• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.02.2024

14:09

Skandal u Londonu! Britanski film o ruskoj strani rata u Ukrajini, umalo zabranjen!

Youtube printscreeen

Vesti

Skandal u Londonu! Britanski film o ruskoj strani rata u Ukrajini, umalo zabranjen!

Podeli vest

Britanska televizija "Aj-Ti-Vi" (ITV), uprkos brojnim kritikama, odbila je da ukloni iz programske šeme dokumentarni film "Rat u Ukrajini: druga strana" (Ukraine's War: The Other Side) u kojem je predstavljena ruska tačka gledišta na celu situaciju, piše "Dejli mejl".

- Ovaj dokumentarac je primer nezavisnog novinarstva. Priča ljudsku priču o uticaju rata. Ovaj film predstavlja jedinstvenu priliku da vidimo šta se dešava na strani fronta koju je zauzela Rusija u mnogo širem kontekstu od onoga da je sukob izazvan ruskom invazijom. Film predstavlja izbalansiran pogled na taj rat i snimljen je bez ikakvog političkog uticaja - rekao je predstavnik ITV, prenosi list.

Film je snimio britanski novinar Šon Langan koji je, kako se tvrdi, u pratnji koordinatora iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije posetio teritorije koje je oslobodila Rusija. U najavi se navodi da film predstavlja "putovanje na rusku stranu rata u Istočnoj Ukrajini", navodi "Dejli mejl".

Tom prilikom novinar je razgovarao kako sa vojnicima, tako i sa lokalnim stanovnicima koji su mu više puta ponovili da je cilj Rusije da se oslobodi nacističke vlasti u Kijevu, piše britanski list.

- Detaljno proučite rusku istoriju i shvatićete da Rusija nikada nije želela rat. Rusi ne napadaju, Rusi u stvari završavaju ratove - rekao je jedan od vojnika koji je razgovarao sa britanskim novinarom.

Očekuje se da će dokumentarni film, koji traje skoro dva sata, biti emitovan na "Aj-Ti-Vi" 19. februara uveče. Zbog toga je televizija na meti oštrih kritika, između ostalog i bivšeg lidera vladajuće Konzervativne partije Jana Dankana Smita i torijevskog poslanika Lija Andersona.

Anderson je izrazio bojazan da bi nakon toga u britanskom društvu mogla da opadne podrška Ukrajini, dok je Dankan Smit rekao da je emitovanje filma greška jer bi, po njegovom mišljenju, Moskva mogla da iskoristi to za propagandu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija