• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2024

12:35

(VIDEO) Šokantna izjava Klausa Švaba u Davosu! Svetski moćnici više i ne kriju šta im je plan: Kao lideri država, biznisa, društava...

Shutterstock/EPA

Vesti

(VIDEO) Šokantna izjava Klausa Švaba u Davosu! Svetski moćnici više i ne kriju šta im je plan: Kao lideri država, biznisa, društava...

Podeli vest

Klaus Švab je još jednom uspeo da razbesni javnost tokom ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, nakon što je sebi dao za pravo da se uvrsti među "poverenike budućnosti" čovečanstva.

- Kao poverenici budućnosti, mi moramo izgraditi svet koji je bogatiji i ravnopravniji u prilikama i bezbedniji u svojoj osnovi. Štaviše, kao lideri država, biznisa i društava, imamo odgovornost da ponovo izgradimo poverenje u to kako ispunjavamo našu ulogu poverenika - rekao je Švab tokom tokom uvodnog govora.

Švabov govor naišao je na široko negodovanje na društvenim mrežama, gde su ga neki poredili sa ćelavim zlikovcima iz akcionih filmova koji žele da vladaju svetom, drugi se pitali ko će se to okoristiti od prilika koje Švab propagira - imajući u vidu da se obraćao nekim od najbogatijih ljudi na svetu - dok su mu treći jednostavno poručili da se nosi.

A kako bi budućnost sa Klausom Švabom kao njenim "poverenikom" za Zapad mogla da izgleda najbolje ukazuje još jedan njegov komentar sa Svetskog ekonomskog foruma 2017. godine, koji je takođe nedavno postao viralan.

Naime, Švab je tokom razgovora sa suosnivačem "Gugla" Sergejem Brinom zaključio da su izbori suvišni, pošto veštačka inteligencija već može da predvidi ko ima najveće šanse za pobedu. 

"Digitalna tehnologija ima analitičku moć, moć predviđanja... Ali sledeći korak bi onda mogao biti perskriptivni modus, gde ne biste morali da održavate čak ni izbore, jer već možete predvideti (rezultat)", smatrao je Švab.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija