• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.11.2023

15:00

Udarna vest iz Ukrajine! Nema povlačenja - 40.000 vojnika upada u kotao?! Pukovnik se oglasio i zaprepastio trupe !

printscreen

Vesti

Udarna vest iz Ukrajine! Nema povlačenja - 40.000 vojnika upada u kotao?! Pukovnik se oglasio i zaprepastio trupe !

Podeli vest

Ukrajinski vojni analitičar i rezervni pukovnik Oružanih snaga Ukrajine, Roman Svitan, rekao je da se ne očekuje povlačenje vojnih jedinica iz Avdejevke.

Prema rečima pukovnika, prilika za takav manevar je propuštena, a ukrajinske oružane snage trenutno nemaju drugog izbora osim da drže grad u defanzivi. Svitan za to krivi kišno vreme koje je stvaralo poteškoće u kretanju, piše „Military Affairs“.

On je napomenuo, da ukrajinska komanda neće doneti odluku da napusti Avdejevku, jer je prekasno, i da je takve korake trebalo preduzeti pre mesec dana.

Prema njegovom mišljenju, ukrajinskim trupama je trenutno isplativije da ostanu na svojim pozicijama i da vode odbrambene akcije. Svitan ističe, da su zbog blatnjavih puteva ruske trupe u manje povoljnom položaju za ofanzivu.

Podsetimo, predstavnik 110. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, na ukrajinskoj televiziji rekao je da je Avdejevka poluokružena sa 3 strane i da se ruska vojska sprema da rasporedi rezerve za novi talas napada.

- Priča se i o operativnoj pauzi, udarili su ih u zube i pregrupišu se. Ovde smo doveli 40.000 rezervista, akumulirajući municiju svih kalibara, sve dok ne bude jasno da će se odustati od planova za zauzimanje Avdejevke - rekao je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija