• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.11.2023

12:10

Nije moglo bolje! Evropa Putinu spremila božićno iznenađenje: Kijev očekuje bolan poraz

Shutterstock

Vesti

Nije moglo bolje! Evropa Putinu spremila božićno iznenađenje: Kijev očekuje bolan poraz

Podeli vest

Ruskog predsednika Vladimira Putina možda očekuje prijatno iznenađenje posle decembarskog samita lidera EU, piše danska publikacija DR.

- Odluka o početku pregovora o pristupanju Ukrajine može biti odložena sa samita u decembru do sledećeg sastanka zakazanog za mart. Već je planirano da na proleće Evropska komisija pripremi još jedan izveštaj o napretku Kijeva ka članstvu. Stoga će biti Prirodno je da lideri EU to čekaju. Na kraju bi decembarski samit mogao da se završi klasičnim kompromisom EU o podršci Ukrajini – a Putin nije mogao da očekuje bolji božićni poklon iz Brisela - navodi se u publikaciji.

Autor podseća da će sledeće godine biti održani izbori i u Evropi i u Sjedinjenim Državama, koji bi se mogli pokazati kao važna pomoć Rusiji u konfrontaciji sa Ukrajinom.

Za Kijev će kompromis sa EU biti bolan poraz, smatra on.

- U Sjedinjenim Državama je već očigledno da podrška Kijevu u Kongresu opada. I veliko je pitanje šta će biti sledeće ako Donald Tramp pobedi na predsedničkim izborima sledeće godine. Ali čak i ako Amerikanci nastave da pružaju vojnu pomoć Ukrajini , kongresmenima je očigledno da bi finansijska podrška Kijevu, kako njegova ekonomija ne bi propala, trebalo da padne na pleća Evropljana - zaključuje se u članku.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa kijevskim vlastima o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom , uključujući i ono čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija