• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.01.2024

07:30

Šok! Bajden gubi kontrolu, Kina i Rusija u Teksasu?! Zastrašujuća objava zaledila američku javnost!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Šok! Bajden gubi kontrolu, Kina i Rusija u Teksasu?! Zastrašujuća objava zaledila američku javnost!

Podeli vest

Rusija i Kina bi teoretski mogle da ponove u Teksasu ono što su SAD uradile u Ukrajini, rekao je irski novinar Čej Bous na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks.

- Zamislite da su Rusija i Kina odlučile da finansiraju Slobodarski pokret u Teksasu. Zatim zbacite demokratski izabranog guvernera, postavite marionetski režim. Zatim stvorite ogromnu vojsku da napadne sve koji se ne slažu ili podržavaju SAD. Zabranite izbore, opoziciju, neslaganje medija. Zvuči poznato? - napisao je Bovs.

Ranije je bivši američki obaveštajac Skot Riter rekao da se SAD nikada neće pomiriti sa onim što sebi dozvoljavaju u odnosu na Rusiju, znači širenje NATO- a i korišćenje Ukrajine protiv nje. Prema njegovim rečima, ako bi neko pokušao da oduzme Kaliforniju ili Teksas, SAD to nikada ne bi dozvolile i započele bi rat.

Američka administracija na čelu sa predsednikom Džoom Bajdenom je u sukobu sa vlastima Teksasa oko mera bezbednosti granica. Vlasti Teksasa insistiraju da granica nije adekvatno obezbeđena, što omogućava rekordnom broju ilegalnih imigranata da uđu u Sjedinjene Države. Američka administracija naziva mere koje preduzimaju lokalne vlasti neustavnim i preteranim.

Vrhovni sud je ranije doneo presudu kojom se zahteva od guvernera Teksasa Grega Abota da ukloni barijeru postavljenu da bi se obuzdao priliv migranata. Abotov rok da dozvoli federalnim radnicima da uđu u deo granice kako bi uklonili barijere istekao je u petak. Rukovodstvo 25 američkih država tada je optužilo Bajdena za nespremnost da se bori protiv ilegalne migracije, a sam Abot je otvoreno stavio do znanja da je spreman za potencijalni sukob sa saveznom vladom.

Sjedinjene Države su zabeležile rekordne nivoe ilegalne migracije poslednjih meseci, a granični zvaničnici su prošlog decembra zabeležili 302.000 ilegalnih prelazaka granice, što je najveći broj u jednom mesecu. Pored toga, zabeležen je rekordan broj ilegalnih imigranata sve tri godine tokom kojih je SAD predvodio Bajden.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija