• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.03.2024

05:27

Odlučeno je! Lavrov iz Turske saopštio najgore vesti za NATO! "Formirani su..."

Reuters, Shutterstock

Vesti

Odlučeno je! Lavrov iz Turske saopštio najgore vesti za NATO! "Formirani su..."

Podeli vest

Sergej Lavrov je izjavio u Antaliji da će Rusija rasporediti dodatno oružje u novoformiranom moskovskom i lenjingradskom vojnom okrugu.

To će biti odgovor na ulazak Finske i Švedske u NATO, istakao je ruski ministar spoljnih poslova.

- Već smo doneli organizacione odluke, formirani su Moskovski vojni okrug i Lenjingradski vojni okrug. Tu će biti raspoređeno dodatno naoružanje koje će biti adekvatno izazovima koji se mogu pojaviti na teritoriji Finske i Švedske - naglasio je Lavrov na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ulaskom Finske i Švedske u NATO, propale su decenije dobrosusedskih odnosa tih zemalja sa Rusijom.

Govoreći o ratu u Ukrajini, Lavrov je istakao da Rusija ne vidi dobru volju Zapada da se postigne mirovno rešenje, i dodao da se Moskva zalaže za postizanje takvog rešenja.

Lavrov je naglasio da se Rusija u mirovnom procesu za Ukrajinu ne oslanja previše na pomoć Švajcarske, pošto je ta zemlja, kako je naveo, "odavno izgubila neutralnost".

Lavrov je podsetio na nedavnu izjavu šefa Pentagona Lojda Ostina da bi, ako Ukrajina bude poražena, NATO bio prinuđen da deluje protiv Rusije, kao i na izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja evropskih trupa na ukrajinsku teritoriju.

- Ovi trendovi na Zapadu, među zapadnim rukovodstvom, naravno, poništavaju sva uveravanja da je Zapad zainteresovan za nekakvo političko rešenje... Ima dosta činjenica da Zapad vodi stvar ka vojnom rešenju - naveo je Lavrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija