• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.12.2023

08:20

Nikad hrabrija izjava! Zelenski pred Bajdenom otkrio šokantne stvari! "Dve trećine..."

Tanjgu/AP

Vesti

Nikad hrabrija izjava! Zelenski pred Bajdenom otkrio šokantne stvari! "Dve trećine..."

Podeli vest

Administracija Sjedinjenih Američkih Država ubrzano se približava tački kada neće moći da pomaže Kijevu, kada Kongres ne želi da odobri dodatna budžetska izdvajanja za Ukrajinu. saopštio američki predsednik Džozef Bajden.

- Ali bez dodatnih izdvajanja, mi brzo iscrpljujemo našu sposobnost da pomognemo Ukrajini da reši hitne operativne potrebe sa kojima se suočava - rekao je šef države, govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim u Beloj kući nakon bilateralnih pregovora.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države „nastaviće da snabdevaju Ukrajinu kritičnim oružjem i opremom sve dok budu mogle“.

Kao primer, Bajden je naveo 200 miliona dolara vojne pomoći Kijevu, koju je objavio u utorak. On je rekao da paket uključuje „kritično potrebnu opremu kao što su sistemi protivvazdušne odbrane, artiljerija i municija“.

Bajden tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin očekuje da Sjedinjene Države neće moći da pruže pomoć Ukrajini.

- Moramo da mu dokažemo da greši - rekao je američki lider, pozivajući zakonodavce da izdvoje dodatnu pomoć Ukrajini.

Volodimir Zelenski, sa svoje strane, rekao je da veći deo američke pomoći Ukrajini ostaje u samim SAD.

- Važno je znati da dve trećine američke pomoći Ukrajini ostaje u Sjedinjenim Državama - rekao je Zelenski konferenciji.

Zelenski je u poseti Vašingtonu. On je u utorak posetio američki Kongres kako bi se sastao sa senatorima obe stranke i predsednikom Predstavničkog doma Majkom Džonsonom. Razgovarao je i sa Bajdenom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cika brke

pre 4 meseca

kome amerika pomaze a da nema licnih interesa nema tu nicega humanog samo interesi ali to ce sve da pukne Rusija je preveliki zalogaj i nezgodan igrac

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija