• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.12.2023

20:58

Putin pravi novu zver! Lavrov brutalno o napadu na NATO, čak i Budanov priznao: Ukrajina je samo pijun...

Tanjug/AP

Vesti

Putin pravi novu zver! Lavrov brutalno o napadu na NATO, čak i Budanov priznao: Ukrajina je samo pijun...

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 663. dan

Rusi sve uništili! U Kijevu nema više nikoga da nastavi rat?! Javio se oficir Dejvis

Obećanja Bele kuće

SAD će krajem decembra objaviti novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji će biti poslednji jer su resursi iscrpljeni, rekao je na brifingu koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi.

- Još uvek planiramo jedan paket pomoći za Ukrajinu za kraj ovog meseca - rekao je on.

Prema rečima američkog zvaničnika, bez odluke Kongresa o izdvajanju dodatnih sredstava, SAD više neće imati raspoloživih resursa za podršku režimu u Kijevu.

Foto: EPA

 

- Iskoristili smo preostala raspoloživa sredstva da dopunimo naše zalihe, da zamenimo ono što šaljemo Ukrajini - dodao je Kirbi.

Nijedna zemlja na svetu nema takvu flotu! Putin pravi novu zver, "razbijaće bez ograničenja..."

Lavrov o napadu na NATO

Lavrov o izjavi američkog predsednika Džozefa Bajdena da bi Rusija, navodno, mogla da napadne zemlje NATO-a:

- Sama činjenica da ozbiljni ljudi, šef Pentagona, predsednik Sjedinjenih Država to govore javno, govori da su u očajnoj situaciji - dodao je on.

Mislite da novi plan NATO i Kijeva može da prođe samo tako?! Lavrov: Ta ideja je opasna!

Ukrajina je samo pijun

Ukrajina je samo pijun u rukama Zapada, o čemu svedoče veze između šefa Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Kirila Budanova i američkih snaga za specijalne operacije.

- Budanov, po mom mišljenju, to uopšte nije krio, otvoreno je priznao da je radio sa rukovodstvom američkih snaga za specijalne operacije - rekao je ruski ministar Sergej Lavrov.

Foto: EPA

 

Rat velikih razmera! Stigao hitan izveštaj o Putinovom napadu! "Ovaj potez je deo nečeg većeg..."

 

Najvažnije iz novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije

Na kupjanskom pravcu odbijeno je 10 ukrajinskih napada, a Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 60 ljudi, tenk „leopard 2“, tri borbena oklopna vozila;

Na krasnolimanskom pravcu odbijen je napad jugoistočno od Kuzmina, ukrajinske snage izgubile su gotovo 220 pripadnika, tenk, tri oklopna transportera;

Na donjeckom pravcu odbijeno je 9 ukrajinskih napada, protivnik je ukupno izgubio gotovo 190 ljudi, pet oklopnih vozila pešadije, uključujući „bredli“;

Na južnodonjeckom pravcu odbijena su četiri napada na području Novomihajlovke, Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 90 pripadnika,

Na zaporoškom pravcu odbijena su dva napada severno od Novoprokopovke, protivničke snage izgubile su gotovo 30 ljudi. Na hersonskom pravcu ukrajinska vojska izgubila je gotovo 50 vojnika;

Ruska PVO tokom proteklog dana uništila 25 ukrajinskih bespilotnih letelica i dve reaktivne rakete „hajmars“.
 

Prvo Ukrajina, sad oni?! Novi rat na pomolu, Evropa će eksplodirati! Vojska saopštila alarmantne vesti! "Počeli smo..."

 

U Debaljcevu pronađeno skrovište sa vatrenim oružjem

U naselju Luganskog gradskog okruga Debaljcevo u DNR pronađeno je skrovište sa vatrenim oružjem koje pripada ukrajinskim neonacistima, saopštila je regionalna uprava Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB).

U skrovištu je pronađeno i zaplenjeno 47 automata AK-74, dva modernizovana mitraljeza „kalašnjikov“.

 

Ukrajina gori, Orban razara bez milosti! Svet šokiran silovitim udarom Mađarske, Evropa hitno sprema odgovor!

 

Ignat: F-16 neće pomoći protiv ruskih raketa

Malo je verovatno da će lovci F-16 pomoći Ukrajini u borbi protiv ruskih balističkih raketa, izjavio je portparol Vazdušnih snaga Ukrajine Jurij Ignat.

- Balistika su zemaljski sistemi koje mogu da rade i ispaljuju rakete u bilo kom trenutku. F-16 ne može da radi protiv njih. On može da uništi aerodinamičke ciljeve, kao i da radi protiv kopnenih i pomorskih ciljeva - objasnio je Ignat.

On je dodao da za sada nema novih vesti o predaji lovaca F-16, kao i da piloti i zemaljski personal nastavlja da prolazi obuku na različitim platformama.
 

"Ništa neće ostati od Ukrajine..." Putin zaledio Zapad, svi znaju šta sada sledi, a zbog jedne rečenice NATO ne sme da mrdne!

 

Švedska obučava ukrajinske deminere

Švedska vojska obučila je tokom 2023. godine 48 ukrajinskih deminera, javio je „Sveriges radio“.

 

Odlične vesti za Srbiju! Orban razvalio Bugare, pala od

 

Krimski parlament nacionalizovao imovinu neprijatelja Rusije

Krimski parlament nacionalizovao je više od hiljadu objekata imovine 77 pravnih i fizičkih lica koja vrše subverzivne aktivnosti protiv Rusije, saopštio je predsednik Državnog saveta Krima Vladimir Konstantinov na svom Telegramu.

On je dodao da se na spisku nalazi oko 1150 objekata pokretne i nepokretne imovine, a spisak će se dopunjavati novim objektima.
 

 

Ruski padobranci razaraju dronovima "lancet"

Ruski padobranci grupe snaga „Jug“ su uz pomoć dronova „lancet“ uništili dva kamuflirana samohodna artiljerijska vozila i tenk Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Andrejevke, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

 

Ukrajinske snage ispalile 130 projektila na DNR

Oružane snage Ukrajine su u protekla 24 časa na DNR ispalili skoro 130 jedinica municije. U napadima je oštećeno pet kuća i jedan infrastrukturni objekat, a ranjena je jedna osoba.

 

Zelenski pakuje kofoere? MMF objavio predviđanje za Ukrajinu! Svet u šoku nakon saznanja koliko malo je Kijevu ostalo!

 

Ruska vojska bombardovala uporište Oružanih snaga Ukrajine


Ruska avijacija bombardovala je avionima Su-34 uporište Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Piloti su koristili visokoeksplozivne avio-bombe sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju. Ova municija omogućava da se nanose precizni udari bez ulaska u domet protivvazdušne odbrane neprijatelja.

 

 

 

Nije Ukrajina! Zapad otvara novi front sa Rusijom! Bitke će biti krvavije nego ikada, čeka se samo...

 

Ruske trupe odbile sedam napada ukrajinskih snaga kod Kupjanska

Ruske trupe odbile su sedam napada ukrajinskih Oružanih snaga na kupjanskom pravcu, Kijev je izgubio više od 50 vojnika, borbeno vozilo pešadije i dva samohodna artiljerijska oruđa, izjavio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe „Zapad“ Sergej Zibinski.

Prema njegovim rečima, napadi su odbijeni, neprijatelj se povukao u zapadnom i jugozapadnom pravcu.

Ukupni gubici ukrajinskih trupa iznosili su više od 50 vojnika, jedno borbeno vozilo pešadije, dva samohodna artiljerijska oruđa 2S1 „gvozdika“, dva borbena oklopna vozila i haubica D-30, dodao je Zibinski.
 

CIA oficir sve priznao, ovo Ameri kriju kao zmija noge! Bolna istina o ponosu američke države šokirala svetsku javnost!

 

Priveden ukrajinski agent u Iževsku

 

U Iževsku je priveden ukrajinski agent koji se spremao da digne u vazduh jednog od rukovodilaca odbrambenog preduzeća u Udmurtiji, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

Kako se navodi u saopštenju, on je po nalogu ukrajinske terorističke organizacije pripremao teroristički napad improvizovanom eksplozivnom napravom protiv jednog od rukovodilaca vojno-industrijskog preduzeća Udmurtske Republike.

Pripadnici FSB su mu oduzeli komponente za izradu eksploziva, kao i sredstva veze sa prepiskom sa ukrajinskim koordinatorima.
 

 

Šok! Ukrajina svakog trenutka može da proglasi pobedu?! Ameri otkrili šta će to značiti za Rusiju! "Ako pristanu..."

 

Hronika ratnih dešavanja: Ruski padobranci napreduju ka Časovom Jaru, Avdejevka uklještena (VIDEO)

Jedinice ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga izvele su noću kombinovani udar koristeći bespilotne letelice i rakete kamikaze. Ukrajinska infrastruktura je pogođena u Odesi, gde je napad navodno pogodio lokaciju pomorskih dronova Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, izvršeni su udari po ciljevima u Hersonu i Hmeljnickoj oblasti, ali nema detaljnih podataka o pogocima.

Tokom dana nije bilo značajnijih promena u pravcu Starobelskog. U sektoru Kupjanski, borbe se nastavljaju kod Sinkovke, u sektoru Kremenski - u zoni ​​Torskog izbočina i šumarije Serebrjanski, borbe se vode na kursu sudara.

 

 

U pravcu Soledara nastavljaju se aktivni sukobi na magistralnom putu Časov Jar-Hromovo, gde je OSU izgradio mrežu dobro utvrđenih položaja. Ruski padobranci, uz podršku operatera bespilotnih letelica, izvode jurišne operacije na području između Bogdanovke i Krasnog, probijajući se na prvu liniju odbrane OSU.

 

 

U sektoru Avdejevke, Oružane snage Rusije nastavljaju operaciju zauzimanja utvrđenog područja  OSU kleštima. Na severnom krilu vode se borbe na periferiji Stepovoje i u šumskom pojasu na prilazima Novokalinovu. Na južnom krilu situacija ostaje nepromenjena: posle višednevnog lošeg vremena, aktivnost obe strane na ovom području je smanjena. U oblasti Nevelskog, OSU je pokušao da napadne prednje položaje Oružanih snaga Rusije, ali je zaustavljen i odbačen.

 

 

U sektoru Orehova, ruske jedinice nastavljaju ofanzivne operacije, vraćajući pozicije izgubljene tokom leta. OSU se pritiska istovremeno iz dva pravca: zapadno od Rabotina i severno od Verbovoga. Oružane snage Ukrajine pokušavaju da izvedu lokalne kontranapade, ali nisu postigle uspeh. Međutim, zbog nestabilne komunikacije, preciznija konfiguracija fronta još nije poznata.

 

 

Na Hersonskom pravcu borbe se nastavljaju u Krinkiju, gde je situacija ista. OSU je gađao pozadinska područja i izveo neuspešan pokušaj da izvrši masivan udar dronovima na region i Krim. Zauzvrat, Oružane snage Rusije su nanele vatru na položaje VSU, uključujući i uz pomoć TOS-1A Solncepek, a na desnoj obali Dnjepra, posade MLRS Grad radile su po privremenim mestima razmeštanja Oružanih snaga Ukrajine u Belozerka.

Ima uspeha i na terenu, gde je moguće odbiti napade ukrajinskih snaga. Međutim, obe strane imaju probleme u ovoj oblasti: iako OSU i dalje trpi ozbiljne gubitke u ljudstvu i opremi, međutim, očigledno je uzeo u obzir iskustvo prethodnih pokušaja iskrcavanja trupa na levoj obali i počeo da pokazuje veći oprez. Međutim, Oružane snage RF takođe imaju problema sa elektronskim ratovanjem i protivbaterijskim ratovanjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija