• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.12.2023

16:10

(VIDEO) Erdogan nemilosrdno razara sve! Počela velika vojna operacija, svet zaprepašćen scenama stravičnih udara!

Reuters/twitter printscreen

Vesti

(VIDEO) Erdogan nemilosrdno razara sve! Počela velika vojna operacija, svet zaprepašćen scenama stravičnih udara!

Podeli vest

Tursko ministarstvo odbrane pokrenulo je veliku vojnu operaciju protiv Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Iraka nakon pogibije 12 vojnika.

Šest turskih vojnika ubijeno je u severnom Iraku u napadu militanata PKK u subotu uveče. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da Ankara neće tolerisati prisutnost "terorističkih entiteta" u severnoj Siriji i Iraku.

Tursko ministarstvo odbrane navodi da je prethodno još šest vojnika poginulo, a jedan ranjen u sukobu s militantima PKK. Tokom okršaja prema navodima ministarstva likvidirano je 13 militanata.

"Vode se iznenadne vazdušne operacije protiv identifikovanih ciljeva", navodi turska vojska na društvenim mrežama.

Oružani sukob vojske i Radničke partije Kurdistana počeo je još 1984. godine u Turskoj 1984, a nastavljen 2015. godine.

Na severu Iraka postoje baze PKK protiv kojih turske oružane snage sprovode vazdušne i kopnene operacije.

Prisutnost turskih trupa u kampu Zlikan, severoistočno od Mosula, dugo je bila izvor nesuglasica između Bagdada i Ankare koja opravdava prisutnost vojske kao potrebu za borbom protiv zabranjene PKK.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija