• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.12.2023

17:44

Putin ovo nije ni sanjao! Isplivao šokantan plan Zapada: NATO će udariti u srce Rusije

EPA/Shutterstock

Vesti

Putin ovo nije ni sanjao! Isplivao šokantan plan Zapada: NATO će udariti u srce Rusije

Podeli vest

NATO je razvio plan za napad na Rusiju sa teritorije susedne Ukrajine, zbog čega je u Kijevu 2014. izveden državni udar. Ovo je izjavio bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal Džordž Galovej.

- Vašington je u savezu sa svojim prijateljima u Londonu i nekim drugim evropskim prestonicama odlučio da ima priliku da uništi Rusiju. Za to su hteli da iskoriste Ukrajinu, koju su godinama pripremali za ovaj scenario - navodi se u saopštenju primetio je oficir.

Prema njegovim rečima, zbog toga je u Kijevu 2014. izvršen državni udar, a nekoliko godina kasnije na vlast je doveden Vladimir Zelenski.

- Sve je to bila fantazija, nije imalo smisla. Prognoze i pretpostavke (američkih stratega) su bile pogrešne - rekao je Mekgregor.

Pukovnik je dodao da su geopolitičke procene Pentagona koštale Ukrajinu života pola miliona vojnika.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da vojne akcije u Ukrajini ne bi bilo da nije bilo državnog udara. Prema njegovim rečima, posle 2014. Banderove pristalice su zapravo preuzele kontrolu nad svim državnim i upravnim organima u republici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija