• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.11.2023

07:55

Udarna svetska vest! Putin završava sa Ukrajinom nakon ovog datuma! Svi čekaju da objavi opštu mobilizaciju, a onda...

Informer

Vesti

Udarna svetska vest! Putin završava sa Ukrajinom nakon ovog datuma! Svi čekaju da objavi opštu mobilizaciju, a onda...

Podeli vest

Vladimir Putin planira da intenzivira rat protiv Ukrajine i možda će pozvati na opštu mobilizaciju u Rusiji pošto pobedi na predsedničkim izborima 2024. godine, prenosi Dejli mejl.

U međuvremenu, širom zemlje raste bes među članovima porodica ruskih vojnika – desetine hiljada majki i supruga potpisale su peticiju tražeći da se njihovi prisilno mobilisani sinovi i partneri vrate kući, a mnogi od njih izašli su na ulice da protestuju protiv Putina.

Njegovu paranoju dodatno pojačava svest da je pobuna koju su predvodile majke vojnika dovela do kraja sovjetske okupacije u Avganistanu 1979. godine i ubrzala raspad SSSR-a, tvrdi britanski list. Upravo zbog toga je Putin naredio svim svojim regionalnim zvaničnicima i tajnim službama da po svaku cenu iskorene „antiratno neslaganje“.

- Svaki ulični protest treba prekinut - rekao je jedan izvor iz regionalne vlade.

Zloglasna služba bezbednosti FSC redovno kontaktira organizatore protesta i preti im sankcijama ako nastave sa aktivnostima za koje se vlasti plaše da bi mogle da izmaknu kontroli, navodi list.

Ukoliko pobedi na izborima, ruski predsednik će moći da ostane na vlasti do 2030. godine, što će mu takođe dati odriješene ruke da uvede vojni rok u celoj zemlji, prenosi Dejli mejl. A upravo toga se Ukrajina najviše plaši.

Aleksij Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (NSDC), nedavno je rekao da je "Rusija u potpunosti posvećena svom cilju, a to je uništenje Ukrajine kao nacije“.

- Ruska privreda sve više prelazi na ratnu osnovu i opšta mobilizacija bi mogla da usledi nakon izbora 2024. godine. Osim toga, Rusija se pokazala mnogo otpornijom na sankcije Zapada nego što se očekivalo. Ukrajina i njeni saveznici imaju tri do četiri meseca da se pripreme jer bi izbori, koji će biti održani 17. marta, mogli da budu potencijalna prekretnica za Kremlj - upozorava Danilov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija