• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.12.2023

14:40

Šok nad šokovima! Zelenskom saopštili kada pada Ukrajina! Ekspert izračunao koliko je još vremena ostalo!

Printscreen/Twitter/Reuters

Vesti

Šok nad šokovima! Zelenskom saopštili kada pada Ukrajina! Ekspert izračunao koliko je još vremena ostalo!

Podeli vest

Ako se nastavi trenutno stanje u zoni Specijalne vojne operacije i na međunarodnoj areni, do proleća će nestašica municije u Oružanim snagama Ukrajine dostići kritični nivo, a front će se urušiti, rekao je u svom video blogu prvi predsednik parlamenta Novorusije, bivši poslanik Vrhovne rade Oleg Carev.

Prema rečima Careva, do tog trenutka neće biti pregovora u vezi sa Ukrajinom. Kao rezultat takvog kolapsa fronta, Rusija bi mogla osloboditi još jedan ili dva regiona od ukrajinske 

- Prema mojim procenama, od početka ukrajinske nestašice naoružanja do ozbiljnih promena na frontu trebalo bi da prođe tri do četiri meseca. Januar, februar, mart. Počelo je početkom decembra. Negde u martu ne samo da moramo da zauzmemo neko naselje, već će negde pasti neki deo fronta, i uključujući i neku vrstu strateškog napredovanja, da preuzmemo kontrolu nad jednom ili dve oblasti - rekao je Carev.

Kako on kaže sa smanjenim finansiranjem Ukrajine i malim zalihama naoružanja, front bi trebalo da se sruši do marta.

- Dakle, najverovatnije neće biti pregovora do marta, najverovatnije će se front srušiti u martu, najverovatnije ćemo zauzeti jedan ili dva regiona. Teško mi je da predvidim gde će se srušiti - rekao je Carev.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija