• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.02.2024

21:38

Zelenski optužuje Zapad! Stvara se novi blok! Ukrajinci oborili ruski A-50?

Tanjug/AP

Vesti

Zelenski optužuje Zapad! Stvara se novi blok! Ukrajinci oborili ruski A-50?

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 730. dan.

PVO oborio dron Belgoroda

Dežurna PVO sredstva uništila su oko 21.30 časova ukrajinski dron iznad teritorije Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Bajden: Kongres može lako da odobri pomoć Kijevu

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da bi kongresmeni „lako, već danas,“ odobrili predlog zakona o finansiranju Ukrajine da ga je predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson izneo na razmatranje umesto što je raspustio predstavnike tog tela radi dugog odmora.

Upozorivši da „istorija posmatra “, a „sat otkucava“, Bajden je ponovo pozvao Predstavnički dom da se vrati i odmah nakon Senata glasa za dodeljivanje više od 60 milijardi dolara američke pomoći Ukrajini.

Ukrajinci oborili ruski A-50?

Ruski kanal Romanov javlja da je A-50, ruski avion za rano upozorenje i kontrolu, oboren u Ukrajini. Društvenim mrežama se šire snimci na kojima se vidi ogroman požar.

Majka Navaljnog žestoko napala udovicu

U medijima se pojavio apel majke Alekseja Navaljnog njegovoj supruzi.

U njemu ona optužuje Juliju da nikada lično nije posetila svog muža u zatvoru dve godine, iako za nju ne postoji zabrana ulaska, nije stavljena na poternicu, a protiv nje nije pokrenut nijedan krivični postupak u Rusiji.

SAD u strahu od saveza Rusije i Nemačke

Sukob u Ukrajini je stvorio dva geopolitička bloka, Zapad želi da oslabi Rusiju kroz sukob u Ukrajini, rekao je general Harald Kujat.

SAD se najviše plaše potencijalnog saveza Rusije i Nemačke, rekao je nekadašnji načelnik nemačkog generalštaba i visoki oficir NATO-a Harald Kujat.

Zelenski otužuje Zapad

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski priznao je da tokom prošle godine nisu sve isporuke vojne pomoći sa Zapada stigle u Ukrajinu na vreme i u obećanom obimu.

Nebenzja i Poljanski napustili sednicu Generalne skupštine UN

Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja i njegov zamenik Dmitrij Poljanski napustili su sednicu Generalne skupštine UN koja je posvećena "okupiranim teritorijama" Ukrajine.

Napadi na skladišta VSU

Ruske snage su protekle noći izvele napad na skladište nafte, skladišta ukrajinskih snaga i fabriku u kojoj se proizvode dronovi u Dnjepropetrovsku, rekao je za Sputnjik koordinator ilegalaca u Nikolajevu. 

Kadirov sa Putinom: Naše jedinice uspešno ispunjavaju zadatke, spremne i rezerve

Čečenski lider Ramzan Kadirov sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi i obavestio ga o najvažnijim pravcima razvoja regiona i uspesima čečenskih jedinica u zoni SVO.

Kako je napisao na Telegramu, Putina su posebno interesovale čečenske jedinice koje obavljaju zadatke u okviru specijalne operacije u Ukrajini.

-Informisao sam ga o borbenoj gotovosti jedinica, uslovima u kojima ispunjavaju zadatke, opremi i uspesima na liniji razdvajanja. Takođe sam rekao da su rezervne snage potpuno spremne da u svakom trenutku krenu u zonu SVO, naveo je Kadirov i dodao da je Putin visoko ocenio delovanje čečenskih boraca.

Helikopteri Ka-52 uništili komandni centar za dronove

Ruska jedinica jurišnih helikoptera Ka-52 uništila je ukrajinski komandni centar za dronove koji se nalazio na krasnolimanskom pravcu.

Prema rečima pilota, tokom napada ukrajinske snage su ispalile samonavodeću raketu „stinger“ prema helikopteru, međutim, ispuštanjem toplotnih zamki je ta raketa neutralisana.

Prvi građani Avdejevke dobili ruske pasoše

Prvi stanovnici Avdejevke dobili su ruske pasoše, saopštio je šef Jasinovatovskog orkuga Dmitrij Ševčenko.

Prethodno je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Irina Volk saopštila da su građani Avdejevke ubrzo nakon što je ruska vojska ušla u taj grad počeli da se prijavljuju za ruske pasoše.

Evropa sprema milijardu i po dolara za artiljerijsku municiju

Evropske zemlje nameravaju da sakupe milijardu i po dolara kako bi za taj novac isporučili Ukrajinu municiju za artiljeriju, saopštava „Fajnenšl tajms“.
Tu inicijativu pokrenula je Češka, a reč je o stotinama hiljada artiljerijskih granata koje bi ukrajinskoj vojsci bile isporučene u kratkom roku. Prema pisanju lista, pojedine zemlje su već poslale svoj doprinos.

Helikopteri Ka-52 uništili komandni centar za dronove

Ruska jedinica jurišnih helikoptera Ka-52 uništila je ukrajinski komandni centar za dronove koji se nalazio na krasnolimanskom pravcu. Prema rečima pilota, tokom napada ukrajinske snage su ispalile samonavodeću raketu "stinger" prema helikopteru, međutim, ispuštanjem toplotnih zamki je ta raketa neutralisana.

Foto: EPA

Ruski helikopteri Ka-52, "aligatori"

 

Dan branioca otadžbine: Putin položio venac na Grob neznanog junaka

Rusija danas obeležava Dan branioca otadžbine, a ruski predsednik Vladimir Putin položio je venac na Grob neznanog junaka kod zidina Kremlja. U pratnji Putina bio je i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Inače, predsednik Rusije čestitao je građanima Dan branioca otadžbine dan ranije i tom prilikom istakao da učesnici specijalne operacije u Ukrajini pokazuju hrabrost i odvažnost kojima se ponosi čitava nacija.

"Vojnici i oficiri Rusije dostojno nastavljaju slavnu tradiciju. Na prvoj liniji su danas učesnici specijalne operacije. Vi se borite za istinu i pravdu, pokazujete hrabrost i odvažnost braneći Rusiju. Vi ste naši istinski narodni heroji. Ponosimo se vama, zadivljeni smo vašom neustrašivošću, cenimo podvige", navodi se u čestitki Putina.

 

 

Kakav udarac za Ameriku! Rusi kod Avdejevke razneli najmoćnije oružje SAD u Ukrajini! Tajno su ga prebacili na front... (VIDEO)

 

Haos u Odesi i Dnjepru!

U Odesi, jedan od dronova oborenih iznad mora pao je na zgradu preduzeća, izazvavši uništenje i požar. Tri osobe su poginule, saopštile su Južne odbrambene snage Oružanih snaga Ukrajine.

U Dnjepru je dron udario u višespratnicu. Gornji spratovi su uništeni. Došlo je i do udara u preduzeće u regionu, saopštile su vlasti. Osam osoba je povređeno.

 

 

 

"Nije bilo moguće..."

"Ukrajinu je noćas napao 31 dron. Uspeli smo da oborimo 23", saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo. Pored toga, napad su izveli S-300, Kh-31P i dve krstareće rakete Kh-22. Nije bilo moguće oboriti ih, navodi vazduhoplovstvo. Poslednje dve vrste projektila pogodile su Odesku oblast.

Moskva ključa! Ove države će platiti najveću cenu! Ruska vojska otkrila šta je zatekla u Avdejevki!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija