• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.03.2024

12:10

Alarmatne vesti za Ukrajinu! Da li je zbog ovog Makron najavio NATO trupe?! Nastupaju promene koje Alijansa nije očekivala!

Reuters/shutterstock

Vesti

Alarmatne vesti za Ukrajinu! Da li je zbog ovog Makron najavio NATO trupe?! Nastupaju promene koje Alijansa nije očekivala!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine uskoro neće biti sposobne da se odupru ruskoj vojsci, ukazao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu za jutjub kanal "Gegenpol".

Ukrajinci su blizu kolapsa na frontu, rekao je i ocenio da će uskoro će doći do "odlučujućeg trenutka kada će borbeno jedinstvo potpuno nestati, a Rusija će moći da nastavi da se kreće napred bez usporavanja".

Zbog neuspeha ukrajinskih oružanih snaga Severnoatlantska alijansa koja podržava ukrajinsku vojsku je u teškom položaju, dodao je on.

- Mislim da će za nekoliko nedelja NATO biti pod još većim pritiskom. Neće moći ni da sanjaju o pobedi, jer ukrajinske vojske neće biti - zaključio je Riter.

Poslednjih nedelja, ukrajinske oružane snage su pretrpele nekoliko većih poraza i povukle se sa ključnih utvrđenih područja.

Rusija je tokom protekle nedelje oslobodila nekoliko naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici – Pobedu, Lastočkino, Severnoje i Petrovskoje.

Dok Rusija niže pobede na frontu, a analitičari imaju sve gore prognoze za Ukrajinu, Zapad raspravlja o tome da li treba poslati NATO trupe u Ukrajinu.

Podsetimo, predsednik Francuske Emanuel Makron je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može isključiti". Na tu izjavu su reagovale mnoge članice Alijanse, između ostalog i Sjednjene Američke Države, koje su jasno naglasile da one nemaju planove da šalju vojno osoblje u Ukrajinu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija