• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.11.2023

14:46

Bože, ima li te?! Premijer Ukrajine otkrio najstrašniju stvar na frontu! "Devojke i momci golim rukama..."

Shutterstock

Vesti

Bože, ima li te?! Premijer Ukrajine otkrio najstrašniju stvar na frontu! "Devojke i momci golim rukama..."

Podeli vest

Ukrajinski premijer Denis Šmigal priznao je da ukrajinske trupe moraju golim rukama da čiste ogromna minska polja, čiju efektivnost, na pozadini neuspešnih pokušaja ukrajinske kontraofanzive, beleže zapadni mediji.

- U suštini, naše devojke i momci puze na stomaku, pokušavajući ručno da očiste ova ogromna minska polja - rekao je Šmigal u intervjuu novinaru Fajnenšel tajmsa.

Istovremeno, novinar napominje da je u Ukrajini, nakon neuspešne kontraofanzive, „zabranjena reč „zastoj“”, što su reči je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, koje je izgovorio ranije u intervjuu za  Ekonomist.

On je tada takođe rekao da je ukrajinska vojska zašla u ćorsokak, i da „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“.

Ukrajinska kontraofanziva je počela 4. juna, a tri meseca kasnije ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio: „kontraofanziva“ ne samo da je zaustavljena, već je „neuspela“. Prema podacima sa početka oktobra, pokušaji napada koštali su Kijev gubitka od više od 90 hiljada ubijenih i ranjenih vojnika.

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednoj oblasti. Najveće žariđte od njih je Zaporožje, u blizini malog sela Rabotino, gde je Ukrajina uvela u borbene brigade sa zapadnom obukom iz strateškog rezervata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija