• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.02.2024

23:30

Moskva na nogama, kreće udar na Putina! Na ovaj datum planiraju nerede nezamislivih razmera!

Informer

Vesti

Moskva na nogama, kreće udar na Putina! Na ovaj datum planiraju nerede nezamislivih razmera!

Podeli vest

Zatvoreni ruski opozicionar Aleksej Navaljni pozvao je danas Ruse da protestuju protiv predsednika Vladimira Putina na dan izbora u martu tako što će svi da se pojave na biračkim mestima tačno u podne.

Navaljni je naveo na društvenim mrežama, na kojima objavljuje preko svojih pristalica, da nije dovoljno glasati protiv Putina zbog toga što bi, kako je naveo, Kremlj u svakom slučaju lažirao rezultat, koristeći elektronski sistem glasanja koji će prvi put biti korišćen na predsedničkim izborima.

Navaljni je ocenio da bi prizor velike gužve u podne na izborima 17. marta poslao snažan signal, a da istovremeno niko ne bi bio zbog toga u rizičnom položaju.

- Ovo može biti moćna demonstracija raspoloženja u zemlji - naveo je Navaljni na svom Telegram kanalu koji kontroliše njegov tim.

Navaljni (47), trenutno služi zatvorsku kaznu od više od 30 godina u kaznenoj koloniji na Arktiku zbog više optužbi, uključujući ekstremizam, a za koje on kaže da su svi izmišljene da bi bio ućutkan, prenosi Rojters.

Glasači u oko trećini ruskih regiona, uključujući Moskvu, mogu da izaberu da glasaju putem daljinskog elektronskog sistema. 

Kritičari kažu da elektronsko glasanje ne može da se nadzire i da je vlastima lako da njime manipulišu.

Kremlj kaže da će Putin pobediti zato što ima podršku i poverenje birača, i da prema anketama ima podršku od oko 80 odsto. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija