• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

22.09.2023

23:25

Rusija dobija novog saveznika! Mrtvi i ranjeni u raketnom napadu na Kremenčuk

Reuters

Vesti

Rusija dobija novog saveznika! Mrtvi i ranjeni u raketnom napadu na Kremenčuk

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 576. dan.

Poljska spremna na rat sa Rusijom

Rusi će upotrebiti lasere

Sankcije protiv Rusije propale

SAD će ipak Ukrajini isporučiti rakete

U ruskom raketnom napadu na ukrajinski Kremenčuk jedna osoba je poginula, a 15 povređeno

U ruskom raketnom napadu na civilnu infrastrukturu u Kremenčuku u centralnoj Poltavskoj oblasti Ukrajine poginula je jedna osoba, a povređeno je 15, objavio je guverner Dmitro Lunjin na Telegramu. On je rekao da je među povređenima jedno dete i da je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila jednu od ispaljenih raketa. Ove tvrdnje tek treba da budu nezavisno proverene.

Rusija dobija novog saveznika

Mrtvi i ranjeni u raketnom napadu na Kremenčuk

Vršilac dužnosti guvernera Poltavske oblasti kaže da ima "mrtvih i ranjenih" nakon raketnog napada na grad Kremenčuk. Dmitro Lunjin je u Telegramu rekao da je „neprijatelj lansirao raketne napade na Kremenčuk“. „Jednu raketu su oborile snage protivvazdušne odbrane“, dodao je on.

Nažalost, bilo je udara u civilnu infrastrukturu – prema preliminarnim informacijama ima mrtvih i ranjenih“, rekao je on, ne precizirajući. On je dodao da su na licu mesta sve nadležne hitne službe.

Ukrajina: Sezona eksplozija će se nastaviti, spremamo nešto zanimljivo

Situacija u Crnom moru je i dalje "napeta", rekla je u petak portparolka ukrajinske vojske, dodajući da Ukrajina još ima "dug put" da "uništi sve neprijateljske sposobnosti" na Krimu. Natalija Humenjuk, portparolka Bezbednosno-odbrambenih snaga južne Ukrajine, rekla je u video obraćanju da Rusija „razume da za njih više nije bezbedno u Crnom moru i u njihovim bazama“.

Ranije u petak, Ukrajina je izvela raketni napad na štab ruske Crnomorske flote, što je možda najdramatičniji primer do sada upornosti Kijeva u napadu na ruske objekte na Krimu. Međutim, portparolka je priznala izazove koji su pred nama.

„Još uvek ima mnogo takvih tačaka na mapi Krima i pred nama je dug put“, rekao je Humenjuk. Humenjuk je rekao i da će se „sezona eksplozija“ nastaviti, dodajući da će „biti još mnogo informativnih i zanimljivih stvari“.

Izveštaj: Bajden je rekao Zelenskom da će SAD poslati rakete dugog dometa Ukrajini

Američki predsednik Džo Bajden rekao je svom ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će SAD obezbediti mali broj raketa dugog dometa da pomognu Ukrajini u borbi protiv Rusije, izjavila su u petak za NBC njuz tri američka zvaničnika i zvaničnik Kongresa. Zvaničnici nisu potvrdili kada će projektili biti isporučeni i govorili su pod uslovom anonimnosti jer nisu bili ovlašćeni da javno govore o toj temi.

 

Šta je ovo američki avion uradio čim je krenuo napad na komandu Crnomorske flote?! Pojavila se šok mapa! (FOTO)

 

Rusija: Oboreno 5 raketa!

Ukrajinske snage izvele su raketni napad na Sevastopolj – prilikom udara oštećena je istorijska zgrada ruske Crnomorske flote, a jedan vojnik se vodi kao nestao, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Danas je kijevski režim izveo raketni napad na grad Sevastopolj . Tokom odbijanja raketnog napada, sistemi protivvazduhoplovne odbrane oborili su pet raketa. Usled napada oštećena je istorijska zgrada štaba Crnomorske flote. Prema raspoloživim informacijama, jedan vojnik se vodi kao nestao", saopštio je ruski vojni resor.

 

 

Napadnut štab Crnomorske flote u Sevastopolju, čuju se eksplozije, vlasti izdale alarmantno upozorenje!

 

 

 

Zalužnog bacaju u ambis, sprema se brutalni obračun! Zelenski mu ovo neće oprostiti!

 

Oborena dva drona iznad Krima

Ruske snage oborile su dva ukrajinska drona kod obale Krima, saopštio je rusko Ministarstvo odbrane. Kako se navodi, dronovi su oboreni u Tuapsinskom rejonu Krasnodarskog kraja, a meta ukrajinskih dronova, prema navodima ruskog odbrambenog resora, bila je ruska infrastruktura.

Uništeno ukrajinsko uporište

Ruske jedinice su uz pomoć raketnih lansera "grad" uništile ukrajinsko uporište na krasnolimanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Takođe se navodi i da ruska vojska uz pomoć ovih raketnih sistema uspeva da sistematično uništava skupine ukrajinskih snaga i tehnike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17