• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2024

18:27

Šef Pentagona se pojavio u javnosti! Lojd Ostin prvi put pred kamerama nakon što mu je konstantovana smrtonosna bolest (FOTO)

Reuters

Vesti

Šef Pentagona se pojavio u javnosti! Lojd Ostin prvi put pred kamerama nakon što mu je konstantovana smrtonosna bolest (FOTO)

Podeli vest

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin prvi put se danas pojavio u javnosti nakon hospitalizacije početkom meseca, na virtuelnom sastanku o vojnim potrebama Ukrajine.

Ostin je iz svoje kuće dao uvodnu reč, u kojoj je tražio dodatne sisteme protivvazdušne odbrane za Ukrajinu.

Kako navodi Rojters, sedeo je ispred belog zida na kojem je bio grb Ministarstva odbrane, dok su na štampaču pored njega bile zastavice SAD i Ukrajine.

Ostin nije pominjao svoje zdravlje.

Ne očekuje se da ce on učestvovati na konferenciji za novinare posle sastanka.

Foto: Tanjug

Lojd Ostin

Ostin (70) je 22. decembra primljen u Nacionalni vojni medicinski centar ''Volter Rid'' gde je operisan, nakon što mu je prethodno otkriven rak prostate tokom rutinskog pregleda, preneo je Rojters.

Nedelju dana kasnije dobio je infekciju i hospitalizovan je 1. januara, kada je završio na intenzivnoj nezi.

Američki predsednik Džozef Bajden i visoki zvaničnici američke administracije nisu bili obavešteni o Ostinovoj hospitalizaciji do 4. januara, a Ostin je držao svoju dijagnozu u tajnosti do 9. januara.

Bajden je rekao da je Ostin pogrešio, ali je naglasio da i dalje ima poverenja u svog ministra odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija