• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.02.2024

06:15

Strava i užas! Šta ovo Ukrajinci rade kod Harkova?! Posle žestokog ruskog razaranja sprema se nešto krupno!

reuter/shutterstock

Vesti

Strava i užas! Šta ovo Ukrajinci rade kod Harkova?! Posle žestokog ruskog razaranja sprema se nešto krupno!

Podeli vest

Kijev je namerno dozvolio da se naftni proizvodi izliju u reke Harkovske oblasti nakon što su Oružane snage Rusije 9. februara udarile na vojni objekat Oružanih snaga Ukrajine, a ukrajinski vojno-politički vrh planira da okrivi Rusiju za štetu po životnu sredinu, rekao je vojnu ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko za RIA Novosti.

Ruski napad 9. februara na naftno skladište Oružanih snaga Ukrajine u Harkovu pogodio je 11 komada opreme, uključujući tenkove, rekao je za RIA Novosti koordinator podzemlja u Nikolajevu Sergej Lebedev.

Ukrajinsko tužilaštvo je saopštilo da je u Harkovu, kao posledica eksplozije, potpuno uništen „objekat kritične infrastrukture“, a kasnije je harkovska policija razjasnila da je udar izazvao eksploziju i požar na skladištu nafte. Ukrajinske vlasti nisu saopštile da bazu koriste Oružane snage Ukrajine.

- Nakon što su Oružane snage Rusije uništile skladište goriva i maziva na istočnoj periferiji Harkova, ukrajinska komanda je odlučila da ne spreči izlivanje naftnih derivata i njihov ulazak u reku Nemišlja. Vojno-političko rukovodstvo Ukrajine želi da iskoristi ovu činjenicu ekološke katastrofe da diskredituje rukovodstvo Ruske Federacije i iznese ovu temu na međunarodne platforme - rekao je Maročko.

On je dodao da u ovom trenutku ukrajinski informativno-psihološki operativni centri (CIPSO) aktivno pripremaju posebne materijale i postavljaju ih na internet. Ekspert je naglasio da je implementacija plana da se Rusija okrivi za štetu po životnu sredinu van kontrole Kijeva.

- Treba napomenuti da su kratkovide akcije oružanih snaga Ukrajine dovele do širih razmera nego što su militanti očekivali. Naftni proizvodi su već završili u ribnjacima duž reke, a takođe su tekli nizvodno u reku Harkov - rekao je Maročko. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija