružanja, prenose mediji.

Kako se precizira, potapanjem čamca je likvidirano i pet ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva mitraljeza kalibra 120 milimetara, haubica M777.
Takođe, likvidirano je još sedam ukrajinskih vojnika, dok je još četvoro ranjeno.
 

Izdaja?! Putin dobio strašne vesti iz Kine! Peking jednim potezom osakatio Rusiju i dao Ukrajini veliku prednost!

 

Pogođen industrijski objekat u Lavovskoj oblasti

U Drogobiču u Lavovskoj oblasti pogođen je industrijski objekat usled čega je izbio požar u jednom postrojenju i u skladištu, saopštio je šef vojne administracije tog regiona Maksim Kozicki.

Kako je rekao, požar se proširio na 30 kvadrata objekta.
 

(VIDEO) Počelo brutalno razaranje Ukrajine! Putin surovo pokazao Zelenskom šta misli o njegovoj "formuli mira"!

 

Posledice vazdušnog napada na Kijev

 

 

 

Strava i užas u Rusiji, izdajnik rešio da pobije regrute! Mučki napad zgrozio planetu, FSB otkrio jezive detalje!


Vazdušna opasnost širom Ukrajine

Vazdušna opasnost proglašena je na celoj teritoriji Ukrajine, pokazuju podaci onlajn-karte ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Ovo je drugi put od sinoć da su se sirene za vazdušnu opasnost oglašavale na celoj teritoriji Ukrajine.

Ubrzo zatim počele su da stižu vesti o eksplozijama širom teritorije Ukrajine. Kako su preneli mediji, detonacije su odjekivale u Lavovskoj oblasti na zapadu zemlje.

Eksplozije su se čule i u Rovnu usled čega je pola grada ostalo bez struje. Takođe, eksplozije su odjekivale i u Ivano-Frankovskoj oblasti ali za sada nije poznato šta su bile mete gađanja.
 

Kraj! Ukrajini stigle najgore vesti od početka rata! Poljaci prelomili: Nema više...


Kijev priprema dve udarne grupa kod Kupjanska

Kijev pokušava da formira dve udarne grupe u regionu Petropavlovke na Kupjanskom pravcu kako bi pokušao da probije rusku odbranu, izjavio je vojni stručnjak iz LNR Andrej Maročko.

- Ako uzmemo broj vojnika i količinu naoružanja, najverovatnije je da Kijev pokušava da formira udarne grupe koje će biti u prilici da naprave polukrug i da pritisnu naše snage kod Petropavlovke. Te grupe mogu da naprave dodatne probleme našim formacijama po bokovima - upozorio je Maročko.
 

Amerika zakucala poslednji ekser u sanduk Ukrajine! Jedan potez Vašingtona osigurao Rusima apsolutnu pobedu!

 

Snažni vazdušni napadi na Kijev i Lavov

 

Najmanje 14 ljudi povređeno je u ruskim napadima na gradove širom Ukrajine tokom noći, saopštile su ukrajinske vlasti.

U Kijevu je povređeno sedam osoba, uključujući devetogodišnju devojčicu, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko, navodeći da su oštećene i neke stambene i poslovne zgrade.

Najmanje dve osobe su povređene u šest ruskih napada na Slobidski okrug u Harkovu kada je oštećena i civilna infrastruktura, rekao je regionalni načelnik Oleg Sinjegubov.

Pet osoba je povređeno, a najmanje jedna osoba je zatrpana pod ruševinama u gradu Čerkasi, gde je oštećena zgrada socijalne infrastrukture, rekao je načelnik oblasti Igor Taburec, preneo je AP.

Ostaci raketa pali su u centralnom Kijevu i oštetili nestambene zgrade na istoku, što je izazvalo požar, rekao je Kličko, preneo je Rojters.

Zvaničnici i lokalni mediji takođe su saopštili da su se eksplozije dogodile u i Hmeljničkoj oblasti, Vinici, Lavovu i Ivano-Frankivskom regionu.

U gradu Rivne u zapadnoj Ukrajini nestala je struja u pojedinim delovima, pa se pretpostavlja da je u ruskim napadima oštećena energetska infrastruktura.

 

 

Ukrajina na kolenima, sledi konačni rasplet! Kedmi otkrio kada će Putin pokrenuti velike manevre na frontu!

 

MO Rusije: Ruska armija je odbila napad na Krim i Centralni federalni okrug, oborivši 22 neprijateljska cilja

„U noći između 20. i 21. septembra zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad. Snage PVO uništile su 19 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Crnog mora i Krima, po jedan nad teritorijama Kurske, Belgorodske i Orljske oblasti", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

 

 

Panika u Ukrajini! Putin izdao hitno naređenje! "Povećajte..."

 

Hladan tuš za Zelenskog: Ništa od ATACMS

Ukrajina neće dobiti rakete dugog dometa ATACMS za napade na Krim, navodi izveštač Foks njuza Lukas Tomlinson, pozivajući se na zvaničnike.

Ukrajina neće dobiti ATACMS, taktičke balističke rakete dometa 190 milja koje je Zelenski hitno zatražio da uništi ruske snage na Krimu i drugim teritorijama pod ruskom kontrolom, „u skorije vreme“, kažu zvaničnici. Vest dolazi dan pre posete Zelenskog Beloj kući sa Bajdenom“, rekao je Tomlinson.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija