• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.10.2023

22:47

(UŽIVO) Bitka za Stevastopolj! Ruska flota odbija napade iz vazduha, Ukrajinci napali Krim raketama S-200

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Bitka za Stevastopolj! Ruska flota odbija napade iz vazduha, Ukrajinci napali Krim raketama S-200

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 602. dan

Britanski Telegraf neće da ćuti! Putin uplašio i Bajdena i Šolca, Ukrajini poslali rakete sa kojima Kijev ne može da naudi Rusiji!

Još jedan dron manje

Ruska vojska je u Belgorodskoj oblasti oborila ukrajinski dron, žrtava i štete nema.

Sprečeni...

Ruske snage su sprečile pokušaj ukrajinske vojske da se utvrdi na levoj obali Dnjepra, rekao je gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

Kako je dodao, protivnik je pretrpeo teške gubitke.

Kanada neće izručiti Rusiji nacistu kome su aplaudirali u tamošnjem parlamentu! Šta ako Izrael hoće da mu sudi!

Ukrajinci napali Krim, ali...

Ukrajinske snage pokušale su večeras da udarnim raketama S-200 napadnu Krim. Ruska PVO je presrela dve rakete. Žrtava nije bilo.
 

Bitka u Stevastopolju

U Sevastopolju je proglašena vazdušna opasnost, rekao je gubernator Mihail Razvožajev.
Flota u Sevastopolju odbija napade ukrajinskih snaga iz vazduha u oblasti Suharna balka, sve službe su su stanju bojeve gotovosti, dodao je on.

Posle izvesnog vremena vazdušna opasnost je ukinuta.
 

(VIDEO) Čudan potez SAD-a šokirao Ukrajinu! Raketama ATACMS nedostaje ključni deo, Nemci otkrili neverovatan razlog za to!

 

Glavno s brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

- Ruske oružane snage su odbile 13 napada Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu;

- Crnomorska flota u centralnom delu Crnog mora uništila je bespilotno plovilo Oružanih snaga Ukrajine;

- Gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su oko 115 poginulih i ranjenih vojnika na donjeckom pravcu;

- Ruske oružane snage su odbile jedan napad Oružanih snaga Ukrajine na Krasnolimanskom pravcu, neprijatelj je izgubio do 60 vojnika i 4 jedinice tehnike;

- Ruske oružane snage na aerodromu Lozovo u Dnjepropetrovskoj oblasti uništile su skladište avijacijskog naoružanja ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva;

- Ruske oružane snage su izvele napad položaje Oružanih snaga Ukrajine u području Grigorovke, Červonog Dibrova i Serebrjanske šume;

- Oružane snage Rusije sprečile su aktivnosti četiri diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 80 vojnika na kupjanskom pravcu;

- Oružane snage Rusije odbile su napad jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine u području Červonog u Zaporoškoj oblasti;

- Gubici Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu iznosili su 170 vojnih lica;

- Ruske oružane snage su uništile komandne centre i osmatračnice dve ukrajinske brigade u DNR i Zaporoškoj oblasti;

- Ruske oružane snage su odbile napad Oružanih snaga Ukrajine na zaporoškom pravcu, gubici neprijatelja iznosili su oko 85 vojnika.
 

Najstrašniji poraz, brdo leševa! Rusi zbrisali dve armije Ukrajine! Sada razaraju i treću, a nakon toga kreće najgori mogući scenario za Kijev!

 

Ukrajinci noćas raketirali regionalnu bolnicu u Hersonskoj oblasti

- Ukrajinske trupe izvele su noću raketni napad na regionalnu bolnicu u Aljoški u Hersonskoj oblasti, uništena su sva medicinska vozila, a gađana je i ambulanta u selu Nova Majačka - napisao je šef regionalne vlade Andrej Aleksejenko na svom Telegram kanalu. .

Uništena je zgrada ambulante u Novoj Majački, gde je pružana pomoć stanovnicima mnogih sela u regionu.

Napomenuo je da nije bilo žrtava.

Aleksejenko je one koji su izveo napad nazvao „fašistima“ i rekao da vlasti neće ostaviti ljude bez medicinske nege.

 

Situacija ozbiljnija nego što se misli! Putin u Kinu došao sa posebnom tašnom: Evo zašto ceo svet o njoj bruji (FOTO)

 

Eksplozije u Dnjepropetrovsku i Zaporožju

Eksplozija je odjeknula u Dnjepropetrovsku, javljaju ukrajinski mediji.
Eksplozija se čula i u Zaporožju.
 

Rusija će se osvetiti za ovo! "Amerika je napravila ozbiljnu grešku!" Antonov najavio posledice, ATACMS nije smeo da uđe u Ukrajinu!

Foto: EPA

Rakete ATACMS

 

Si Đinping poslao jasnu poruku Putinu, Americi se ovo neće svideti! Kineski lider objavio neverovatne podatke, sa Rusijom obaraju istorijske rekorde!

 

Dronovi krenuli ka Kursku, ruske snage oborile sve letelice


Napad 10 bespilotnih letelica iz sastava Oružanih snaga Ukrajine zaustavljen je u Kurskoj oblasti. Povređenih i materijalne štete nije bilo, rekao je gubernator regiona Roman Starojt.
 

(MAPA) Pao dogovor u Ukrajini?! "Uskoro kraj rata, a ovo su granice!" Milijarder šokirao planetu: Ova linija će razdvajati dve države!

 

Ruski lovci-bombarderi razneli baze mehanizovanih brigada Ukrajine


Lovci-bombarderi Su-34 grupe Zapad izveli su vazdušni napad na privremene baze dve mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštio je šef pres centra grupe Sergej Zibinski.

- Kupjanskom pravcu, posade lovaca-bombardera Su-34 grupe Zapad izvele su vazdušne udare na privremene punktove i uporišta jedinica 32. i 43. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u području ​sela Peščano - rekao je Zibinski.

Prema njegovim informacijama, artiljerijski sistemi pogodili su položaje i skloništa 68. jegerske i 32. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u području Sergejevke.

Šef pres centra je takođe izvestio da je tokom kontrabaterijske borbe vojska uništila četiri samohodne artiljerijske jedinice, od kojih su dve 2S1 Gvozdika, samohodni top „Krab“ i samohodni top AS-90 u području Petropavlovke i Peščanog.

 

Preokret! Ovo je Rusija čekala! Počela velika strateška ofanziva duž celog fronta, Ukrajina u najtežoj mogućoj situaciji!

 

Rusi presreli 28 ukrajinskih dronova


Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u noći bilo presretnuto 28 ukrajinskih bespilotnih letelica nad teritorijom nekoliko ruskih regiona.

Kako je saopšteno na Telegram kanalu vojnog resora, dronovi su oboreni iznad teritorije Belgorodske i Kurske oblasti, kao i iznad Crnog mora.

Ministarstvo ne iznosi druge detalje o uništenim dronovima.

Prema podacima Ministarstva odbrane, bespilotne letelice su pokušavale da „izvedu teroristički napad na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije“.

 

Panika! Putin Zelenskom šalje horor iznenađenje! Rusi na zimu planiraju nešto što će zatresti celu planetu!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija