• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.03.2024

07:10

Kritično! Teksas na ivici secesije! Americi stigle strašne vesti sa juga: Na taj dan...

Shutterstock

Vesti

Kritično! Teksas na ivici secesije! Americi stigle strašne vesti sa juga: Na taj dan...

Podeli vest

U subotu, na dan nezavisnosti Teksasa od Meksika, lokalni Dalas morning njuz upozorio je građane na veliki broj kandidata za izborne funkcije koji se zalažu za otcepljenje države od SAD.

Oni izražavaju uznemirenost zbog približavanja "super utorka" u Sjedinjenim Državama. Na taj dan mnoge države određuju delegate za naredne predsedničke izbore. Autori članka upozorili su stanovnike Teksasa da mnogi kandidati podržavaju otcepljenje države od Sjedinjenih Država.

"Neki odvode čuvenu teksašku potragu za nezavisnošću predaleko. Kako se bliži Super utorak, republikanski glasači u Teksasu bi trebalo da budu oprezni. Broj kandidata koji su potpisali obećavaju da "Vrate Teksas nazad" je alarmantan", navodi se u objavi.

Publikacija pojašnjava da ovo obećanje kandidata za izabranu funkciju uključuje to da će interese Teksasa staviti iznad interesa Sjedinjenih Država i promovisati predlog zakona za referendum o odvajanju države od Sjedinjenih Država.

"Do sada je više od 150 ljudi potpisalo obećanje, uključujući nekoliko kandidata Republikanske stranke u severnom Teksasu“, navodi Dalas morning njuz.

Autori članka pozvali su Teksašane da pažljivo pročitaju spisak kandidata pre izlaska na izbore, kako kasnije „ne bi bili iznenađeni posle činjenice“.

Ranije su američki stručnjaci koje je intervjuisao Vašington post izrazili zabrinutost zbog zauzimanja dela federalne granice od strane teksaških vlasti usred migracione krize. Rekli su da ne mogu da se sete nijednog nedavnog sličnog incidenta u kojem je država blokirala pristup saveznoj vladi teritoriji pod njenom jurisdikcijom. Stručnjak za ustavno pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta Teksas Stiv Vladek smatra da se guverner Teksasa "zavaljuje".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija