• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.02.2024

06:40

(VIDEO) Dragi gledaoci, odoh ja... Drama na ukrajinskoj TV! Voditelj uradio nešto nesvakidašnje, svi su ostali bez teksta!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Dragi gledaoci, odoh ja... Drama na ukrajinskoj TV! Voditelj uradio nešto nesvakidašnje, svi su ostali bez teksta!

Podeli vest

Popularni ukrajinski TV voditelj šokirao je gledaoce kad je na kraju emisije rekao da je mobilisan i da se pridružuje Oružanim snagama Ukrajine!

- Vreme je da promenim svoje uobičajeno radno mesto i udoban studio koji volim za vojnu uniformu - rekao je Orest Drimalovski.

Odluka da se odazove pozivu za mobilizaciju i zameni mikrofon za mitraljez dolazi u trenutku kad Ukrajina očajnički traži vojnike da popuni svoju liniju fronta i vrati ljude koji su otišli ​​u inostranstvo na početku rata.

Drimalovski, koji ima 29 godina, oprostio se od gledalaca na kraju emisije.

- Ovo je bilo moje poslednje emitovanje pre nego što budem mobilisan u Oružane snage Ukrajine. Sledeće nedelje će uzeti oružje u ruke. Molim vas da verujete u vojsku i da joj pomognete. Ne postoji drugi put do pobede - rekao je voditelj.

Drimalovski je kasnije rekao da je dužnost svih vojno sposobnih ukrajinskih muškaraca da se pridruže i bore protiv invazije. Naglasio je da nije razmišljao o bekstvu u inostranstvo kao što su to učinile stotine hiljada.

- Želim da radim u Ukrajini! Želim da ovde stvorim porodicu i izgradim sopstveni biznis! Želim da moja buduća deca žive ovde. Da bi se sve to desilo država mora biti sačuvana. Da biste sačuvali državu morate u vojsku kada je to državi potrebno. Logika je što je moguće jednostavnija - rekao je Drimalovski.

 

 

Voditelj je priznao da je bio uplašen i rekao da se pripremio za poziv tako što je prošao kurs prve pomoći i vatrogasnu obuku.

- Jel to dovoljno? Naravno da ne. Želim da mobilizaciju doživljavam kao izazov. Trudiću se da stalno unapređujem svoje veštine kako bih bio što efikasniji tamo gde budem - rekao je Drimalovski.

Voditelj ukrajinskog kanala 24 Aleksej Pečij, podsetimo, nije se vratio u Ukrajinu nakon samita Evropskog saveta u Briselu. Novinar, koji je poznat po političkim analizama, poručio je na društvenim mrežama da je njegova "teška odluka" posledica činjenice da se stav Zapada prema Ukrajini menja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija