• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.11.2023

14:16

(UŽIVO) SAD traže od Ukrajine nazad "abramse"! Sprečen teroristički napad u Moskvi

Shutterstock

Vesti

(UŽIVO) SAD traže od Ukrajine nazad "abramse"! Sprečen teroristički napad u Moskvi

Podeli vest

U sredu, 29. novembra, Ukrajina obeležava 644. dan rata sa Rusijom.

Nije slučajno?! Rusi baš pred zimu ponovo otvaraju krvavi front? Zauzeli Artjomovsk u DNR

SAD traže od Ukrajine nazad "abramse"

Indijski portal "Njuz najn", deo najveće televizijske mreže u zemlji ekskluzivno je saznao za "nepristojnu ponudu" koju je Zelenskom izneo američki ministar odbrane

Obistinjuju se, izgleda, prognoze Rusa, da "abramsi" neće ništa promeniti na bojnom polju,  i da će i oni goreti kao i ostali tenkovi, tako da Amerika sad zahteva od Kijeva - da im ova oklopna vozila vrati kako se ne bi dalje brukali.

EU Putinu spremila božićno iznenađenje

Ruskog predsednika Vladimira Putina možda očekuje prijatno iznenađenje posle decembarskog samita lidera EU, piše danska publikacija DR.

- Odluka o početku pregovora o pristupanju Ukrajine može biti odložena sa samita u decembru do sledećeg sastanka zakazanog za mart. Već je planirano da na proleće Evropska komisija pripremi još jedan izveštaj o napretku Kijeva ka članstvu. Stoga će biti Prirodno je da lideri EU to čekaju. Na kraju bi decembarski samit mogao da se završi klasičnim kompromisom EU o podršci Ukrajini – a Putin nije mogao da očekuje bolji božićni poklon iz Brisela - navodi se u publikaciji.

Zamka za Ruse u Crnom moru

Rusija će u svom vojnom planiranju uzeti u obzir mogućnost da brodovi NATO-a u nekom trenutku mogu početi da prate brodove iz Ukrajine u Crnom moru, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Mađarski šamar Vašington u Kijevu

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da Mađarska nikada neće isporučiti oružje Ukrajini, istakavši da što više oružja bude isporučeno, to će rat duže trajati.

Sprečen teroristički napad u Moskvi!

Muškarac, koji je uhapšen, planirao je da na železničkoj stanici digne u vazduh cisternu, saopštio je Istražni komitet Rusije.

 

 

Ukrajina se nalazi pred totalnim slomom

Veliki gubici tokom letnje ofanzive i "nefunkcionalni" sistem za regrutovanje su među glavnim razlozima za strah, navodi američki Volstrit džornal.

Medvedev: Amerikanci će Zelenskog zgaziti kao pauka

Amerikanci će nemilosrdno zgnječiti ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog kada se "naigraju" sa njim, kao sa eksperimentalnim insektom, napisao je na Telegram kanalu zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

SAD: Ukrajina da se pomiri sa gubitkom teritorije

Ukrajina bi trebalo da se pomiri sa gubitkom teritorije, jer izgubljene oblasti neće vratiti, rekao je predsednik američkog Saveta za spoljne poslove Ričard Has u intervjuu za Si-En- En.

Bajden u Ukrajinu šalje specijalne jedinice

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena ne želi da prizna da je rat u Ukrajini izgubljen, i stoga se sprema da rasplamsa sukob

Sudbina Ukrajine se rešava na Balkanu?

Šefovi diplomatija Rusije i SAD Sergej Lavrov i Entoni Blinken učestvovaće na samitu Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Skoplju u četvrtak, a ono što sve zanima jeste da li će dva zvaničnika imati sastanak.

"Duboka država" želi da se otarasi Zelenskog

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nervira NATO, napisao je lider francuske partije Patriota Florijan Filipo na društvenoj mreži Ks.

- Sada kada Zelenski više nije potreban i nervira NATO svojom tvrdoglavošću, „duboka država“ želi da ga se otarasi - primetio je on.

Crnomorska flota ne spava

Fregata Crnomorske flote izvela je napad sa četiri krstareće rakete kompleksa Kalibr na ukrajinsku vojnu infrastrukturu, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

- Delujući u Crnom moru, posada fregate Crnomorske flote dobila je iznenadni zadatak da krstarećim projektilima kompleksa „Kalibar“ u najkraćem mogućem roku izvrši udar po neprijateljskoj vojnoj infrastrukturi - ističu u resoru.

Jurišaju ruski dronovi

Ruska Federacija je u noći 29. novembra napala teritoriju Ukrajine jurišnim bespilotnim letelicama i vođenim avionskim projektilima Ks-59, prenosi Vazduhoplovstvo.

Rusi su ukupno koristili 21 jurišni dron i 3 navođene rakete. U odbijanju napada učestvovali su borci, protivvazdušne raketne jedinice i mobilne vatrene grupe Oružanih snaga Ukrajine. Glavni pravac udara bespilotnih letelica bila je oblast Hmeljnicki, rakete su bile usmerene na jug zemlje.

Rusi uništili dron iznad Podolskog

Rusija je saopštila da je u 6.30 po kijevskom vremenu protivvazdušna odbrana uništila dron iznad teritorije Podolskog gradskog okruga Moskovske oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija