• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.02.2024

05:00

Panika u Ukrajini! Potrebna hitna reakcija, sve ode dođavola! Novom taktikom Rusi melju sve pred sobom  - kako su ovo uspeli?!

Shutterstock

Vesti

Panika u Ukrajini! Potrebna hitna reakcija, sve ode dođavola! Novom taktikom Rusi melju sve pred sobom - kako su ovo uspeli?!

Podeli vest

Ukrajinskoj vojsci su hitno potrebni dodatni sistemi PVO, raspoloživi sistemi nisu u stanju da pokriju položaje Oružanih snaga Ukrajine od ruske avijacije.

Upravo su vođene bombe i artiljerija faktori koji ne dozvoljavaju ukrajinskoj vojsci da zaustavi ofanzivu Oružanih snaga Rusije kod Avdejevke. O tome pišu ukrajinski izvori pozivajući se na izvor u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Nakon zauzimanja najmoćnijeg utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki, ruske trupe su nastavile ofanzivu, postepeno potiskujući ukrajinske oružane snage sa njihovih položaja i zauzimajući naseljena mesta bukvalno „u pokretu“.

Rezerve raspoređene na ovom pravcu ne mogu zaustaviti napredovanje ruskih trupa, već ga samo privremeno usporiti. Sve je to zbog taktike ruske komande, koju je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine nazvao „puzajućom ofanzivom“.

Kako se naglašava, ruske jurišne grupe ne napadaju položaje Oružanih snaga Ukrajine dok artiljerija i avijacija ne rade na njima. Utvrđenja ukrajinske vojske bukvalno su bombardovana granatama i navođenim bombama, nakon čega u njih ulaze jurišne grupe. Borba protiv ove taktike u odsustvu artiljerijskih granata i sistema PVO je izuzetno teška.

„Rusi „gađaju“ položaje Oružanih snaga Ukrajine FAB/KAB-ovima, koji zapravo ruše sve privremene odbrambene položaje. Oni takođe imaju ogromnu količinu sredstava koja deluju u ovom pravcu. Pojačanja ukrajinske vojske ne mogu zaustaviti ruske jedinice, već samo usporavaju njihovo napredovanje“, piše ukrajinski TG-kanal „Legitimni“.

Kako napominju razni ukrajinski stručnjaci, bez kapitalnih odbrambenih struktura sličnih ruskoj „Surovikinovoj liniji“, pokrivenih sistemima PVO, ofanziva Oružanih snaga Rusije ne može se zaustaviti, to će rezultirati samo nepotrebnim gubicima u ljudstvu.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija